.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.gru.2024 20:54:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Czy zuru przesadza ?
Tak, czepia sie, nie ma racji 16%  16%  [ 13 ]
Nie, ma troche racji 73%  73%  [ 58 ]
Nie mam zdania, jestem newbie 10%  10%  [ 8 ]
Liczba głosów : 79
Autor Wiadomość
 Tytuł: Ciezka atmosferka na forum
PostNapisane: 25.lip.2005 10:05:19 
Klubowicz

Hej...
Od jakiegos czasu odnosze wrazenie, ze robi sie dziwnie na forum. Dawniej mialem przeswiadczenie, ze moge napisac cokolwiek, byle z kulturka i ludzie jakos sie odniosa do tego tematu....teraz coraz wiecej jest opierdzielania, wytykania, jedni czepiaja sie drugich...
Moderatorzy tepia za powtarzajace sie watki....naprawde czasem az strach cos napisac...nie wiem jak inni, ale ja mam wlasnie takie odczucia...
Z jednej strony pilnowac trzeba, ale z drugiej co za duzo to niezdrowo...wydaje mi sie, ze pomimo znacznego przyrostu liczby klubowiczow ilosc ciekawych dyskusji na forum nie jest zbyt duza...
Jestem ciekawy Waszych odczuc...moze macie ochote sie podzielic nimi....jak nie to mozeciez skasowac watek :) Tylko bez wrzaskow !!! :)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 10:26:12 
Użytkownik

wiesz ... aż tak bardzo nie opierdzielają . uwierz że mogli by częściej
a że tematy sie powtarzają to raczej nie wina moderatorów. Pamiętaj że oni to wszystko musza jeszcze przeczytać . I naprawdę czytanie kolejny raz o tym samym moze doprowadzić do nerwowości . Szczegónie gdy masz 3 temety o 2,8 w ciągu jednego dnia g;)
Zauważ tez zuru że nowych nie opierdalają . Ja zauważyłam że bardzo wzrosła tolerancja dla newbie . Jak ja zaczynałam to była masakra , teraz jest lepiej bo nawet sposób zwracania uwagi zrobił się delikatniejszy .

Aż tak groźni nie są :) nie strasz

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 10:29:45 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Nie jest źle.
Pamiętajmy, że nie moderatorzy stanowią wizerunek forum, lecz użytkownicy. KAŻDY niech dba o to, żeby to jakoś wyglądało . Będzie dobrze.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 10:35:48 
Użytkownik

zuru -> czepiasz sie :P moze nie jestem tu dlugo... ale widze co jest grane i uwierz mi na innych forach jest duuuzo gorzej (sam jedno takie moderuje hehe), poprostu trzeba dbac o pozadek... po co obciazac MySQL nowymi tematami skoro juz to bylo i mozna sie dopisac... a czasem nawet przeczytac odpowiedz i nic nie pisac.... pozatym od tego sa moderatorzy... zeby pilnowali pozadku na forum... no i tak wlasnie jest :-)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 10:40:48 
Klubowicz

Racja Vanilka, troche wzrosla tolerancja dla newbie. Chcialbym tylko zaznaczyc, ze ten watek nie jest w ogole ofensywny...w kierunku modow, czy tez innych "grup spolecznych" poprostu jestem ciekawy, czy ludzie maja podobne odczucia do moich...a mnie to juz gryzie od jakiegos czasu. Wierzcie mi, ze szanuje prace modow - wiem ile trzeba poswiecic na to czasu i uwagi !!!

Tytuł: Re: Ciezka atmosferka na forum
PostNapisane: 25.lip.2005 12:38:49 
Użytkownik

zuru napisał(a):
Od jakiegos czasu odnosze wrazenie, ze robi sie dziwnie na forum. Dawniej mialem przeswiadczenie, ze moge napisac cokolwiek, byle z kulturka i ludzie jakos sie odniosa do tego tematu..

Chyba masz troche racji Zuru. Ale Vanilka tez ma...
Mysle ze przestrzeganie regul i pilnowanie kazdy siebie rozladuje nieco sytuacje (patrz: intensywniejsze uzytkowanie SZUKAJ ;-) )

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 12:44:04 
Użytkownik

na jednym z forow, w ktorym uczestniczylem byla ogromna baza linkow, dotyczacych wszystkiego, o co mogliby pytac nowi. gdy taki kolega sie zapyta o cos, co juz bylo, moder lub admin od razu usuwa temat a zalozyciel tematu dostaje PW z informacja, ze taki temat juz byl. dostaje takze linki, aby mogl sobie poczytac. wg mnie rozwiazanie jest dobre, ale potrzeba do tego rzeszy moderatorow. forum niestety juz nie istnieje, ale rozwiaznie jest godne uwagi.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 13:05:22 
Klubowicz

U nas jest i Szukajka i ForumFAQ i jakoś mało kto z tego korzysta... a narzędzia są naprawdę potężne! Według mnie Zuru nadwrażliwy się zrobiłeś ;-) i jak się pojawia jakiś wałkowany temat staram się coś tam odpowiedzieć z sensem i dalej odesłać do szukajki. Modom się nie dziwię ani troszkę. Opieprzają za słuszne wykroczenia - i to nie drobne ;)

