.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 05:43:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Olsztyn - pilne]gdzie kupić tanio tą część (załączone foto)
PostNapisane: 17.lip.2006 14:44:06 
Użytkownik

Witam,
Mam wielką prośbę do klubowiczów z Olsztyna i okolic.
Obrazek
Jak widać na fotce, mam w fatalnym stanie te rurki doprowadzające powietrze, są poklejone taśmą - prowizorka, silnik dostaje lewe powietrze i ogólnie jest nieciekawie. Czerwoną linią zaznaczyłem o które rurki mi chodzi. Może ktoś wie jak się fachowo to nazywa - jak pytać o to w sklepie, oraz gdzie można tanio dostać takie rurki? Na razie przeszukałem szrot za Gutkowem ale niestety nie znalazłem tego.

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc. Sprawa jest pilna bo już w środę chciałbym się udać w dalszą podróż a z taką prowizorką ak widać na fotce to strach jechać gdziekolwiek.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 14:56:34 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Najtaniej na szhrocie :P .A może jakiś klubowisz ma?? :614:

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 14:58:27 
Użytkownik

No tak, tylko na którym konkretnie dostane takie cuś... Jak jakiś klubowicz z Olsztyna lub okolic ma byłoby też fajnie :) Dodam że chodzi oczywiście o Audi 80 B3 1.8

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 15:05:20 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
na allegro widziałem.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 15:08:07 
Użytkownik

Pod jaką nazwą można to znaleźć na allegro? Druga sprawa to to że nim przyślą mi to z allegro minie sporo czasu a ja w praktyce mam czas do jutra do 00:00 ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 15:10:11 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
no to sorki... inaczej nie widzę, jak samochód i jazda po szrotach.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 15:25:48 
Użytkownik

Leo dobrze prawi ;-) .Nikt nie przyniesie Ci tego do domciu w ciągu 5 min jak sam się nie ruszysz sprzed kompa.
Przewód ssący powietrza między rozdzielaczem wtrysku a kolektorem ssącym.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 15:31:16 
Użytkownik

ADAM 12 napisał(a):
Przewód ssący powietrza między rozdzielaczem wtrysku a kolektorem ssącym.
Dzięki wielkie. Teraz przynajmniej bede mógł z rana obdzwonić sklepy moto ... ale to dopiero jutro z rana. Jakby ktoś znał szrot, albo sklep gdzie na 100% znajde tą część to byłbym wdzięczny za namiar :)
Cytuj:
Nikt nie przyniesie Ci tego do domciu w ciągu 5 min jak sam się nie ruszysz sprzed kompa.
Nie rozumiem o co Ci chodzi, ja tylko zadałem pytanie skierowane do Olsztyniaków, w którym spytałem czy nie zna ktoś sklepu/szrotu gdzie dostane to na 100% - bym nie musiał całergo dnia spędzać na szukaniu - może ktoś zna takie miejsce, jak nikt nie zna no to trudno :) Chyba m.in. po to jest to forum, byśmy mogli sobie wzajemnie ułatwiać życie w różnych sytuacjach, i sobie pomagać :)
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za zainteresowanie tematem

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 15:36:47 
Użytkownik

dowiedz sie u mydlaka, on ma kilka 80-tek z anglii wiec jest duze prawdopodobienstwo, ze tam znajdziesz, jesli nie to szrot na dąbrowskiego albo dywity/kieźliny

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 15:41:21 
Użytkownik

SilentMan napisał(a):
Nie rozumiem o co Ci chodzi, ja tylko zadałem pytanie skierowane do Olsztyniaków, w którym spytałem czy nie zna ktoś sklepu/szrotu gdzie dostane to na 100% - bym nie musiał całergo dnia spędzać na szukaniu - może ktoś zna takie miejsce, jak nikt nie zna no to trudno :) Chyba m.in. po to jest to forum, byśmy mogli sobie wzajemnie ułatwiać życie w różnych sytuacjach, i sobie pomagać :)
Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za zainteresowanie tematem

Widzisz.Bo to po prostu staje się nudne :/ .Ja mieszkam pod Wrocławiem i szybciej znalazłem listę miejsc z używką niż ty u siebie.
Proszę link do Panoramy Firm

Bez urazy ale mam dzisiaj zły dzień.A wystarczyło wejść na www.google.pl

Silent jeszcze jedno.Po sklepach nie masz co szukać.Ta część wystepuje tylko w ASO.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 19:24:42 
Użytkownik

ADAM 12 napisał(a):
Silent jeszcze jedno.Po sklepach nie masz co szukać.Ta część wystepuje tylko w ASO.
Czyli co tak właściwie powinienem zrobić? Z samochodem jest fatalnie... brak mocy, czarny dym z rury, dławi się... a ja już w środę muszę wyjechać. Ostatecznie zostaje mi PKS, no ale bede teraz za wszelką cene próbował zdobyć te gumy, mechanik mi powiedział że to wina tego że są dziurawe.

