.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 21.kwi.2025 23:02:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Policja biegajaca z klamkami
PostNapisane: 08.mar.2005 08:34:42 
Klubowicz

:-)
Eh musze Wam opowiedziec co mnie wczoraj spotkalo....i z czym moze liczyc sie kazdy posiadacz audi w Polsce :/
Jade sobie wczoraj na lotnisko z dwoma kumplami, zeby polatac bokami, zalatwilem kamerke, godzina 24:00, humorki dopisuja, a tu nagle widze koguty z tylu, no to cyk na prawo zatrzymalem sie odsuwam szybke, patrze a tu dwie mendy wygladajace jak drechy z pod bloku w mundurach (tyle tez mieli IQ) biegna do mnie Z BRONIA ODBIEZPIECZONA !!!!! To lapy na kiere i siedze. Goscie sie dra "wylaczyc silnik, wysiadac ku....waaa", "otwierac bagaznik ku....waaaaa", otworzylem. Zanurkowal tam jeden chlop drugi trzyma oko na nas i sprawdza dokumenty. Wyjalem sobie fajke a gosc "zgas to ku.....waaaa !!" i tlumaczy mi, ze to niegrzecznie jest palic przy nich (aha w miedzyczasie bylo jeszcze "lapy z kieszeni ku....waaaaa"
Jak zobaczylem te mendy i jak sie zachowywali to zrozumialem, jak mogli zastrzelic niewinna osobe (np. w poznaniu)....to poprostu idioci, zwykle chlopki roztropki spod bloku w mundurze (nie obrazam blokersow, ale wiecie o co mi chodzi!!!)
Jedynym wytlumaczeniem takiego sposobu przeprowadzania kontroli bylo "bo masz zlodziejski samochod", "przyciemnij sobie jeszcze cycki k....waaa", "jezdzisz po pradniku czerwonym i hucie, jestes widziany tu i tam" no swietnie, niedlugo sie dowiem, ze z powodu audi jestem sledzony.... Ja nie wiem, troche im wczoraj dopieklem ale musze jeszcze, mam dzisiaj zamiar isc zlozyc tam skarge....poradzcie cos, bo strasznie bym chcial, zeby goscie sobie to jeszcze raz przemysleli....nawet "przepraszam" nie uslyszalem na koniec.

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 08:41:49 
Użytkownik

trzeba im było odrazu powiedzieć gdzie ich miejsce w szeregu i wezwać natychmiast drugi radiowóz przez komórkę. Wiem że łatwo się mówi jak mają wyciągnięte klamki ale czasami sama informacja że wzywa się drugi radiowóz działa uspakajająco- wiem bo próbowałem. Jak rozumiem tłuki nawet nie pomyślały żeby się przedstawić podać numer odznaki itp ?? NIe odpuszczaj sobie tylko bierz ich za ryj i pisz skargę. Tylko dopilnuj potem sprawy bo te skargi to niechcąco pod biurko spadają i leżą tam miesiącami

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 08:42:05 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Jeśli spisałeś ich z chociazby nru rejestracyjnego to złóż skargę, ale moim zdaniem gra niewarta świeczki, kultury ich nie nauczysz a narobisz sobie kłopotów.
Mają prawo kontrolować kogo chcą, a bluzgi i terror to ich zabezpieczenie się, oni też nie wiedza na kogo trafią, inna sprawa że przy tobie powinni zmięknąć na maxa :D , jak można na Ciebie nawrzeszczeć to nie rozumiem. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 08:55:27 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> no to przegieli na calego, mysle ze to przez te dwururke z tylu w smoczycy - poczuli sie jak na celowniku :peace: A tak powaznie dobrze ze nie jechales na zielonym bo by cie mogli gorzej potraktowac :P

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 09:01:26 
Klubowicz

Troche im popyskowalem nie powiem...ale zastanawiam sie czy takie skargi maja sens bo goscie sie beda potem w odwecie przystawiac przy kazdej okazji....to jedna mendziarska rodzinka :/
Moze i nie wiedza do kogo podchodza...ale przeciez nie mozna zakladac, ze kazde czarne audi, jadace przepisowo ma na pokladzie bandziorow !!! Mozna bylo podejsc, "dobrywieczor, kontrola drogowa, prosze dokumenty" i chetnie bym wszystko im pokazal porozmawial z nimi, cisnienie by mi sie nie podnioslo, nie mialbym zrabanego wieczoru itp. itd. ale to Polska... :/
Buba, drugi radiowoz to juz sam sie pojawil na miejscu i jezdzil w kolko :) Moglem zrobic jak mowisz...ale nastepnym razem bede przygotowany lepiej :> Troche mnie zaskoczyla cala sytuacja hehe
Nie spisalem tych typow ale pamietam numer radiowozu i godzine...chcialem do nich przydzec o numery odznak, caly czas o tym myslalem ale jakos tak nagle oddali mi papiery i za chwile ich juz nie bylo :/ No Baskecior tez nie rozumiem....kamizelki, bron i kominiarki na biednego Zura ??

