.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 12:27:55

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: pomocy prawnej potrzebuje
PostNapisane: 22.cze.2006 12:08:28 
Użytkownik

chlopaki przyszedl do mnie dzis list, a w nim patrze a tam wezwanie do zaplacenia miastu szczecin 898,80 za postoje mojego jeszcze wtedy kadetta, tylko ze te postoje byly w 2002r i tu moje pytanie placic, czy nie?? prosze o wypowiedz

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2006 12:50:01 
Użytkownik

Witam jestem tu nowy .. ale przeszedłem przez ten problem .... i ...

Opcja jest taka że jeśli ne zapłacisz to wtedy w niedługim czasie może stać się tak że komornik zajmie twoje wynagrodzenie lub zablokuje tą kwotę na koncie jeśli podawałeś konto do US ...

Niestety jeśli wtedy autko było w twoim posiadaniu nie ma za bardzo szans by tego nie płacić :<

Teoretycznie mają prawo ścigać cię za ten dług do 5 lat od ostatniego wezwania które potwierdziłeś że odebrałeś np. podpisem na poczcie

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2006 13:11:20 
Klubowicz

moja żona zajmuje się takimi sprawami - to znacz wystawia polecenia zapłaty :) jeśli chcesz podeślij mi to co dostałeś (na adres: adisiwy@poczta.fm)
jedno mogę Ci już powiedzieć, że jeśli chcesz coś uzyskać (tzn. abyś mógł się odwołać) to musisz to zrobić w terminie podanym w wezwaniu do zapłaty!!! jeśli nie dotrzymasz tego terminu wtedy, nawet niesłusznie, możesz zostać obciążony tą kwotą!!! także pisz odwołanie lub jeśli chcesz pomocy podeślij skan na podany powyżej adres

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2006 14:58:55 
Użytkownik

ADISIWY wyslalem ci maila, a mam pytanie niemozna wytlumaczyc sie tak ze to nieja wtedy stalem autem tylko ktos inny, a ta inna osobe podac taka ktora niestety juz niezyje, troche to chartkorowe ale niepomoze??albo jeszcze jedno slyszalem ze jezeli juz nic niepomoze i trzeba bedzie placic to splacac po 50zl miesiecznie i jezeli sa juz jakies wplaty z tego tytulu to komornik niemoze nic zrobic bo sa wplaty, co wy na to??

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2006 12:24:46 
Użytkownik

Z tego co wiem ... to mandat jest na auto i właściciela niezależnie od tego kto by nim nie parkował .. niestety ... to już potem w twojej gestii by było scigac tego kto by zaparkował :>

Jeśli chodzi o komornika to z nim cięzka sprawa bo ...
po 1 zależy to od jego widzimisie .. po 2 jeśli będziesz płacił komornik otzymuje informacje o spłatach na bierząco ... i jeśli będzie chciał może poczekać czy dalej będziesz płacić i dopiero się odezwać ... lub odrazu nakazać zapłaty całości ....

Czy sprawę już ma komornik czy dopiero UM .... bo jeśli pismo dostałeś już od US lub komornika ... to najlepiej kontaktować się bezpośrednio z nimi i napisać pisemko z prośbą o rozłożenie na raty i na poczet dobtych chęci Twoich coś im wpłacić ...
Tylko pamiętaj jedno ..oni dobrych historyjek nasłuchali się w życiu :D ... i lepiej jeśli im powiesz prawde .... że poprostu nie masz tyle kasy by na raz zapłacić

PS ... poczekaj co powie ci adisiwy ... może jego żonka coś konkretnego powie ...

Tylko trza bezwzględnie dotrzymywać terminów zarówno płatności jak i ew. wysyłania odwołań i innych pism

Tytuł:
PostNapisane: 23.cze.2006 14:40:53 
Użytkownik

pisemko dostalem z urzedu miasta, i dopiero tam jest napisane ze jak niezaplace w terminie 7 dni to oni wszczynaja postepowanie ekzekucyjne w celu przymusowego sciagniecia naleznosci

Tytuł:
PostNapisane: 26.cze.2006 09:02:38 
Użytkownik

To u nas termin pomiędzy dostaniem z UM a zablokowaniem kasy na koncie to było ok 1 miesięca .. ale myśmy nic nie zrobili :zly: i potem cierpieliśmy ...

Na wypłate nie siedli .. ale konto zablokowali ... Także nalepiej napisać do UM o rozłożenie na raty .. choć z komornikiem jest lepiej się dogadać ... tylko wtedy problem z jakimikolwiek kredytami

Tytuł:
PostNapisane: 05.lip.2006 13:58:21 
Użytkownik

sprawa wyglada tak ze bylem tam na rozmowie i niema zadnego tlumaczenia, wiec poproscilem o rozlozenie na raty, gosciu rozlozyl to na 4 raty wiecej niechcial, i jezeli bym wogole sie niezglosil, to w sierpniu wczeli by postepowanie egzekucujne, teraz jezeli spoznie sie ze splata choc 1 raty bo zobowiazalem sie kazdego 10-go placic, tez wszczynaja postepowanie odrazu, i odrazu trafiam do BIK-u i jest lipa wiec bede regularnie splacac raty, dla pocieszenia w kolejce stal ze mna gosciu co mial ta fakture na ponad 6000zl hehe wiec ja mam jeszcze malo

Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2006 07:54:22 
Użytkownik

Straszą cię BIK-em .. choc tam nie trafisz :p ...

To jest BIURO INFORMACJI KREDYTOWEJ jak sama nazwa wskazuje ... informuje on o zaciągniętych kredytach , kartach kredytowch , o tym czy spłacasz regularnie czy nie ALE KREDYTÓW

http://www.bik.pl/zasady_dzialania.htm
Cytuj:
Biuro Informacji Kredytowej S.A. zostało powołane dla potrzeb minimalizowania ryzyka kredytowego oraz zwiększenia bezpieczeństwa i ochrony obrotu pieniężnego. Biuro zarządza i rozbudowuje efektywny system wymiany informacji kredytowej poprzez gromadzenie, przechowywanie, przetwarzanie i dystrybucję kompleksowej informacji o historii kredytowej klientów banków w formie raportów kredytowych.

z tą egezkujcią jest tak że w tym są niestety ekspresowi ... i mogą zaszkodzić np. siadając na wypłatę ... a wtedy gdy będziesz chciał zaciągnąć kredyt i poposisz o zaśwaidczenie ... będą musieli ci wpisać że masz zajęcie egezucyjne

a mniej zaszczytnych :P
Poldolot 93 :)) tego chce w niedalekiej przyszłości zamienic na kombi AUDI :))

Strefa czasowa: UTC + 1