tomekk napisał(a):
pytalem w inter-cars o ceny nowych cesci chłodnica do wody ok 800 zł a klimy 600 zł zamieniki i chyba pzu od tej ceny odlicza jeszcze 50 % bo auto powyzej 10 lat . Na poprzednim kosztorysie ma wpisane : Okładzina
zderzaka - maksymalna kwota po udokomentowaniu naprawy 1.390 zł a do
wypłaty juz tylko 690 zł czyli 50 % . Przy innych czesciach na reflektor , kierunkowskaz, przysłona boczna do wypłaty jest maxymalna kwota taka
jak jest wpisana po udokumentowaniu naprawy czyli PZU dowalnie czytaj oplacalnie dla siebie dobiera amortyzacje .
Tomek, moje gratulacje za wytrwałość, oby takich osób wiecej. Co do amortyzacji to ubezpieczyciej odlicza amortyzację tylko od cen cześci orginalnych podanych przez ASO, natomiast zamienniki powinni uwzględniać w 100% wartości. Kwestia tej maksymalnej kwoty po udokumentowaniu to cena czesći z ASO jeżeli naprawiałyś samochód właśnie w ASO i PZU wówczas musi zaakceptować tą makszymalną kwotę, ale nie przekraczającą ogólnie 70% wartości pojazdu.
Co do mojego tamatu, to kosztorys został zweryfikowany i została przyznana zwiększona kwota do wypłaty, niestety telefonicznie Pani prowadząca nie może podać i muszę jechać do nich osobiście.
Moja Pani również kłamie jak zawodowiec twierdząc że nie otrzymała jeszcze potwierdzenia zdarzenia z Policji, a ja dzwonoiłem do sekcji ruchu drogowego i mam zapewnienie ze list polecony został wysłany 11.10. Jutro pewnie jak osobiście u nich będę to nagle jak zwykle to potwierdzenie odnajdzie się. A wieć nie wierzcie w to co am mówią tylko bądzcie dociekliwi i dzwońcie.
Pozdrawiam wszystkich poszkodowanych i "miłej" walki.