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 09:13:12 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> a moze byliscie ubrani tak jak w twoim podpisie - stad to podejrzenie o napad na stacje benzynowa :P <hahahahahahhaa>

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 09:16:41 
Użytkownik

Co to walki z nimi i składanie skarg to nie ma sensu odpusc sobie bo i tak tym nic nie wskorasz a potem beda miec cie cały czas na celowniku oni i ich kumple.Takim kraw.....ką by sie przydała najpierw lekcja bejsbola.Szkoda ze nie miałes kamerki załączonej i tak to puscic w TV :D tvn lubi takie rzeczy a bys jeszcze na tym przyrobił gosza.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 09:43:05 
Moderator

Ostatnio moi koledzy jechali sobie spokojnie autem z ciemnymi szybami i mieli podobny przypadek. Zostali przetrzepani po całości. Co prawda nie było k!@#@ ale też były klamki. Rób Zuru jak uważasz ale moim zdaniem szkoda czasu i nerwów. Nic im nie udowodnisz. Kontrolować mają prawo.

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 10:06:07 
Użytkownik

skarga, skarga i jeszcze raz skarga!!!

dla zasady.... bez złości po prostu napisz do komendanta czy kogoś
podobnego i już...

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 18:35:43 
Użytkownik

kurcze miales kamerke i nikt nie nagrywal ahh szkoda szkoda

ale co do policji to juz przyzwyczailem sie to jakies tuki bezmozgowe oczywiscie sa wyjatki szkoda tylko ze wyjatkami nie sa bezmozgi :(

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 19:30:43 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Łoo ja pinkole...dobrze że to nie na mnie trafiło bo u mnie w bagażniku zawsze sprężynówka 45Juli siedzi :diabelek: to tak na wszelki wypadek na ptaszki ;)

niezłe story

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 19:42:22 
Użytkownik

Smialo mozesz pisac skarge :!!: Mam troche doswiadczenia w tym temacie ;-)
Tak czy inaczej, jesli spisales gosci z numerow sluzbowych, masz swiadkow to ja bym sie 5 minut nie wachał :!:

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 20:21:34 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Ojej wielka sprawa, zapomniałeś dodać ze każdy z was miał dresy, średnia wieku pasażerów nie przekroczyła 18 lat, jechaliście z nadmierna prętkością i muzą na max. A skąd Ci panowie mieli pewność że takie smyki o północy nie dmuchneli właśnie tego audi jakiemuś prawemu obywatelowi?Moim zdaniem bardzo dobrze zrobili , wiecej takich interwencji :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 20:31:59 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Ojej wielka sprawa, zapomniałeś dodać ze każdy z was miał dresy, średnia wieku pasażerów nie przekroczyła 18 lat, jechaliście z nadmierna prętkością i muzą na max. A skąd Ci panowie mieli pewność że takie smyki o północy nie dmuchneli właśnie tego audi jakiemuś prawemu obywatelowi?Moim zdaniem bardzo dobrze zrobili , wiecej takich interwencji :peace:

Było juz cos dzisiaj pite... :?: :/

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 20:35:22 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
martab99 napisał(a):
mały v8 napisał(a):

Było juz cos dzisiaj pite... :?: :/

...albo palone :D

p.s Jakby mi takie wieśniaki z takimi tekstami wjechały, to chyba by mi tatuaże odpadły ze śmiechu :diabel:

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 22:09:16 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
No to niezla historia... a Policjanci sa zle wyszkoleni jak widac. Z tego wynika ze czarne Audi to juz gangsterski samochod, mamy wiec kolejny stereotyp dotychczas czarne BMW seria 5 bylo takim autem :D

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 22:13:29 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
KORU napisał(a):
No to niezla historia... a Policjanci sa zle wyszkoleni jak widac. Z tego wynika ze czarne Audi to juz gangsterski samochod, mamy wiec kolejny stereotyp dotychczas czarne BMW seria 5 bylo takim autem :D

Heh, dokładnie. Też mi się wydawało że to Beemki są "gangsterskie" ale jak widać Audi też :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 22:17:42 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Nic nie piłem , i nie pale ziela, tylko zawsze inaczej gadacie jak zginie jakies audi, wtedy płacz i lament bo jakies takie owakie dresy zabrały "moja kochana starą niunie"

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 22:26:56 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Nic nie piłem , i nie pale ziela, tylko zawsze inaczej gadacie jak zginie jakies audi, wtedy płacz i lament bo jakies takie owakie dresy zabrały "moja kochana starą niunie"

Ale jest jakis morał?

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2005 22:31:43 
Użytkownik

Lokalizacja: Gorace klimaty :) Wiek: zawsze 18-tka i trochę więcej ;)
mały v8 napisał(a):

a ja już myślałam, że napiszesz, że kolesie autem tatusia jechali ;) ...chyba jakis uprzedzony jesteś :/

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1