maciekmpl napisał(a):
Hugo napisał(a):
Ja bym się tam bał tego lać do wspomagania. Moim zdaniem tylko oryginał.
M
Boxol jest bardzo dobrym olejem do wspomy. Temat ten byl walkowany juz nie raz i kazdy ma inne podejscie. Ja do Boxolu sie przekonalem i nie jedna setke juz zalewalem nim i jest OK. Ostatnia wymiana byla u mnie w nowym nabytku. Jakis debil zalal czerwona wisienka
. Efekt --> pompa wyla przy kreceniu, brakowalo wspomagania przy dokrecaniu na opor, kiera chodzila ciezko... Cieklo mi tez pod zbiorniczkiem wiec rozebralem caly uklad pod zbiorniczkiem, wymylem Arva, zbiorniczek wyplukalem, z przewodow ile sie dalo pozlewalem, wielka strzykawka z rurka sciagnolem resztki z pompy (sporo tego tam bylo) i zalalem litrem nowego Boxolu. efekt---> nie buczy pompa, kreci sie leciutko i za kazdym razem tak samo czy to do konca czy nie, czy po odpaleniu czy po jezdzie...
Boxol nie jest barwiony na zadek konkretny kolor, Febi masz zielony dla rozpoznania tak jak np opal jest czerwony
Reasumujac...nie widze przeciwskazan do lania Boxolu. Jesli jezdzisz na czerwonym to zmien, jest szansa uratowania pompy, mi sie udalo
P.S. - Maly do swojej V'ki tez leje Boxol a zdaje mi sie ze wie co robi