Migel napisał(a):
jakos S6-tkami sie nie interesowałem aż tak, ale powiedz Eomaciu skąd wiesz ze to jest PLUS?? hamulce ma mocniejsze? samochód juz pare razy widziałem ale nigdy nie zaszalał....
moze ja powiem!
audi s6 plus to to juz prawdziwy rarytas porównywalny z audi rs2!po czym poznac s6 plusa..??kolor rs-blau (zarezerwowany w tych latach dla s6-plusa),ciekawo rzecza bylo zrezygnowanie z chromow wszystkie dodatki ,które sa w audi a6/c4 lub s6 chromowane w audi s6plus sa pomalowane na czarno (lacznie z ,,cięgłami,, do otwierania drzwi wewnatrz samochodu)relingi i chromy wokól szyb sa rowniez pomalowane na ciemno!bardzo czesto tamicerka wewnatrz autka wystepowala w polaczeniu z alcantra (czego nie bylo w audi s6 i a6)kolory stosowane w owej tapicerce pyly rozne najczesciej spotkac mozna bylo polaczenie wziete z audi rs2 czyli czarna skora i alcantra w kolorze rs-blau(wtedy zeskalowane do 300km/h zegarki byly rowniez koloru rs-blue

inne polaczenie kolorów to czarna skora plus alcantra w kolorze jasnego groszku i zegarki w tym kolorze.!
Co do silnika to wystepowala tylko jedna jednostka 4.2 podkrecona do 326ps!Wypas generalnie full z elektryka foteli,bocznymi roletami,xenonami i innne.S6 plus seryjnie ,,wychodzil,, na felgach ktore mozecie obejrzec na zdjeciach zrobionych przec Emanciu (w odroznieniu od s6 ktore ,,wypuszczane''bylo na avusach 16 calowych.)
ps. czesto s6 plusy byly w kolorze czerwonym!
Juz nie pamietam dokladnie ale kolo 350 sztuk wyszlo w wersji Avant i tyle samo w sedanie