.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 19:34:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Co oznacza full wypas w dzisiejszych czasach...
PostNapisane: 19.mar.2006 09:44:02 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> Full wypas to dla mnie najlepszy silnk jaki moze byc czyli najmocniejszy jaki wychodzil w danym modelu i dodatkowe wyposazenie ktore nie jest spotykane w innych autach danego modelu. W zwiazku z tym postanowilem sie wczoraj uczepic jednego ogloszenia, ktore rowniez znajduje sie na naszym forum ogloszen, dotyczacego czarnego audi cabrio. Wynik moich dzialan to email napisany do wlasciciela/ki i odpowiedz ktora brzmiala tak...

:!!: OGLOSZENIE:

WITAM.PRZEDMIOTEM TEJ AUKCJI JEST PIEKNE CZARNE AUDI CABRIO.ROK PRODUKCJI 1993 / 94 ,SILNIK BENZYNA 2,8 V6.(186 KM).AUTO JEST MAKSYMALNIE WYPOSAZONE:WSPOMAGANIE KIEROWNICY, SKORZANA KIEROWNICA, KOMPUTER, PODUSZKI POWIETRZNE, 4 ELEKTRYCZNE SZYBY, TYLNA SZYBA Z NADMUCHEM, ELEKTRYCZNE LUSTERKA, ATERMICZNE SZYBY, CENTRALNY ZAMEK ,CZARNA SKORZANA TAPICERKA,PODGRZEWANE FOTELE, DREWNIANE DODATKI, DODATKOWE ZEGARY, TERMOMETR ZEWNETRZNY. ABS, EDS, ELEKTRYCZNA ANTENA, ALU FELGI OZ"17 ( OPONY 235/40/17 ), ORYGINALNE SPORTOWE ZAWIESZENIE EIBACH ,PAKIET AUDI, NIEEKSPLOATOWANA ZIMĄ, WŁSCICIEL NIEPALĄCY-KOBIETA,RADIO + ZMIENIARKA, KOMPLET KLUCZY,SPROWADZONA,ZAREJESTROWANA,PEŁNA DOKUMENTACJA, SERWISOWANA, DACH W STANIE IDEALNYM!! WIECEJ INFORMACJI POD NUMEREM TELEFONU 694-276-804 LUB NA E-MEIL ZAPRASZAM DO LICYTACJI

:!!: MOJE PYTANIA:

Witam, mam kilka pytan odnosnie auta, mianowicie:
czy auto posiada tempomat ?
czy ma wiatrolap/siatke za przednimi fotelami ?
czy dach jest elektrycznie skladany ?
jak moc zostala podniesiona do 186ps skoro w standarcie te silniki mialy 174ps ?
czy modyfikacje sa potwierdzone wykresem z hamowni ?
ile kluczykow jest do tego auta w komplecie ?
co oznacza stwierdzenie "pakiet audi" ?
czy rok produkcji oznacza 1993 z pierwsza rejestracja w 1994 ?
czy auto ma klimatyzacje, climatronic ?

Pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi, na ktore oczywiscie czekam.

:!!: NA CO DOSTALEM ODPOWIEDZ:

witam pana

-moje audi nie posiada tempomatu

-MA WIATROŁAP-STAN IDEALNY

-NIE MA ELEKTRYCZNEGO DACHU-MANUALNY(W ELEKTRYCZNYCH SIADA POMPA)

-MOC DO 186 PS ZOSTALA OSIAGNIETA PO ZMIANIE WALKOW ROZRZADU(TAKA JUZ BYLA SPROWADZONA Z NIEMIEC)

-NIE MA WYKRESOW Z HAMOWNI

-4 KLUCZYKI

-STWIERDZENIE "PAKIET AUDI" ODNOSNIE TEGO AUTA OZNACZA -ORYGINALNE SPORTOWE ZAWIESZENIE EIBACH

-93 PRODUKCJA, A 94 PIERWSZA REJESTRACJA

-NIE MA KLIMY ( PO CO W CABRIO CLIMA?)

