.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 02:51:06

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: jakiej firmy wydech do A8?
PostNapisane: 08.kwi.2006 01:17:39 
Użytkownik

mam w tej chwili sportowy tłumik, ale nie podoba mi się buczenie :) Chciałbym kupić końcowy normalny tłumik? nie wiem jakiej firmy? Prosze o pomoc i jakies namiary.

Tytuł:
PostNapisane: 10.kwi.2006 20:11:43 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Najprosciej zadzwonic do ASO Audi i zapytac o tlumik koncowy oryginalny dedykowany do danej wersji silnikowej Audi A8. Co do producenta to moze firma WALKER mialaby cos w ofercie, bo na oryginalnym to bedzie na nim tylko logo VW & Audi. Ja polecam fabryczny tlumik czyli tzw. dwururke. W Audi 80 B4 mam zamontowany fabryczny tlumik koncowy, ale od Audi A4 2.6 V6. Na wolnych obrotach ladnie sobie mruczy a podczas jazdy w srodku jest cicho i prawie go nie slychac. Dzieki temu jazda jest komfortowa. Tlumik ma lekko mruczec, a nie ryczec na cala okolice, obwieszczajac wszystkim ze oto nadjezdzamy. Powinien demonstrowac sile auta ale tylko w odpowiednim momencie, a nie przez caly czas. ;-)

PS> Kiedys stalem na ulicy i przejezdzal obok mnie Mercedes S600 z silnikiem V12 z Konsulatu Wilekiej Brytanii a odglosu pracy silnika wogole nie bylo slychac !!! bylem w szoku ze taka wysoka kultura pracy podwojnego układu wydechowego

Strefa czasowa: UTC + 1