Witam ! Ponieważ w piątek zawiozłem autko na kolejne modyfikacje do Biedrzychowic, nie omieszkałem się zrobić też sesji zdjęciowej autkom, jakie tam udało mi się zastać. A jest co podziwiać! Począwszy od 130 KM golfa I z silnikiem 1.6 8v do potworka +300KM
Zrobiłem z tego małe fotostory. Klikając na miniaturki, otwieracie powiększenia.
Audi Coupe S2 - Jacka auto, którym jeździ w wyścigach. Właśnie był w trakcie przygotowywania go do następnych wyścigów
Przód auta. Wyraźnie widać leciutką maskę (-20kg) i brak tego co zbędne.
A to... hmm, sam miałem problem, żeby to zidentyfikować. A Wy?
Kokpit autka. Zatrważająca ilość przełączników! Ciekawe ile trzeba się uczyć, żeby zapamiętać co gdzie jest...
A tutaj? Hmmm, troszkę tych pucharków sie nazbierało przez lata... Gdzie mi tam z moimi trzema ....
Serce diabelskiej maszyny! Co ciekawe, za dużej turbiny toto nie ma

Za to cały osprzęt najwyższej klasy
Chcielibyście mieć takie hamulce, co? Powiem tylko, że felga jest 17" ... A hamulce są z S6+. Zajebiste wrażenie robią, tyle powiem.
Sport quattro . Legenda na kółkach. Wyprodukowano tego modelu jedynie ok. 300 sztuk. Połowa rzeczy w tym aucie jest z kevlaru. Powiem Wam, na żywo wygląda jeszcze piękniej. Auto jest na ukończeniu, cała elektronika została wymieniona, nowa została sprowadzona prosto z Audi AG. Podziwiajcie!
Serce tego cacka. Widać dbałość o szczegóły, całość ekscytuje na żywo bardzo!
Turbina. Powiem tylko tyle. Silnik matiza jest chyba od niej mniejszy... Największa KKK jaka była stosowana w wyścigach. W cywilnych jej nie uświadczysz...
Silnik. Nawet w takich autkach można coś poprawić! Część rzeczy jest customowa.
"panel sterowania" Sport Quattro. W prawym dolnym rogu ciekawa część

a raczej napis.
A to? Hmmm, to jest to, co zostało z oryginalnej elektroniki

Gościu siedział pośrodku i wybierał co się dało. Tyle zostało jeszcze
Jedna z ładniejszych dupci autek, jaką warto oglądać na ulicy
To jest kolejne auto robione przez warsztat p. Koraszewskiego. Golf. Golf mark 1. 750 kg wagi. 130 KM z 1.6 8v. Wyobrażacie sobie jak to musi przy tej wadze napier... ?
Jego serce. Silnik. Bardzo fajny. Tutaj nie widać kolektora wydechowego, który jest za silnikiem, równoodległościowy, rurowy.
Tył auta wraz z klatką.
A to jego tylna opona, widać, po przejściach
UrQuattro. Marzenie niejednego z nas na kółkach. W posiadaniu w tej chwili Przemka

Jakieś 320 KM.
Ładnie się prezentuje prawda? A widzicie to autko w tle? Zgadnijcie czyje to! Dodam, że nie moje
Przód - miodzio.
Pupcia podobna do tej ze Sport Quattro, ale jednak sie różniąca.
Ogólnie bardzo ładne auto, właściciel o nie dba strasznie, bardzo gustowne pałerplejty na karoserii
Polo. TO Polo jest również wyjątkowe. Z zewnątrz niewiele zdradzające swój potencjał. Silnik 1.4 16v. Jak myślicie, ile może mieć koni, jest wolnossące? (odpowiedź na końću)
Bardzo fajna pupcia.
Serce autka. To, co tam jest wymaga pełnego uznania dla wykonawców.
Przód autka. Prawie seria
Auto z boku, prawie nie różni się od cywilnej wersji ... Lekka gleba i tyle. Fajne czerwone chlapacze z tyłu
To jak? Już wiecie ile auto ma koników? 120? 130? nie.... z silnika 1.4 Niemcy wykręcili 150 kucyków

Respect!
TT. Kolejny obiekt doświadczeń warsztatu p. Leszka
Będzie potworek. Auto w tej chwili stoi bez napędu i silnika, wszystko w trakcie modyfikacji.
Hmmm, a tutaj, coś mojego

Dostałem pocztą diploma z SSS

Byli tacy mili, że przysłali go do mnie, pomimo tego, że nie było mnie na rozdaniu. Dzięki!
A tutaj ciekawostka. We Wrocku wykorzystują "naszego" pieska...
PODSUMOWANIE
Wizyta w Biedrzychowicach była nader udana

Pomimo niezbyt przyjemnych wiadomości związanych z moim autem, jednak warto spotkać auta, które nacodzień próżno szukać na polskich ulicach.