Jestem od dwóch tygodni szczęśliwym posiadaczem Audi A4 2.8 quattro z '95. Póki co jestem z auta bardzo zadowolony, szczerze mówiąc to przerosło ono moje oczekiwania. Napęd Quattro jest naprawde kapitalny, samochód prowadzi się doskonale. Jest do tego bardzo ładnie wyposażone, ma sportową kierownice i fotele (podgrzewane), klimatronic, komputer, pełną elektryke itd.
Auto jest w bardzo dobrym stanie technicznym, dolega mu parę drobiazgów ale to jak na auto 10 letnie nie są wielkie rzeczy. Silnik pracuje bardzo dobrze, nie ściąga nie trzeszczy itp.
Jest jednak parę rzeczy które chciałbym wiedzieć bo niestety instrukcję mam po niemiecku a tym językiem nie władam. Interesuje mnie np. jak ustawia się odstęp między uruchomieniem wycieraczek w trybie przerywanym, a także specyfikacje wyposażeniowe modelu na ten rok (chce wiedzieć co mi brakuje)
Kolejną sprawą jest to że brakuje mi spryskiwaczy na reflektory (auto miało pare lat temu drobną kolizję - zmiana zderzaka i błotnika - naprawione w Szwajcarii gdzie go kupiłem) i chciałbym je zakupić i założyć jak najszybciej. Mam rurkę która wychodzi z pojemnika na płyn ale jest zaślepiona niestety. Ktoś orientuje się może jaki jest tego koszt i gdzie można to kupić? Mam zaślepki na zderzaku tylko brak mi mechanizmu.
Chyba i tak za dużo napisałem jak na początek
Pozdrawiam