Tytuł:
PostNapisane: 17.lip.2006 19:37:22 
Użytkownik

Nietety tylko szroty Ci zostały.Ewentualnie poszukaj na ogłoszeniach klubowych.To jest w miarę popularny silnik więc nie powinno być kłopotu z odnalezieniem części.
Szukaj też aut na części.Ludzie czasami nie chcą sie rozdrabniac w wystawianie każdej części z osobna ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2006 08:51:25 
Użytkownik

Witam ! Dopiero zobaczyłem ten temat i powiem ci tak : dziś będe u mydły, korkucia i abrama , czyli największych szrotach w okolicy , zapytam o te gumy i dam ci znać!

Tytuł:
PostNapisane: 18.lip.2006 22:10:15 
Użytkownik

No i już odpowiadam , u Korkucia w Dywitach taka guma tylko że od 2.0 kosztuje 50zł , wyglądała tak samo nie wiem czy by pasowała do 1.8? Było kilka takich podobnych od audi więc tylko podjechać i przymierzyć!

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2006 06:32:44 
Użytkownik

Ok, wielkie dzięki za informacje.
P.S.: Zna ktoś jakiegoś dobrego mechaniora, nie musi być koniecznie tani... wczoraj byłem u czterech i każdy po spojrzeniu pod maskę kwitował: 'K-Jetronic, ja tego nie diagnozuje'... :\

Tytuł:
PostNapisane: 19.lip.2006 08:40:34 
Użytkownik

No niestety są to wysłużone mechanizmy i jak miałem C3 2.0 KP to też nie mogłem znaleźć fachowca! Zapytam kumpla na trackiej czy by się podjął. Zawsze możesz podjechać na rataja do Palmowskiego i zapytać, może nie będą chcieli kosmicznych pieniędzy?!

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 20:50:05 
Użytkownik

Jutro tam w ostateczności pojade.
Po wymianie tych gum doprowadzających powietrze jest już dużo lepiej, ale dalej od czasu do czasu mu odbija - traci moc, nierówno pracuje (jeden mechanik stwierdził że pierwszy i trzeci tłok słabo pracują) z rury lecą obłoki czarnego dymu, śmierdzi benzyną, zaczyna się zalewać... i albo całkiem gaśnie i już nie idzie go zapalić bez przeczyszczenia świec, albo nagle sam z siebie zaczyna chodzić ok (tłoki też zaczynają chodzić ok), aczkolwiek jeśli chodzi o przyspieszenie to jeszcze nie jest to na co go kiedyś było stać - nim zaczęły się takie dziwne rzeczy dziać. Najgorsze jest to że zaczyna się tak zachowywać w losowych momentach, nie mogę tego z niczym powiązać, ani z warunkami pogodowymi, drogowymi, czy czymkolwiek... wszystko co 'podejrzane' zostało wymienione na nowe - doprowadzenie powietrza, filtr powietrza, ustawiony został zapłon, wymieniona kopułka z palcem na nowe, wymienione świece na nowe, wymienione przewody elektryczne od świec, wymieniony został wydech wraz z sondami.... i wiele innych rzeczy.
Już powoli zaczynam cierpliwość tracić do tego samochodu ;) Mam nadzieje że w końcu uda mi się trafić na kogoś kompetentnego kto dojdzie w czym problem i mi to naprawi, już cena powoli przestaje grać dla mnie role, chce by w końcu można było tym Audi normalnie jeździć :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 21:30:00 
Użytkownik

W pewnym momencie trzeba się zastanowić czy warto dalej kase ładować? Może już czas na jakąś zmianę? Zastanawia mnie jedno , a mianowicie czy już twoje wtryski nie "leją" a może trzeba sprawdzić reg. ciśnienia a nawet samą pompe paliwa?

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 21:42:41 
Użytkownik

Zmiana jest już w planach, ale dopiero na kwiecień, celuje w A4... ale do tego czasu czymś jeździć muszę, a wcześniej jednak $ nie zdobędę póki co. A marki nie chce zmieniać, mam sentyment do logo z czterema kółkami ;) A za te moje B3 obecnie może z 3 tyś zł bym wyciągnął jakbym chciał w obecnym stanie sprzedać, bo jeszcze lakier do reanimacji jest (kto był na spocie ten widział). Pompa paliwa... może, dosyć głośno chodzi - na wolnych obrotach głośniej słychać pompe niż silnik, ale tak było zawsze, a mamy to autko od 1997 roku :)

Tytuł:
PostNapisane: 23.lip.2006 21:55:12 
Użytkownik

Ja nie widzę problemu, weź pompę ze szrotu i wstaw na próbę zawsze można zwrócić i kaskę ci oddadzą i będziesz miał jedno podejrzenie wykluczone!

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1