DZIEKI ZA ZAINTERESOWANIE MOJA AUKCJA

POZDRAWIAM I ZAPRASZAM DO LICYTACJI

:!!: AUKCJA Z ALLEGRO

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=92660593

:?: :?: :?: Tak wiec pytam was jako osoby niejako ankietowane, czy to audi jest full wypas czy jest tylko audi na wypasie :P Co o nim sadzicie oprocz tego ze ladnie wyglada. Odpowiedzi prosze motywowac pod katem wyposazenia...

ps. Juz nie mowie ze auto nie ma w full wypasie soczewek i zderzaka ze spyskami, podgrzewanych klamek i spryskiwaczy.

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 10:04:34 
Użytkownik

Audi na wypasie :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 10:28:09 
Klubowicz

moim zdaniem się czepiasz Michale
auto na full wypasie to teraz jest chwyt reklamowy aby zachęcić potencjalnych klientów
przecieżnie wszyscy sięznają jak Ty i wiedząże tam były soczewice montowane, tempomat, zderzak ze spryskami czy podgrzewane klamki ( o tym ostatnim to ja pierwszy rqaz usłyszałem) natomiast co do klimy w cabrio to kolo mnie rozwalił :)
dla mnie to autko ( wyliczając klime i elektryke foteli) jest bdb wyposażone

jest to autko na wypasie i to konkretnym ale nie full dostępnym w tym autku

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 10:32:47 
Użytkownik

Full wypas jest wtedy gdy kupując autko zaznaczasz wszystkie opcje (lub 90% opcji z listy wyposażenia dodatkowego)
Pozostałe konfiguracje to poprostu auto na wypasie, ale nie na full wypasie.

Skonfigurujcie sobie dowolną Audi na audi.pl i zobaczcie co można do samochodu włozyć, a czego nie ma w używanych. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 10:41:31 
Klubowicz

Mirku kiedyś po prostu nie istniało mase rzeczy które teraz można dostać w autkach
typu system MMI parktronic i jeszce pare innych ale jak napisałem w innym poscie można te rzzeczy sobie dołożyć :) i wtedy masz full wypas :)

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 10:46:33 
Użytkownik

Dred napisał(a):
Mirku kiedyś po prostu nie istniało mase rzeczy które teraz można dostać w autkach
typu system MMI parktronic i jeszce pare innych ale jak napisałem w innym poscie można te rzzeczy sobie dołożyć :) i wtedy masz full wypas :)

Tak wiem, ale to uświadamia nam co można włozyć do auta dzisiaj, a czego ludzie nie kupują z różnych względów. Mając takie nformacje dzisiaj można za pare lat zobaczyć ile jest prawie gołych aut na rynku sprzedawanych jako Full Wypas :):
Zobacz ile jest 200 czy V8 bez elektryki foteli, bez webasto i innych. :peace:
O takie coś mi chodziło, bo to że kiedyś nie bylo MMI, parktroników itp to mam świadomość :D

PS. Z reguły obecnie do auta można dołozyć 50% jego wartości w dodatkowym wyposazeniu. :peace:
Bez znaczenia czy to A3 czy A8

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 10:52:17 
Klubowicz

pewnie w V8 była nawet Navi i 2 poduchy a mało które autko to posiadało
ale zawsze to mozna zrezać
grzane zadki to nie problem lecz elektryka foteli to już gorzej :( masa roboty ale się da :)
trzeba też brać pod uwagę tamte i dzisiejsze czasy.

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 10:55:42 
Użytkownik

50% skuteczności sprzedaży w internecie to dobry opis przedmiotu. Możemy się tutaj rozczulać nad tym, że powinno być tak a nie inaczej, ale kluczem do sukcesu jest bardziej interesująca oferta z naszej strony niż reszty, oczywiście mówię o tym samym przedmiocie. Ten sam np. samochód można opisać dwojako :

1. "Auto w idealnym stanie technicznym i wizualnym. Full wypas. Nic nie trzeszczy, nie puka. Po wymianie tarcz, klocków, pasków, olejów i płynów. Ważny przegląd techniczny, opłacone OC. Sprowadzony z Niemiec 8 miesięcy temu, auto w Niemczech posiadało jednego właściciela (starszy człowiek) , w Polsce auto przejechało 7-8 tys. kilometrów."

2. "Auto w bardzo dobrym stanie. Jest kilka rzeczy do poprawek, ale nie można sie dziwić, w końcu to auto ma ponad 12 lat. Bogate wyposażenie oprócz skóry,navi i klimy. W aucie było wymieniane kilka rzeczy np. klocki i olej. Przegląd techniczny ważny jeszcze przez 2 miesiące. Sprowadzony z Niemiec niecały rok temu".

