Mam na imię Piotr mam 37 lat i od urodzenia mieszkam w Kętach . Pięć lat temu zdiagnozowano u mnie stwardnienie rozsiane. Jest to przewlekła, zapalna choroba centralnego układu nerwowego, w której dochodzi do wieloogniskowego uszkodzenia tkanki nerwowej. Objawia się ona zaburzeniami ruchowymi, czuciowymi i móżdżkowymi (zaburzenia równowagi), zaburzeniami autonomicznymi, zespołami bólowymi oraz zaburzeniami poznawczymi i zaburzeniami nastroju. Choroba postępuje bardzo szybko – obecnie Piotrek porusza się przy pomocy balkonika czterokołowego i wymaga pomocy innych. Codziennie pokonuje wiele barier i mimo ogromu problemów oraz swojej niepełnosprawności pozostaje aktywny zawodowo. Aby spowolnić rozwój choroby potrzebuje stałej fachowej rehabilitacji. Konieczne są również specjalistyczne turnusy rehabilitacyjne. Niestety z racji wysokich kosztów, które wynoszą kilka tysięcy złotych za turnus, ta forma leczenia pozostaje dla nas nieosiągalna. Niezbędny jest też zakup odpowiedniego sprzętu do rehabilitacji oraz przystosowanie domu w taki sposób, abym mógł w nim samodzielnie funkcjonować. Dlatego też bardzo prosimy Państwa o przekazanie jednego procenta na pomoc, leczenie i rehabilitację Piotrka „Pitersonic” 1. W okienku ,,KRS” wpisujemy: 0000055578 2. W okienku ,,Cel Szczegółowy 1 %’’ wpisujemy : PIOTR SEBASTIAN NOWAK 3. W okienku ,,Wnioskowana kwota’’ : wpisujemy kwotę obliczonego wcześniej 1% podatku jestem podopiecznym FUNDACJI NA RZECZ CHORYCH NA SM IM. BŁ. ANIELI SALAWY W KRAKOWIE BARDZO DZIEKUJĘ ZA DOTYCHCZASOWE ZAANGAŻOWANIE I POMOC.
Prośba do Admina o podwieszenie
_________________ Audi A4 Avant 1,9 AFN Tdi, chip-tuning {Compsport 145 KM}
Ostatnio edytowano 07.lut.2013 19:14:37 przez pitersonic, łącznie edytowano 1 raz
|