.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 07:04:34

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Witam z Gozdnicy woj.Lubuskie
PostNapisane: 25.cze.2006 20:39:35 
Użytkownik

Witam niedawno zdałem prawko :D mój ojciec jest posiadaczem WV T4 i bialutkiej AUDI 80 B3 (oczywiście ja ją przejmuje) z silnikiem prawdopodobnie jest to 1.8? jest na gaźniku i ma katalizator! Nie wiem jaki jest to dokładnie model silnika bo nie wiem gdzie mam znaleźć oznaczenia silnika chodzi mi o te 3 co wszyscy się nimi posługują! Autko jest z 1988roku tzn. tylko buda bo niestety była bita i był pęknięty blok! Ojciec znalazł druga rozbita wpadła pod pociąg ale silnik był sprawny to znaczy w części bo z tego co się dowiedziałem to wcześniej był tam wtrysk paliwa ale został zgnieciony! I dopasowali jakiś gaźnik nawet nie wiem czy od audi? Elektronika tez była przerabiana wiec nie ciekawa to rzeźba?!?

Wnętrze jest raczej ubogie nie posiada żadnej elektroniki ani poduszek nie wspomnę o kilimie i alarmie ale niema się co psuć :D

Ale nie mogę narzekać silnik jak na razie dobrze się sprawuje z góry jest malutki wyciek i ostatnio wymieniłem cewkę prawdopodobnie to ona była przyczyna nierównych obrotów i problemami przy rozgrzanym silniku tzn. dusił się jak się ruszało(ale narazie jest dobrze)

Autko jest na LPG I generacji! Ale nie narzekam jak na razie jeździ mi się dobrze i wygodnie czekam tylko na odbiór prawka i ruszam w drogę!

W przyszłości chce ja zmienić na B4 rocznik 94-95 z pełnym wyposażeniem i nie bita najlepiej quattro :D dodam ze jestem z Gozdnicy woj. Lubuskie! Myślę ze na początku mogę liczyć na wasza pomoc bardziej doświadczonych kierowców i mechaników ?!

i jak można to proszę o jakieś namiary jak znaleźć te oznaczenia silnika??

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2006 20:41:01 
Użytkownik

Witam... tez jestem z woj. Lubuskiego a dokladniej z Gorzowa ;) Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1