.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 16:57:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Witam wszystkich Strzyżów
PostNapisane: 03.lis.2005 15:03:34 
Użytkownik

Witam wszystkich -mieszkam niedaleko Rzeszowa (Strzyżów) i jestem juz dlugoletnim uzytkownikiem Audi -jakies 8 lat-glownie c3 i 2 sztuki c2 - mialem juz ich cos ok. dziewieciu sztuk (motory od 1,8 poprzez 2,1 2,2 2,3 i 3,6 - aktualnie sprzedalem swojego avanta i szukam cos nowego - najchetniej 2,2 turbo 20V /3B ew. jakies 2,8 V6 w ladnym stanie z gazem, ale niekoniecznie-zawsze mozna zalozyc ;). Wydaje mi sie ze znam troszke te auta-troche sie przy nich ogrzebalem i praktycznie wszystko poza blacharka robilem przy nich samodzielnie. Nie jestem zwolennikiem optycznego (poza jakimis ladnymi aluskami) i akustycznego tunningu - auto ma jechac szybko dynamicznie, cicho i wygodnie a nie wygladac bojowo, halasowac a guzik jechac.... Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow tego forum...szkoda ze dopiero teraz go (przypadkiem) znalazlem (moze dlateg ze niczego takiego nie szukalem ;) ) bo mysle ze gdy bede mial jakis problem to uzyskam tu jakos pomoc a czasami moze ja tez komus cos podpowiem :) .

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 15:11:28 
Klubowicz

witam pierwszą rzeczą którą zrób to uzupełnij profil skąd jesteś
po drugie gratuluje stażu i przywiązania do marki
ja mam już swoje 2 cygaro :)

ps nie było C3 z motorem 3.6 jeżeli już to był V8 :)

ps2 mam nadzieję że rownomiernie będziesz się dzielił nabytą wiedzą co czerpał ją od Nas

życzę miłej zabawy na forum

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 03.lis.2005 19:34:39 
Użytkownik

zdaje sobie z tego doskonale sprawe ze ta 3.6 to nie jest "czyste" c3-tylko Audi V8 (w tych czasach jak je mialem i chcialem cos kupic w sklepie mowiac ze szukam np filtru powietrz do Audi V8 to sprzedawcy otwierali szeroko oczy i patrzyli na mnie jak na glupka ;) -bylo to jakies 5-6 lat temu...teraz to sie troszke zmienilo) a chodzilo mi o rodzaj nadwozia - bodajze 43 i 44 mialem tez Audi 200 z silnikiem 2,2 turbo 20V (tylko byla juz troszke zmeczona zyciem :) chociaz ta V8 to chyba tez jest traktowana jako Audi 200 :). Ogolnie rzecz biorac to jak dotad mialem tylko 100-tki i 200-tki bo mniejsze (wielkosci 80/90) mi sie nie podobaly, choc przyznaje ze na zewnatrz sa moze i ladniejsze ale srodek juz nie ten (przelaczniki, deska, wnetrze)...no i nie ta przestrzen :)

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 08:06:44 
Klubowicz

Audi V8 to Audi V8 a nie 200 i tam były montowane silniki 3.6 i 4.2 wolnossące
audi 200 to typ 43 i 44 w zależności od rocznika
tak samo Audi 100 typ 43 i 44
jak masz może fotosy swoich pań to wklejaj je tutaj albo prześlij mi je na maila a ja je powklejam
ps fajna kolekcja :)
pozdro

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 04.lis.2005 09:06:54 
Użytkownik

co do fotek to posiadam tylko mojego ostatniego Avanta, choc tej V8 tez chyba cos mam a wczesniejszych chyba nie posiadam poniewaz mialem je w "czasach" kiedy jeszcze cyfrowki nie byly tak popularne, ale poszukam cos i Ci podesle :)
Teraz uzmyslowilem sobie ze kilku wczesniejszych tez moge zrobic poniewaz sprzedalem je moim znajomym i moge zrobic im aktualne fotki - wygladaja prawie tak samo jak ja je mialem (prawie wszystkie poza dwoma c2-jedna poszla dalej a druga miala konkretnego dzwona i odeszla z tego swiata(ja juz nie bylem jej wlascicielem) i ta 200 tez poszla "w swiat").

Ps. uczynilem fanem "cygar" czesc mojej rodziny-moj ojciec i wojek dzieki mnie tez maja setki jak i kilku moich znajomych...:)

Strefa czasowa: UTC + 1