.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 20.lut.2025 11:17:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Serdecznie witam [ Czestochowa ]
PostNapisane: 30.sty.2007 00:13:05 
Użytkownik

Czesc wszystkim!!!Od zeszlego roku jestem posiadaczem A6 1,9 tdi Avant,rok produkcji 2003,kupilem go w Niemczech i sprowadzilem do Hiszpanii gdzie od kilku ladnych lat zamieszkuje.Samochod mial przebieg 180 tys.km,pelne wyposazenie,navi,xenon.....Przy zakupie po wstepnym sprawdzeniu wszystko dzialalo,problemy zaczely sie po dwoch tygodniach.Najpierw wysiadly mi przednie wycieraczki,potem tylne,przestala dzialac klima,a nastepnie wysiadla navigacja.Coz okazalo sie ,ze wycieraczki byly zasolone,przednie dalo sie wyczyscic i nasmarowac,tyne niestety mialy spalony silniczek.Z klimatyzacja bylo wiecej problemow,zablokowany byl przycisk econ i nie dalo sie wlaczyc kompresora,zeby nie kombinowac udalem sie do Oficialnego Serwisu Audi i tam stwierdzono,ze trzeba zmienic caly panel klimatronic(700€),skasowali mnie za diagnoze i wszelkiego rodzaju proby ponad 100€,lato przejezdzilem bez klimy,co w Hiszpani nie bylo zbytnio przyjemne.We wrzesniu nabylem z drugiej reki owy panel i niestety tez nie zadzialalo mimo iz econ sie nie swiecil,zimnego nawiewu tez nie bylo.Podczas grudniowej podrozy do Polski zatrzymalem sie w Niemczech i zareklamowalem ta usterke u handlarza u ktorego kupilem samochod.Gosciu oddal samochod do Audiego i w 15 min.zrobiono,bez zadnej wymiany calego panelu,a jedynie zmieniono czujnik i zaczelo chlodzic.Po tej przygodzie skreslilem hiszpanskich mechanikow na zawsze.Jesli chodzi o nawigacje,to coz wylaczyla sie ktoregos dnia i do dzisiaj nie dziala,ale to juz opisze w innym miejscu na forum.Mam nadzieje ,ze ktos mi pomoze i wreszcie poslucham muzyki w moim juz dosc znienawidzonym samochodzie.Pozdrawiam wszystkich i zycze jak najmniej problemow, jedynie samych przyjemnosci,:) :D

Tytuł:
PostNapisane: 30.sty.2007 10:50:49 
Klubowicz

He he , w NEWBIE się tylko witamy: skąd jestem , czym jeżdżę , jak ma na imię itd. Do reszrt problemów które opisałeś są inne tematy ( inne działy forum )

Ale przynajmiej wszedłeś z wielkim POSTEM :D :P :D ;)

Witam na FORUM AKP ;)

-> 2010 - 2020 Audi A4 1.6
-> 2013 - 2022 Scenic 1.6
-> 2017 - Espace 3.5 V6 - ...

Strefa czasowa: UTC + 1