Dzień dobry,
Mam problem z radiem, jednak zanim go opiszę uprzedzam, ze jestem kompletnym laikiem i nawet nie mam miernika
Samochód to : Audi A3 8P 2008r. LIFT.
1. Podjąłem się samodzielnej wymiany oryginalnego radia jakim jest AUDI SYMPHONY 3, na coś chińskiego z androidem, a dokładniej to:
https://tiny.pl/7f63q2. Po wymianie radia i przekręceniu kluczyka w pozycje zapłonu radio się uruchamiało ale towarzyszył temu silny "strzał" w głośnikach. Taki sam strzał było słychać po wyjęciu kluczyka i wygaszeniu radia.
3. Przy uruchomieniu silnika radio się wyłączało i włączało od nowa (również ze strzałem).
4. Niewiele się zastanawiając zastosowałem jakiś adapter ISO który miał za zadanie sprawić iż sub i tylne głośniki będą pracował normalnie(Myślałem ze strzały ustaną)
5. Po wpięciu adaptera radio się nie uruchomiło.
6. Wróciłem do poprzedniej konfiguracji bez adaptera i radio również się nie uruchomiło.
7. Wróciłem do starego radia, które również się nie uruchamia.
Co sprawdziłem?:
1. Wszystkie bezpieczniki znajdujące się po prawej stronie pod maską obok silnika oraz te po lewej stronie kierownicy. Jeden, ten pod maską 10A był przepalony i go wymieniłem.
2. Sprawdziłem bezpiecznik w radiu - OK
3. Sprawdziłem jeszcze raz piny i wtyczki - wyglądały OK.
Oczywiście nie posiadając miernika moim jedynym testem sprawności było wyjęcie każdego bezpiecznika i sprawdzanie czy obwód nie jest przerwany
Radio niestety nadal nie działa. Nie reaguje zupełnie tak, jak by nie dostawało zasilania. (bezpiecznik nadal sprawny)
Czy mogę prosić o pomoc oraz nakierowanie w którą stronę powinienem iść i co się mogło uszkodzić?
Chciałbym aby chociaż to stare radio zaczęło działać.
Z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc.