.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 21:05:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Za co politycy biorą pieniądze
PostNapisane: 14.paź.2005 21:55:55 
Użytkownik

Auto: A4 B5 1.8T
http://www.orzelpocztowy.pl/tusk_len/index.htm

Też bym tak chciał ...

Tytuł:
PostNapisane: 14.paź.2005 22:26:07 
Użytkownik

Nie dziwie mu sie, pewnie tam nudno... :diabel:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 09:31:02 
Użytkownik

i za to go lubię :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 09:40:33 
Użytkownik

pewnie kwaśniak przemawiał :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 09:52:24 
Użytkownik

Auto: Audi
wcale mu sie nie dziwie ;) a swoja droga teraz jego przeciwnicy musza zrobic wszystko żeby jego poparcie spadło ja itak jestem za donaldem i w ciągu tygodnia to sie nie zmieni

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 14:32:39 
Użytkownik

gdyby to mialo stanowic o jego kandydaturze ............
ja jednak pamietam dokonania tego pana w partii zwanej kongresem liberalno demokratyczym ......... dla przypomnienia 60 % klubowych kolegow donalda siedzi w pace za malwersacje finansowe na duza skale (m.in. pan szlanta- byly wlasciciel stoczni) pozostalym 30 % sie udalo no i przy moim zalozeniu okolo 10 % poprostu nie robilo szwindli
gratuluje wyborca donalda i moze pogadamy za 2-3 lata kiedy jako glowa panstwa kapletnie sie skapromituje

P.S. tragizm sytuacji polega jednak na tym ze na drugim biegunie mamy kolejnego idiote z kompleksem napoleona, budowniczego biurokracji i nie potrafiacym poradzic sobie nawet ze stolica a co dopiero krajem :((((

ehhhhhh szkoda gadc

wszystkich ktorych moje poglady polityczne nieco urazily przpraszam bo nie mialem takiego zamiaru

analiza made in Buba abslowenta wydzialu humanistycznego o kierunku politologia (zobaczycie wybory parlamentarne najpozniej za dwa lata - bedzie tak smiesznie ze az tragicznie)

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł: Re: Za co politycy biorą pieniądze
PostNapisane: 15.paź.2005 14:38:21 
Użytkownik

O Tusku http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,14969 ... forum.html

VW GOLf 1.9tdi AJM 115 00rok Było
A2 1.4tdi AMF jest
A6 C6 3.0tdi CDYA 239 2008 AVANT Jest i Quattro : )

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 18:19:07 
Użytkownik

panie analityku Buba - sprawdź jeszcze raz czy 60 proc. kolegów Tuska z KLD siedzi w pace i czy szlatna był jego kolegą i czy szlanta był właścicielem stoczni, piszesz te bzdury drugi raz i drugi raz nieźle mnie rozbawiłeś

:D

co do oceny kaczyńskiego analiza wydaje sie być poprawna ;-)

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 18:55:36 
Klubowicz

Buba napisał(a):
gratuluje wyborca donalda i moze pogadamy za 2-3 lata kiedy jako glowa panstwa kapletnie sie skapromituje

P.S. tragizm sytuacji polega jednak na tym ze na drugim biegunie mamy kolejnego idiote z kompleksem napoleona, budowniczego biurokracji i nie potrafiacym poradzic sobie nawet ze stolica a co dopiero krajem :((((

ehhhhhh szkoda gadc

wszystkich ktorych moje poglady polityczne nieco urazily przpraszam bo nie mialem takiego zamiaru

Ja się zgadzam z tym co napisaleś :peace:
Jakos mi w pamieci utkwiło to co Donald zrobił w 1992 roku, czyli brał udział w zamachu stanu na rzad Olszewskiego, aby nie dopuscic do ujawinenia komunistycznych agentów, i jego niedawna wypowiedz, że zrobił by to samo dzisiaj.....brak słów normalnie :zly:

Czy wiesz, że: na Biodieslu wyprodukowanym z rzepaku zebranym z 1 hektara możesz pokonać około 20.000 kilometrów samochodem osobowym?

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 23:33:22 
Klubowicz

Krzysiek123 napisał(a):
Jakos mi w pamieci utkwiło to co Donald zrobił w 1992 roku, czyli brał udział w zamachu stanu na rzad Olszewskiego, aby nie dopuscic do ujawinenia komunistycznych agentów, i jego niedawna wypowiedz, że zrobił by to samo dzisiaj.....brak słów normalnie :zly:

Można na to patrzeć z dwóch stron. Jeżeli ktoś był tajnym pracownikiem służb bezpieczeństwa legalnego bądź co bądź państwa jakim była PRL, i wykonując swoją pracę nie łamał wtedy obowiązującego prawa to ujawnianie go teraz i piętnowanie nie jest aż takie oczywiste. Bo np. za 10 lat zmieni się znów u nas ustrój i obecnych agentów WSI i ABW też sypną ci następni. I pomyśl teraz kto w Polsce zgodzi się zostać agentem? Nikt, bo wie że i tak go wsypią. Więc to różnie bywa z tym ujawnianiem i nie jest tak że jest tylko czarne i białe, jest po drodze masa odcieni szarości i ciężko to jednoznacznie ocenić.....

To tak w temacie ujawnienia agentów, zaznaczam że Tusk to nie mój prezydent, a Kaczyński tym bardziej. I od lewicy odżegnuję się też jak najbardziej :)

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 23:46:02 
Użytkownik

Ja i tak jestem pod wrażeniem ilości głosów otrzymanych przez Donalda. Społeczeństwo jednak nie pamięta Rządu, który zakończył kadencję cztery lata temu i tego co nam zafundował. Mówię miedzy innymi o reformie służby zdrowia, bo obecna sytuacja w służbie zdrowia jest przecież wynikiem reformy wprowadzonej przez UW-AWS czyli "przefarbowaną" Platformę Obywatelską z Donaldem i Rokitą na czele.
No cóż, ani Tusk, ani Kaczyński nie są moimi fawotytami, ale z dwojga złego zagłosuję na Kaczkę. W ten sposób wybiorę mniejsze zło (wg. mnie). Kaczka jest bardziej pro-społeczna, a Donald raczej wolałby wspieraćzamożnych biznesmenów.

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 23:57:11 
Klubowicz

Rapido napisał(a):
a Donald raczej wolałby wspieraćzamożnych biznesmenów.

Którzy dają pracę biednym ludziom. A Kaczka ich dobije i część z nich zwolni tych swoich 10, 100 czy 1000 pracowników wychodząc z założenia: "Ja i tak mam już tyle kasy że do końca życia mi wystarczy na życie na Bahamach, a wy się bujajcie na zasiłek bo ja mam gdzieś robienie interesów w tym kraju." - i jak wygra Kaczka i będzie wdrażał to co bredzi to będę rozważał taki ruch, a moi pracownicy... cóż, niech do Kaczki leca z płaczem...... W tym kraju po prostu mało kto widzi że pracę ludziom dają głównie ludzie którzy prowadza małe, średnie a w jakiejś części też i duże firmy. I jak się im nie pozwoli rozwijać to miejsc pracy nie przybędzie, chyba że na urzędniczych stołkach, ale chyba nie o takie miejsca pracy chodzi, bo jak wykończą przedsiębiorców to kto im da na ich pensje??

Obym był złym prorokiem i się mylił.

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 00:29:05 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Jeszcze Wam chce sie pisac o tzw. wyborach ?
Powróci ustrój sprzed 4 latek i nic dla nas się nie zmieni. Bajdurzenie o poprawie bezpieczenstwa, obnizka podatków ... wszystko juz bylo i ten Pan kaczor (panowie kaczor-brothers też) już rzadzili i nieźle narozpierdalali ... Dziwię się że obaj sa w drugiej turze ... ale skoro spoleczenstwo lubi byc dojone jak przyslowiowe krowy i do konca zycia klepac biede ku chwale kaczorów trzech ... coż, wypada pogratulować rozsądku. Zeby nie bylo watpliwosci od czasu jak usadzili Czimoszenke nie ma juz dla mnie zadnego rozsadnego (w miare ) kandydata ... :(

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 00:32:55 
Klubowicz

baskecior napisał(a):
Zeby nie bylo watpliwosci od czasu jak usadzili Czimoszenke nie ma juz dla mnie zadnego rozsadnego (w miare ) kandydata ... :(

no tak, postkomunista, partyjny beton to super kandydat...... płakac mi się chce jak to czytam.... szkoda że Gierek nie żyje bo może by wygrał, takto jego syn musi nadrabiać.... i wy chcecie żeby w tym kraju było dobrze....

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 00:37:05 
Użytkownik

piotr napisał(a):
Którzy dają pracę biednym ludziom.

Zauważ jaka to praca. Większość "biznesmenów" stosuje typowy wyzysk płacąć grosze swoim pracownikom, czy wogóle nie płacąc za nadliczbowe godziny.
Obniżyć podatki, aby biznesmeni mogli stworzyć miejsca pracy? Nie w Polsce, Polski biznesmen woli aby pracownicy pracowli po 16 godzin, a za zaoszczędzone na nim pieniądze wydał na nową willę, wóz czy egzotyczne wakacje.
Kolega pracował w fabryce produkującej okna. Pracował po 10-12 godzin dziennie, a 'na papierze" miał wpisane, ze pracuje po 8 godzin. Często pracował w soboty i niedziele, podpisywał listę, że pracował weekend, ale w poniedziałek już była nowa lista bez weekendowych wpisów. Oszustwo. Teraz pracuje u Niemca.
Wiesz jaka według niego jest różnica pomiędzy Niemcem biznesmenem, a Polakiem - biznesmenem? Niemiecki biznesmen to człowiek interesu, a Polski biznesmen to złodziej. Bez urazy, to nie dotyczy wszystkich, ale uogólnia sytuację.

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 00:41:43 
Użytkownik

piotr napisał(a):
.... szkoda że Gierek nie żyje bo może by wygrał....

Przypuszczam, że masz rację. Większość miast właśnie za jego "kadencji" najbardziej się rozwinęła i to wtedy stworzono bardzo wiele miejsc pracy.
Gdyby obecni politycy rządzili od zakończenia II Wojsny Światowej, to obawiam się, że do dziś jeszcze wiele miast lezałoby w gruzach ... :/

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 07:47:33 
Użytkownik

:632:

no tak za gierka było lepiej - jedź na białoruś, tam jest teraz cud gospodarczy

rapido nie przychodzi Ci czasem do głowy taka myśl, że

a. to nie przedsiębiorcy wykorzystują pracowników tylko państwo zabierając im od 1/3 do 1/2 pensji w formie różnego rodzaju podatków?

b. żaden przedsiębiorca nie wykorzystywałby pracowników gdyby nie było 15 proc. bezrobocia i w kolejce do pracy nie stali tacy którzy zgodzą się pracować za 600 zł na miesiąc?

c. gierka odsunęli od władzy komuniści - myślisz, że dlatego, że dobrze rządził a kraj się rozwijał?

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 10:37:56 
Klubowicz

piotr napisał(a):
Krzysiek123 napisał(a):

Można na to patrzeć z dwóch stron. Jeżeli ktoś był tajnym pracownikiem służb bezpieczeństwa legalnego bądź co bądź państwa jakim była PRL, i wykonując swoją pracę nie łamał wtedy obowiązującego prawa to ujawnianie go teraz i piętnowanie nie jest aż takie oczywiste. Bo np. za 10 lat zmieni się znów u nas ustrój i obecnych agentów WSI i ABW też sypną ci następni. I pomyśl teraz kto w Polsce zgodzi się zostać agentem? Nikt, bo wie że i tak go wsypią. Więc to różnie bywa z tym ujawnianiem i nie jest tak że jest tylko czarne i białe, jest po drodze masa odcieni szarości i ciężko to jednoznacznie ocenić.....

Wszystko sie zgadza, ale wtedy chodziło po prostu o to, aby w sejmie nie było byłych agentów....
Polecam film "Nocna zmiana" opisujący te wydarzenia :peace:

Czy wiesz, że: na Biodieslu wyprodukowanym z rzepaku zebranym z 1 hektara możesz pokonać około 20.000 kilometrów samochodem osobowym?

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 10:46:29 
Użytkownik

Rapido napisał(a):
Mówię miedzy innymi o reformie służby zdrowia, bo obecna sytuacja w służbie zdrowia

Cos ci sie chyba pomieszalo , aktualna sytuacja w sluzbie zdrowia spowodowana jest zmianami w reformach ktore wykonalne byly wlasnie przez ostatni rzad komuchow - warto zapoznac sie z nimi bo wielu ludzi nie wiem o tym i pozniej takie glupoty wypisuje. :zly:

Co do Gierka to nie wiecie w jaki sposob zbudowal ten "dobrobyt" ?? a no w taki ze do dzisiaj splacacamy zaciagniete wtedy pozyczki i beda to robic nasze dzieci i wnuki :/

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 12:33:17 
Klubowicz

Rapido napisał(a):
piotr napisał(a):
.... szkoda że Gierek nie żyje bo może by wygrał....

Przypuszczam, że masz rację. Większość miast właśnie za jego "kadencji" najbardziej się rozwinęła i to wtedy stworzono bardzo wiele miejsc pracy

Szkoda że nie dostrzegłeś ironi w moim głosie..... nie wiem czy sobie zdajesz sprawę że to właśnie doskonale zarządzający Pan Gierek zadłużył nasz kraj niemiłosiernie i długi nie są spłacone do dzisiaj.... następne pozyczki zrobiły rządy w drugiej połowie lat dzewiędziesiątych i zadłużyły nas na amen. Ciekawe kto to spłaci pożyczki i wykupi obligacje wypuszczone przez Skarb Państwa, bardzo dobrze oprocentowane.....

Van Gogush napisał(a):
Co do Gierka to nie wiecie w jaki sposob zbudowal ten "dobrobyt" ?? a no w taki ze do dzisiaj splacacamy zaciagniete wtedy pozyczki i beda to robic nasze dzieci i wnuki

Dokładnie tak jak kolega mówi....

Krzysiek123 napisał(a):
Wszystko sie zgadza, ale wtedy chodziło po prostu o to, aby w sejmie nie było byłych agentów....
Polecam film "Nocna zmiana" opisujący te wydarzenia :peace:

Ty wiesz wogóle o co chodzi w tym wswzytskim? Przeciez agent czy tajny współpracownik może zasiadać w sejmie, chodzi tylko o to że w oświadczeniu powinienbył się do tego przyznać. I wtedy jest wszytsko ok !! A wszytskie afery dotyczą pacjentów którzy byli TW a nie przyznali się do tego. Jak by się przyznali to by nie było tematu !! Patrz przykłąd: Pan Jeneralski.

rk07554 napisał(a):
no tak za gierka było lepiej - jedź na białoruś, tam jest teraz cud gospodarczy

rapido nie przychodzi Ci czasem do głowy taka myśl, że

a. to nie przedsiębiorcy wykorzystują pracowników tylko państwo zabierając im od 1/3 do 1/2 pensji w formie różnego rodzaju podatków?

b. żaden przedsiębiorca nie wykorzystywałby pracowników gdyby nie było 15 proc. bezrobocia i w kolejce do pracy nie stali tacy którzy zgodzą się pracować za 600 zł na miesiąc?

c. gierka odsunęli od władzy komuniści - myślisz, że dlatego, że dobrze rządził a kraj się rozwijał?

Dokładnie tak jak kolega pisze, 100% popieram. A co do pracy Rapido to czasem znajdzie się ktoś nieuczciwy (pracodawca) i często znajdzie się tez nieuczciwy pracownik, i z autopsji wiem że ten drugi dużo częściej.... A to że pracodawca płaci tyle ile musi zapłacić to jest prawda - ale tak musi być, ekonomia jest nieubłagalna (oczywiście nie gierkowska ekonomia ;) ). Pomyśl sobie jakie ryzyko prowadzenia firmy ponosi przedsiębiorca i jakie płaci podatki (VAT, PIT, CIT, czasem akcyzę, ZUS), ze w większość firm z sektora MSP ponosi za swoje decyzje odpowiedzialność całym majątkiem, że co chwila ma kontrolę ze 100 różnych urzędów, a nic jeszcze nie powiedziałem o właściwym prowadzeniu działalności...... Ale widzę że jesteś prosocjalny (czyli jesteś socjalistą) i chcesz dla wszytskich po równo i opiekuńczego państwa... tylko nie zdziw się że pracodawcy będą płacić jeszcze mniej pracownikom bo przecież kasę na twoje socjalne postulaty państwo bierze już od nich w wysokich podatkach, więc już raz ci zapłacił.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1