Kliknąłem opcję nr 1 ale uważam, że niektórzy mogą reagować tak jak Ty ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 15:34:17 
Użytkownik

pet3r napisał(a):
na jednym z forow, w ktorym uczestniczylem byla ogromna baza linkow, dotyczacych wszystkiego, o co mogliby pytac nowi. gdy taki kolega sie zapyta o cos, co juz bylo, moder lub admin od razu usuwa temat a zalozyciel tematu dostaje PW z informacja, ze taki temat juz byl. dostaje takze linki, aby mogl sobie poczytac. wg mnie rozwiazanie jest dobre, ale potrzeba do tego rzeszy moderatorow. forum niestety juz nie istnieje, ale rozwiaznie jest godne uwagi.

pet3r zlituj się przecież to już nie była by praca społeczna tylko cały etet g;)
przy tym przepływie postów . ja moderuje ogłoszenia wiec mam mniej roboty niż koledzy ale jak po weekendzie otwieram technikalia to wspólczuje moderatorom bo mam 2 strony nieczytanych postów z których czytam co chce a oni muszą wszystko
a teraz jest lato i każdemy się marzy spędzić weekend z piwkiem na leżaku

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 16:03:16 
Użytkownik

wg mnie też amosferka upadła. Kilka lat temu zaglądałem codziennie po kilka razy. Traz jakoś coraz rzadziej i częsciej czytam niż coś naskrobie.

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 17:05:34 
Klubowicz

Witam i jako przedstawiciel "nowych"dorzuce swoje trzy grosze. Niewatpliwie porzadek musi byc i ktos musi go pilnowac tu uklon w strone moderatorow bo to Wy o tym decydujecie co mozna, na ile mozna a czego nie a uzytkownicy musza sie dostosowac. To ze ktos np. z nowych dostanie " po lapkach" to nic nie szkodzi, widocznie zasluzyl , ale wazniejsza jest forma w jaki sposob to sie odbylo, bo nie wypada nikogo obrazac i strofowac tylko dlatego ze czegos nie wie albo ze "glupie" pytanie zadal . Nikogo tu nie mam na mysli ani tez nie chce nikogo usprawiedliwiac tylko chodzi mi o kulture i wzajemne poszanowanie, o ktore tak wszyscy zabiegamy a ktorej niestety coraz mniej w naszym kraju. Byla juz o tym mowa nie raz na forum a ja chce tylko przypomniec : Mowimy" AUDI zobowiazuje, ", " AUDI to brzmi dumnie" i to ze kierowce Audi powinno cos wyrozniac . Niech wyroznia kultura . Kultura na drodze i wobec innych a przede wszystkim tu,wobec siebie nawzajem na forum AUDI ; gdzies , ktos musi zaczac dawac przyklad badzcie to WY Moderatorzy :!: ;-) No to bylo wiecej jak trzy grosze. Hej!

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 17:06:54 
Użytkownik

i troche racji ma Zuru i troche nie ma racji :D
a ze ilosc watkow zmalala ...... hmmmm no coz tlumacze to sobie urlopami no i generalnie dlugimi dniami zachecajacymi do ruchu, piwka, prokreacji etcetera ........
przyjdzie zima beda po sobie dwa szybkie zloty bo w koncu wrzesien juz blisko a po wrzesniu szybko zima i sylwester to i atmosfera klubowa odzyje i bedzie o czym gadac no i wiecej czasu bedzie na sleczenie przed monitorem
pozdrawiam

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 17:34:55 
Klubowicz

ja uważam że Zuru trochę przesadza dać po łapach trzeba bo naprawdę nie raz widziałem na jednej stronie w ciągu 1 lub 2 dni na technikaliach coś o 2.8 to samo pytanie zresztą było i po co to??
ja staram się odpowiadać krótko i pokazać co nowi powinni robić czyli szukać!!! szukac i jeszce raz szukac a jak nie znajdą to dopiero pytać
jak czytasz po raz 10 , 100 , czy tysięczny o gazie "jaki gaz do..." to naprawdę można sie powiesić!
co jeszcze to to że jakiś porządek musi być
ja np nie wyzywam od razu i nie mieszam z błotem tylko tłumacze co i jak
proste.
po za tym pewne rzeczy można teżna prv'a załatwić
cóż sam kiedyś byłem młody wiec wiem jak wtedy było a jak jest teraz
teraz jest duzo wiecej tolerancji
po za tym teraz mogę spojrzeć na to z tej drugiej strony :)
pozdro and peace

