Maridk napisał(a):
To ja mam tylko kilka takich uwag technicznych.
Zwykle budowa utworu muzycznego technicznego jest taka że początek to czysty beat potem kolejno po następujących po sobie frazach dochodzi jakiś motyw muzyczny po to żeby przy ok 1/3 utworu osiągnąć swój najciekawszy moment, dalej motyw ten trzyma się do 2/3 utworu a końcówka to wyciszenie i zejście do czystego basu odwrotnie jak na początku. U Ciebie w tej chwili wygląda to tak że po 15 sekundach pojawia się najciekawszy motyw w utworze i potem przez całość jest powtarzany albo i nie. Wydaje mi się że nie powinieneś tak często zmieniać sampli tylko nastawić się na jakiś jeden konkretny najfajniejszy dla Ciebie sampl i jego się trzymać.
W niektórych momentach "gubisz frazę" tzn nie zachowujesz równej ilości taktów we frazie muzycznej. Fraza do 32 takty (czyli np 32 uderzenia). Często buduje się również utwory dzieląc frazę na pół. Troszkę zamotałem ale sens się trzyma kupy.
To tyle krytyki. Teraz kilka pochlebnych słów.
Brawo za wytrwałość przy tworzeniu muzyki wiem ile to kosztuje czasu i wytrwałości, każdy się ciągle uczy i na pewno kolejne wersje będą jeszcze ciekawsze. Czekam na więcej.
Mógłbym się kłócić z tobą że początek to zawsze czysty beat i z czasem trwania utworu dochodzi nowy element. Faktycznie, są takie utworki ale nie ZAWSZE.
Aby coś powstało i miało jakiś sens faktycznie trzeba poświęcić troche czasu.
Dokładnie, z każdym utorkiem czegoś się uczę a myśle że po tych utworkach to słychać
MARIDK, nic nie zamotałeś, wszystko zrozumiałem, Dzięki.