.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 03.gru.2024 17:17:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Jaką trasą z Łodzi do Miedzyzdrojów?
PostNapisane: 22.sie.2005 08:20:29 
Użytkownik

Witam.
Mam pytanie którędy najlepiej jechać z Łodzi do Międzyzdrojów?
Oststnim razem jechałem tam 4 lata temu :)
Czy mam do wyboru wariant autostradowy (płatny) i bezpłatny ?
Dzieki za pomoc i pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22.sie.2005 19:40:18 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Program policzyl optymalna trase z Lodzi do Miedzyzdrojow i wyszlo 309 km czas przejazdu to okolo 5 godzin i 32 minuty. Drogi w zachodniej Polsce sa w dosyc dobrym stanie. Ja jechalem 2 lata temu to od Zielonej Gory az do Szczecina byly dosc ladne nawierzchnie drog w wiekszosci odcinkow wyremontowane. z Lodzi kierujesz na Steszew dalej na : Konarzewo, Dopiewiec, itp. i kierujesz sie na Gorzow Wielkopolski a potem to na Szczecin/ Swinoujscie i Miedzyzdroje. Wyslalem ci screenshota tej trasy

Tytuł:
PostNapisane: 22.sie.2005 20:37:15 
Użytkownik

:peace: tez polecam ten wariant :)

Tytuł: Trasa Międzyzdrojów
PostNapisane: 22.sie.2005 20:45:25 
Użytkownik

KORU napisał(a):
Program policzyl optymalna trase z Lodzi do Miedzyzdrojow i wyszlo 309 km czas przejazdu to okolo 5 godzin i 32 minuty. Drogi w zachodniej Polsce sa w dosyc dobrym stanie. Ja jechalem 2 lata temu to od Zielonej Gory az do Szczecina byly dosc ladne nawierzchnie drog w wiekszosci odcinkow wyremontowane. z Lodzi kierujesz na Steszew dalej na : Konarzewo, Dopiewiec, itp. i kierujesz sie na Gorzow Wielkopolski a potem to na Szczecin/ Swinoujscie i Miedzyzdroje. Wyslalem ci screenshota tej trasy

Jechałem do Międzyzdrojów przez Poznań Gorzów Wielkopolski Szczecin i na Świnoujście odbiłem na Międzyzdroje trasa dobra.

Tytuł:
PostNapisane: 23.sie.2005 09:43:22 
Użytkownik

Dzieki bardzo bardzo bardzo ;-)
Czyli rozumiem że polecacie trase
http://www.maporama.com/share/iti.asp?SESSIONID={462DD933-BAEA-4EE9-A713-F9C81ED85055}&NumberStepLess=1&NumberStepMore=1&NbStep=1
Tak jeździłem nad morze 4 lata temu... czyli nic sie nie zmieniło :):
A ta droga?
http://www.maporama.com/share/iti.asp?S ... TI2=submit

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2005 16:04:07 
Użytkownik

KORU napisał(a):
<cut>. i kierujesz sie na Gorzow Wielkopolski a potem to na Szczecin/ Swinoujscie i Miedzyzdroje. Wyslalem ci screenshota tej trasy

Dzieki bardzo. Podróż urlopowa zaliczona zgodnie z podanym grafikiem. Jedzie sie w miare dobrze. Pokusiłem sie nawet o sprawdzenie autostrady Konin -> Poznań.
I powiem szczerze że niewiele tam zrobili. Nawet odcinek gdzie był kiedyś pas startowy dla samolotów został bez pasa zieleni.
Tylko barierke zamontowali. Jedyny plus to taki że można sobie szybciej pojechać.
Niestety wielu kierowców jeździ po 110 km/h lewym pasem i zjeźdzają dopiero wtedy jak sie prędkość wytraci i bardzo zblizy do nich.
Jeszcze nam troszke do naszych zachodnich znajomych z kulturą jazdy po autostradach brakuje. Ale cieszy wiele wyremontowanych odcinków z poboczem na trasie.

Tytuł: Jaką trasą z Łodzi do Miedzyzdrojów?
PostNapisane: 02.wrz.2005 20:56:00 
Użytkownik

Cześć.
Nie byłem ostatnio na forum bo miałem awarię internetu, ktoś na dachu bloku uszkodził przewód.
Dodaję do tematu, że jak wracałem nocą z Międzyzdrojów w tamtym roku i też pojechałem autostradą z Poznania na Wrześnie, to z szybkości 130 km był ograniczenie do 100 km z jednocześnym zjazdem na drugą część jezdni w czasie zjazdu uderzyłem w pachołki, które były ustawione w popszek jezdni, a ich tam nie powinno być w skutek uderzenia cięgna zmiany biegów przyblokowały i tylko miałem biegi 1,3,5 i tak jechałem do samego Skarżyska. Analizując skąd się wzięły pachołki na jezdni a do tego na AUTOSTRADZIE to okazało się bo to widziałem, że TIRY wjeżdzając na Autostradę jednocześnie skręcając zabierały naczepą pachołki ustawiając je w popszek jezdni. Poprostu przejechałem je nie hamując słychać było tylko dwa uderzenia przednich i tylnych kół po przejechaniu przeszkody oczekiwałem jadąc dalej kiedy samochód się zatrzyma bo myślałem, że miska olejowa pękła.
Dobrze,że miałem innej marki samochód .Nie życzę nikomu takich przygód.
Pozdrawiam.

Strefa czasowa: UTC + 1