.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.kwi.2025 13:05:05

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Ubezpieczalnia - ile płacą?
PostNapisane: 30.mar.2004 21:21:10 
Użytkownik

Pytanko dotyczy stłuczki. Auto poszkodowanego to Cygaro 1.8 rok 88. Straty: zbite szkło reflektora prawego, kierunkowskaz prawy przód, pęknięty zderzak przedni, wgnieciony kawałek maski i błotnik przedni prawy. Podłużnica OK. Przedni pas tam gdzie mocowanie maski lekko zagniecione. Lakier biały zwykły bez mataliku i perły. Jednym słowem przywalenie rogiem auta przy 30-40 km/h. Wiem że każda ubezpieczalnia inaczej płaci ale chodzi mi o przybliżone wartości odszkodowania. Może ktoś miał podobny przypadek.
Pozdro!

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2004 21:45:43 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
Witam. Z tym to może być różnie... jak daewoo to nie licz na wiele :peace:
ale poważnie to jest ubezpieczenie oc ? ac ?
Ceny dokłanie nie powiem bo i niewiem ale liczona jest (wartość częsci do głównego importera pomniejszona o amortyzaję + kosta robocizny) w zlaeżności od ubezpieczenia...

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 30.mar.2004 22:06:06 
Użytkownik

Normalne że OC. Przecież to nie moja wina a ubezpieczenie sprawcy pokrywa koszty. Jeszcze raz dokładnie zaznaczam: to ja jestem poszkodowany. Chodzi mi o przybliżone wartości w tym roczniku,marce i takiej kolizji.

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2004 09:52:48 
Użytkownik

Ważne jest w jakiej firmie był ubezpieczony sprawca.Jeżeli idzie o Oc firma ubezpieczeniowa nie powinna Ci potrącić amortyzacji.W zasadzie wszystko zależy od likwidatora.Uważnie patrz co zaznaczyl w protokule szkody, żeby później się nie okazało, że czegoś nie zapłacą bo koleś tego nie zaznaczył.Po wszystkim powinieneś dostać protokuł do podpisu.Uważnie się przypatrz co podpisujesz.Od dnia zgłoszenia mają 30 dni na wypłatę odszkodowania.Pilnuj tej daty jak coś będzie się opóźniać to masz prawo do otrzymania odsetek ustawowych. Powodzenia życzę. A i napisz jaka to jest firma.

Tytuł:
PostNapisane: 03.kwi.2004 09:53:20 
Użytkownik

Ważne jest w jakiej firmie był ubezpieczony sprawca.Jeżeli idzie o Oc firma ubezpieczeniowa nie powinna Ci potrącić amortyzacji.W zasadzie wszystko zależy od likwidatora.Uważnie patrz co zaznaczyl w protokule szkody, żeby później się nie okazało, że czegoś nie zapłacą bo koleś tego nie zaznaczył.Po wszystkim powinieneś dostać protokuł do podpisu.Uważnie się przypatrz co podpisujesz.Od dnia zgłoszenia mają 30 dni na wypłatę odszkodowania.Pilnuj tej daty jak coś będzie się opóźniać to masz prawo do otrzymania odsetek ustawowych. Powodzenia życzę. A i napisz jaka to jest firma.

Strefa czasowa: UTC + 1