Maciej napisał(a):
Witam serdecznie. Nie jestem specjalistą , ale niedawno udało mi się kupić B4 TDI ale Avant. Moja pochodzi z X.1993 i już ma nowszą tapicerkę i z tego co się orientowałem to wszystkie audiczki z sierpnia 93' miały już nowszą tapicerkę.
Jaki ma przebieg? Moja ma 197 tyś i nie jest to duży przebieg. Facet jednak, który przywiózł ją z Niemiec miał wszystkie dokumenty wskazujące na prawdziwość: książka serwisowa, ostatnie badania TUV. Niektóre audiczki posiadają nalepki na drzwiach od kierwocy z informacją o ostatniej wymianie ileju, przy ilu kilometrach. Moja to właśnie ma i dodatkowo na osłonie silnika.
jakie usterki odnajduję? Mam wode w środku. Zlokalizowałem przeciek: w podszybiu linka od maski była bez uszczelki i woda lała się do środka. Wczoraj blacharz mi to naprawił, ale ciągle ta woda jest. Jeździłem wczoraj po deszczu i troche mi się wydaje jak by byłlo jej więcej. Muszę nad tym popracować. Dzisiaj jeszcze łożysko z przodu zaczęło hałasować.
Życze udanego zakupu!! Pozdrawiam
Parapety zaczynaly sie od pazdziernika wlasnie a nie od sierpnia
Sprawdz auto pod wykladzina powinna byc wklejona karteczka z numerami kodami 3 znakowymi wyposazenia - wydrukuj sobie z forum te kody i posprawdzaj co sie w aucie nie zgadza, tam jest wszystko nawet kolor i rodzaj tapicerki....taka sama naklejke powinienes miec w ksiazce samochodu i w dziurze tylnego kola zapasowego. Poza tym na kanal i zobacz czy nie byla hamsko spawana itp, jak motor klekocze itd...reszte da sie naprawic