99% ludzi bardziej zainteresowałaby pierwsza oferta, mimo tego, że opisują te samo auto. Obaj sprzedający nie kłamią, a "starszy cżłowiek" (o dziwo zwraca się na to uwagę) to dla niektórych może być osoba po 25 roku życia. Ile na allegro jest ofert byle jak napisanych, z błędami ortograficznymi i zdjęciami robionymi komórką albo w całkowitej ciemności gdzieś na stacji benzynowej, a do tego brudnymi w środku i na zewnątrz. Zainteresować kupca trzeba umieć, autor oferty Cabrioleta to potrafi. :)

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 11:24:01 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Mi sie wydaje że to auto jest dobrze wyposażone, i najważniejsze ze ma silnik 2,8!!! bo przez ogłoszenia przewija sie masa padaczek 2,3 , a to ze nie ma soczewek, spryskiwaczy i tempomatu to chyba nie tragedia?Gdyby jeszcze cena była niższa i stan faktyczny z opiszem to auto godne uwagi.

P.S Co do dachu el i klimatyzacji to właściciel ma racje, z el mechanizmem podnoszenia dachu w tym modelu sa problemy, a klima w cabrio to chyba mija się z celem pozatym przeważnie jest niesprawna ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 11:28:33 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Simpson napisał(a):
Full wypas jest wtedy gdy kupując autko zaznaczasz wszystkie opcje (lub 90% opcji z listy wyposażenia dodatkowego)
Pozostałe konfiguracje to poprostu auto na wypasie, ale nie na full wypasie.

Skonfigurujcie sobie dowolną Audi na audi.pl i zobaczcie co można do samochodu włozyć, a czego nie ma w używanych. :peace:

A moje jest full wypas? :diabel:
Brakuje mi tylko podgrzewanych foteli, elektrtycznie regulowanych foteli, elektrycznie uchylanych tylnych szybek, regulacji swiatel i pakietu zimowego :peace:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 11:40:39 
Klubowicz

mały v8 napisał(a):
Mi sie wydaje że to auto jest dobrze wyposażone, i najważniejsze ze ma silnik 2,8!!! bo przez ogłoszenia przewija sie masa padaczek 2,3 , a to ze nie ma soczewek, spryskiwaczy i tempomatu to chyba nie tragedia?Gdyby jeszcze cena była niższa i stan faktyczny z opiszem to auto godne uwagi.

P.S Co do dachu el i klimatyzacji to właściciel ma racje, z el mechanizmem podnoszenia dachu w tym modelu sa problemy, a klima w cabrio to chyba mija się z celem pozatym przeważnie jest niesprawna ;)

nie mija się z celem bo jak jest naprawdę bardzo gorąco to zakładasz dach i włączasz klimke i masz już chłodno i Ci włosy nie latają gdzie chcą :)
po za tym klima to rzecz używana przez cały rok więc w zime jak Ci parują szybki to jest też przydatna a jak się nie myle to z tyłu nie ma podgrzewanej szyby bo niby jak więc ja uważam że klima to jaknajbardziej udane i potrzebne urządesnie niezależnie w jakim autku

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 11:58:56 
Użytkownik

według moich informacji to prawie seria, poza dwoma poduchami.

Audi A3 1.9 TDI było
Audi A6 avant 2.5 TDI było
Audi B4 Cabrio 2.3 było
Audi B4 limo 2.3 było
Audi B4 avant 2.0 było

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 12:34:18 
Klubowicz

Auto: TT 1.8T BAM QUATTRO
eta to autko jeszcze niejest dramatycznie opisane , sa audiki pod szyldem full wypas i mają wspomaganie , el szyby i 136 koni WOW tosz to jest full wypas

A2 1.4 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21/15011589_A2.jpg
A4 1.9 tdi -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... G_1797.JPG
B3 1.8 -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 1_b380.jpg
C3 2.3 Quattro -> http://zmniejszacz.pl/zdjecie/2019/8/21 ... 267js7.jpg
B2 1.8

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 12:35:10 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Dred napisał(a):
nie mija się z celem bo jak jest naprawdę bardzo gorąco to zakładasz dach i włączasz klimke i masz już chłodno i Ci włosy nie latają gdzie chcą :)
po za tym klima to rzecz używana przez cały rok więc w zime jak Ci parują szybki to jest też przydatna a jak się nie myle to z tyłu nie ma podgrzewanej szyby bo niby jak więc ja uważam że klima to jaknajbardziej udane i potrzebne urządesnie niezależnie w jakim autku

