.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 13:58:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Radziu_dM Bydgoszcz wita serdecznie!
PostNapisane: 27.maja.2006 10:58:27 
Użytkownik

Wielki uklon w strone wszystkich, ktorzy przykladaja swa zbawcza reke do istnienia i rozwoju tego forum!

wita sie Radek z Bydgoszczy.

Korzystam z Waszego forum juz od 2 lat (czyli od momentu w ktorym kupilem Audi :) ) i mnostwo razy wyratowalo mnie ono z opresji i pomoglo poradzic sobie z wieloma problemami w moich dwóch audiczkach.

Nie wiem czemu przez te 2 lata jeszcze sie nie zalogowalem jako uzytkownik ale dzis stwierdzilem ze pora naprawic swoj blad :diabel: .

Wiec, jak juz napisalem, 2 lata temu kupilem moje pierwsze Audi, bylo to znajdujace sie w oplakanym stanie b2 2.2KV 1986 z LPG (prosze nie rugac! szybko dowiedzialem sie ze gaz dla K-Jeta to smierc :zly: ). Przez rok doprowadzilem je w calosci do przyzwoitego stanu (na perfekcyjny nie starczylo mi pieniazkow) aby wtedy je ... sprzedac :|

Powodem do takiej decyzji bylo okazyjne kupno b3 1.8S JN 1988 (Model 89) za symboliczne 1000 PLN juz na bydgoskich tablicach :): . Biorac pod uwage cene jest jasne ze mialo sporo swoich niedomagan, ale dostrzeglem drzemiacy w nim potencjal ;-) Po zrobieniu tego co trzeba bylo zrobic (blacharka tylu, chlodnica, termostat, amortyzatory przod, korektor sily hamowania, hydropopychacz w glowicy, regulacja KE-Jet) autko wynioslo mnie 3000 PLN i teraz technicznie i wizualnie jest niemalze doskonale :) Wyglada przepieknie i calkowicie "wiem co mam". Po prostu wsiadam i jade o nic sie nie martwiac, a spalanko po regulacji wynosi 9 miasto i 7 trasa, a wiec zupelnie znosnie.

b3 to bardzo przyjemny samochod, ale od 7 lat jesem zagorzalym fanem b2 1984-1986 i jesli kiedys uda mi sie dobic wiekszych pieniazkow napewno dozywotnio sprawie sobie idealną grafitową "przejscioweczke" :diabel:

Jedno jest pewne - nie ma cudniejszych pojazdow niz AUDI :>

Pozdrawiam serdecznie zespol moderatorow i wszystkich uzytkownikow!

Radek J.

Tytuł:
PostNapisane: 27.maja.2006 11:27:06 
Użytkownik

Witam.

Prawdę rzeczesz ;) B2 przejścióweczka to cudo, taki Mustang 67r w wydaniu Audi. Ja ostrze ząbki na S4 ale myślę, że mojej torpedy nie sprzedam. Włożyłem tak jak ty wiele pieniążków i pracy by była jaka jest i wciąż w nią inwestuję. Myślę, że za 4 latka jako zabytek ją zarejestruję i będzie brykać na ewentualne zloty ;)

Pozdrawiam i do przeczytania.

Jest: Audi A4 Avant B5-lift 1.9 TDi - na 18kach wygląda prawie jak RSka ;)

Strefa czasowa: UTC + 1