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 25.lip.2005 22:46:46 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Dred napisał(a):
ja uważam że Zuru trochę przesadza dać po łapach trzeba bo naprawdę nie raz widziałem na jednej stronie w ciągu 1 lub 2 dni na technikaliach coś o 2.8 to samo pytanie zresztą było i po co to??
ja staram się odpowiadać krótko i pokazać co nowi powinni robić czyli szukać!!! szukac i jeszce raz szukac a jak nie znajdą to dopiero pytać
jak czytasz po raz 10 , 100 , czy tysięczny o gazie "jaki gaz do..." to naprawdę można sie powiesić!
co jeszcze to to że jakiś porządek musi być
ja np nie wyzywam od razu i nie mieszam z błotem tylko tłumacze co i jak
proste.
po za tym pewne rzeczy można teżna prv'a załatwić
cóż sam kiedyś byłem młody wiec wiem jak wtedy było a jak jest teraz
teraz jest duzo wiecej tolerancji
po za tym teraz mogę spojrzeć na to z tej drugiej strony :)
pozdro and peace

Popieram i klikam na - opcję nr .2, dlatego że nie jest źle, drażnią mnie tylko wulgaryzmy co poniektórych, a powtarzane tematy, no cóż, tak było i będzie, pomoże tu tylko łagodne odsyłanie (ale czasem idzie się wkurzyć :P ), ale równierz inni użytkownicy niepowinni rozwijać takiego tematu jeśli nie są pewni że takowego już nie było, to mnie też drażni i uważam to za statsiarstwo.
Drażni mnie jeszcze jedno - gość wpada sobie na forum, ma jakiś problem z autem, pisze (oby na technicznym) ,rozwiązuje problem, ale nie raczy napisać jak się zakończyła przygoda, jest mnóstwo takich postów, i jeśli ktoś przez przypadek natrafi na takowy i nie pociągnie za język to beret. A forum technikali powinno być skarbnicą wiedzy bez niedopowiedzeń. Ale i tak mówię że jest nieźle ;-)

Ukłon w stronę modów za ich pracę.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 10:09:46 
Klubowicz

Lokalizacja: Zgorzelec/Gorlitz Auto:Audi A4 2.0tdi 170ps quattro i BMW E61 530d
wowo napisał(a):
wg mnie też amosferka upadła. Kilka lat temu zaglądałem codziennie po kilka razy. Traz jakoś coraz rzadziej i częsciej czytam niż coś naskrobie.

Bo się starzejesz WOWO :D

Powiem wam,że mi tam wszystko pasuje i do modów nie mam pretensji :)
Porzadek musi byc i już,co prawda Wowo ma rację
atmosfera podupada.Ile ludzi ze starej gwardi tylko czyta forum
,a nic sie nie udzielaja.Ja sam przez długi czas nic nie pisałem bo
jakoś było nijak.No teraz coś znowu zaczołem,ale przyznaję kiedyś było lepiej to są tylko moje odczucia :P

Sprzedam częsci do audi A4 B6 avant,lumuzyna i cabrio 2.5tdi V6 163ps info priv lub gg

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 10:09:59 
Klubowicz

Faktycznie nie głupi pomysł, żeby nowy wątek "jaki gaz" lub "jakie klocki" po prostu usuwać z informacją dla autora. Ew. dopisać posta do innego wątku - niech się kontynuuje.

Pozatym czasem nie ma czasu na szukanie, więc się wali prosto z mostu. Tylko trzeba to kurde zaznaczyć, a nie tytułować wątek "heeeeeeeeeeeelp" :)

Reszta ok.

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 11:02:29 
Użytkownik

sadki napisał(a):
Pozatym czasem nie ma czasu na szukanie, więc się wali prosto z mostu. Tylko trzeba to kurde zaznaczyć, a nie tytułować wątek "heeeeeeeeeeeelp" :)

tylko bez tych Help - bo to za chwile będzie nałóg g:hmm i co drugi post będzie "nagły"

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 11:26:16 
Użytkownik

a co mają modowie do atmosfery na forum - nie przypominam sobie żadnej naprawdę kontrowersyjnej decyzji moderatora

mnie martwi tylko, że na technicznym (także dzięki mnie) proporcje między pytającymi a odpowiadającymi powoli się wyrównują :/

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Ostatnio edytowano 26.lip.2005 11:32:01 przez rk07554, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 11:26:54 
Użytkownik

jednak chyba nie jest az tak zle (atmosfera) , jesli jest tak duza zgodnosc (co do głosów), w/s ankiety ;)

Tytuł:
PostNapisane: 26.lip.2005 11:55:06 
Klubowicz

rk07554 napisał(a):
a co mają modowie do atmosfery na forum - nie przypominam sobie żadnej naprawdę kontrowersyjnej decyzji moderatora

mnie martwi tylko, że na technicznym (także dzięki mnie) proporcje między pytającymi a odpowiadającymi powoli się wyrównują :/

Mnie bardziej martwi fakt, że na żadnym spocie Ciebie nie widziałem ;-)

Co do reszty nie ma tragedii - są wakacje i nawet Hans je sobie zrobił sądząc po jego ostatnich wypowiedziach ;-) (pewnie już mam bana :diabel:) ale ogólnie nie przypominam sobie, aby ostatnio dużo wątków pozostało bez odpowiedzi. Na razie nie jest źle!! Na Technicznym uważam, że całkiem normalnie, a że kilka razy dziennie przeglądam forum to nie kojarzę czy wątków jest mniej czy więcej...

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 84 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1