Akurat tak się składa, że klima w Cabrio to zbędny dodatek, po to się kupuje takie autka, żeby poczuć wiaterek we włosach. Co prawda gdy jest naprawde gorąco i stoisz w korkach by się przydała ale da się bez niej zyc w Cabrio

Co do szybki to ma podgrzewaną, to znaczy ma nadmuch na tylną szybę czyli taką suszarke do włosów w tylnej półce :peace:

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 14:01:19 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
:peace: milo ze podjeliscie dyskusje...ja jednak mysle ze autko na full wypasie to takie wyposazenie ktore bylo na liscie dostepnych w tym okresie w katalogu dodatkowych opcji i zostalo umieszczone w tym aucie...parktronika to wtedy jeszcze na testach mieli wiec nie mowie tutaj o takich wynalazkach ale wlasnie o tych ktore juz byly w tamtym okresie dostepne...Co do wypowiedzi Malego v8 i innych nie interesuje mnie czy sie psuly pompy od elektrycznego dachu czy nie - powinien byc na full wypasie a jezeli by dzialal (mimo ze to usterkowa czesc) to bylby dodatkowy plus dla wlascicieli bo wiadomo by bylo ze dbali o funkcjonowanie wszystkich podzespolow. Klima zawsze byla kontowersyjna kwestia ma swoich zwolennikow i przeciwnikow ale osobiscie placac w dzisiejszych czasach za auto prawie 30tys chcialbym ja miec zwlaszcza w cabrio.

Nie wspominam o opcjonalnym hardtopie na zime to bylby juz hardcore i czepianie sie :P :):

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 16:48:04 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
UFOtm napisał(a):
..Co do wypowiedzi Malego v8 i innych nie interesuje mnie czy sie psuly pompy od elektrycznego dachu czy nie - powinien byc na full wypasie a jezeli by dzialal (mimo ze to usterkowa czesc) to bylby dodatkowy plus dla wlascicieli bo wiadomo by bylo ze dbali o funkcjonowanie wszystkich podzespolow. :
Pamietaj ze nie rozmawiamy o oplu corsie, wiec wyposażenie było tu dopasowane według tego co pierwszy właściciel sobie wymyślił......czyli kupił najmocniejszy silnik i potrzebne mu drobiazgi. Mysle ze cięzko znależc auto w jakim kolwiek modelu żeby miało absolutnie wszystko. Ja tez moge zaznaczyc że mam" full wypas" (webasto klimatronik ,tempomat ,skóry recaro. el roleta grzane siedzenia, intensywny sprysk szyby, spryskiwacze reflektorów itd) a nie mam ...zapalniczki z tyłu i popielniczek w dzwiach?????i na przykład el przesuwanych siedzeń , więc nie ma co szukac auta w pełni wyposazonego bo takiego nie ma.

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 17:18:01 
Klubowicz

mały v8 napisał(a):
, więc nie ma co szukac auta w pełni wyposazonego bo takiego nie ma.

autko qre posiada wszystko to jest tylko na konfiguratorze Audi :)

ale to i tak jest bogato wyposażone wiec nie czepiajmy się szczegułów Michale

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2006 17:55:09 
Klubowicz

nie chce abyś mnie źle odebrał ale zmień tę fotę bo jest niezgodna z regulaminem i się tragicznie czyta Twoje wypowiedzi
ps co niby miał znaczyć ten Twój post?

nic nie wnosi i jest totalnie nie na temat

Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO

Tytuł: Re: PODRAWIAM WAS
PostNapisane: 19.mar.2006 17:56:18 
Użytkownik

MOTYL34 napisał(a):
POZDRAWIAM WAS MAM JUŻ SWOJA FOTĘ :D

ale zes se walnal fote :D:D

Tytuł: Re: PODRAWIAM WAS
PostNapisane: 19.mar.2006 18:03:46 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
MOTYL34 napisał(a):
POZDRAWIAM WAS MAM JUŻ SWOJA FOTĘ :D

ZA DUŻA FOTA! Ostrzeżenie RAZ! max rozmiar to 130 punktów x 130 punktów

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1