.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 13:50:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Adam (S4 lover) z Wrocławia
PostNapisane: 26.maja.2006 09:32:33 
Użytkownik

Witam serdecznie wszystkich klubowiczów i cieszę się, że do was dołączyłem.

Na początek może napiszę kilka słów o sobie. Jestem z Wrocławia, mam 24 lata i pracuję jako infromatyk. Fanem Audi byłem od małego ponieważ odkąd mój ojciec zmienił poczciwego Fiata na pierwszy zagraniczny samochód (jakieś 16 lat temu) w naszej rodzinie nie było innego autka niż Audi. Tak więc uczyłem się jeździć na Audi, pierwsze bączki też kręciłem władcą pierścieni itp ;)

Oczywiście kiedy postanowiłem kupić własne cztery kółka nie miałem wątpliwości. Pierwszym moim zakupem było Audi 80 B2 przejściówka z 1984 roku. Poczciwy 1.6 diesel z 4 biegami jednak szybko został zmieniony. No i teraz posiadam ... no właśnie w tym problem ale może po kolei.

Kupiłem Audi 90 1985 rocznik. Jednak auto zostało kupione w urzędzie celnym i ma przebite numery silnika. Tak więc pierwsze moje pytanie to jaki mogę mieć silniczek? W papierach mam 2.0 ale autko ma 5 cylindrów. Czy w Audi 90 tych rocznikach były 2.0 5 cylindrów silniki? Jeśli posiada kotś z was taki model będę wdzięczny za jak największą ilość danych. Z tego co się dowiadywałem może to też być 2.2 silnik lub 2.3 więc trochę jestem zdezorientowany.

Co do samego autka to jest to naprawdę niepozorny potworek. Ma instalację gazową (która jest stara i mam z nią pare problemów ale to będę pytał później) a do setki (dwie osoby na gazie bo rozdzielacz szlag trafił po wystrzale) mam 11,20s. Myślę, że na benzynie w pojedynkę zejdzie poniżej 10s.

No i jeszcze co do nicka, nie posiadam (jeszcze) Audi S4 ale planuję zakup w przeciągu 2-3 miesięcy stąd napewno chętnie nawiążę kontakt z posiadaczami tych wspaniałych aut.

No to na tyle. Mam nadzieję, że nie zanudziłem was tym wstępem i, że okażę się pomocny dla innych forumowiczów.

Jest: Audi A4 Avant B5-lift 1.9 TDi - na 18kach wygląda prawie jak RSka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2006 15:19:21 
Użytkownik

Auto: A4 B6 Avant
Witamy na forum :peace:

'96 A6 2,5 TDI AAT - sprzedane
'91 S2 2.2 T 3B - fajnie lata :)
'00 Scania 114L 380KM ;)

Strefa czasowa: UTC + 1