.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 04.kwi.2025 01:11:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Wizyta w Biedrzychowicach :-)
PostNapisane: 03.sie.2003 01:01:06 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
Witam ! Ponieważ w piątek zawiozłem autko na kolejne modyfikacje do Biedrzychowic, nie omieszkałem się zrobić też sesji zdjęciowej autkom, jakie tam udało mi się zastać. A jest co podziwiać! Począwszy od 130 KM golfa I z silnikiem 1.6 8v do potworka +300KM :D

Zrobiłem z tego małe fotostory. Klikając na miniaturki, otwieracie powiększenia.

Audi Coupe S2 - Jacka auto, którym jeździ w wyścigach. Właśnie był w trakcie przygotowywania go do następnych wyścigów

Obrazek

Przód auta. Wyraźnie widać leciutką maskę (-20kg) i brak tego co zbędne.

Obrazek

A to... hmm, sam miałem problem, żeby to zidentyfikować. A Wy?

Obrazek

Kokpit autka. Zatrważająca ilość przełączników! Ciekawe ile trzeba się uczyć, żeby zapamiętać co gdzie jest... ;)

Obrazek

A tutaj? Hmmm, troszkę tych pucharków sie nazbierało przez lata... Gdzie mi tam z moimi trzema ....

Obrazek

Serce diabelskiej maszyny! Co ciekawe, za dużej turbiny toto nie ma :) Za to cały osprzęt najwyższej klasy

Obrazek

Chcielibyście mieć takie hamulce, co? Powiem tylko, że felga jest 17" ... A hamulce są z S6+. Zajebiste wrażenie robią, tyle powiem.

Sport quattro . Legenda na kółkach. Wyprodukowano tego modelu jedynie ok. 300 sztuk. Połowa rzeczy w tym aucie jest z kevlaru. Powiem Wam, na żywo wygląda jeszcze piękniej. Auto jest na ukończeniu, cała elektronika została wymieniona, nowa została sprowadzona prosto z Audi AG. Podziwiajcie!

Obrazek

Serce tego cacka. Widać dbałość o szczegóły, całość ekscytuje na żywo bardzo!

Obrazek

Turbina. Powiem tylko tyle. Silnik matiza jest chyba od niej mniejszy... Największa KKK jaka była stosowana w wyścigach. W cywilnych jej nie uświadczysz...

Obrazek

Silnik. Nawet w takich autkach można coś poprawić! Część rzeczy jest customowa.

Obrazek

"panel sterowania" Sport Quattro. W prawym dolnym rogu ciekawa część ;) a raczej napis.

Obrazek

A to? Hmmm, to jest to, co zostało z oryginalnej elektroniki :D Gościu siedział pośrodku i wybierał co się dało. Tyle zostało jeszcze :D

Obrazek

Jedna z ładniejszych dupci autek, jaką warto oglądać na ulicy

To jest kolejne auto robione przez warsztat p. Koraszewskiego. Golf. Golf mark 1. 750 kg wagi. 130 KM z 1.6 8v. Wyobrażacie sobie jak to musi przy tej wadze napier... ?

Obrazek

Jego serce. Silnik. Bardzo fajny. Tutaj nie widać kolektora wydechowego, który jest za silnikiem, równoodległościowy, rurowy.

Obrazek

Tył auta wraz z klatką.

Obrazek

A to jego tylna opona, widać, po przejściach :D

UrQuattro. Marzenie niejednego z nas na kółkach. W posiadaniu w tej chwili Przemka :D Jakieś 320 KM.

Obrazek

Ładnie się prezentuje prawda? A widzicie to autko w tle? Zgadnijcie czyje to! Dodam, że nie moje ;)

Obrazek

Przód - miodzio.

Obrazek

Pupcia podobna do tej ze Sport Quattro, ale jednak sie różniąca.
Ogólnie bardzo ładne auto, właściciel o nie dba strasznie, bardzo gustowne pałerplejty na karoserii :D :D :D

Polo. TO Polo jest również wyjątkowe. Z zewnątrz niewiele zdradzające swój potencjał. Silnik 1.4 16v. Jak myślicie, ile może mieć koni, jest wolnossące? (odpowiedź na końću)

Obrazek

Bardzo fajna pupcia.

Obrazek

Serce autka. To, co tam jest wymaga pełnego uznania dla wykonawców.

Obrazek

Przód autka. Prawie seria ;)

Obrazek

Auto z boku, prawie nie różni się od cywilnej wersji ... Lekka gleba i tyle. Fajne czerwone chlapacze z tyłu :D ;)

To jak? Już wiecie ile auto ma koników? 120? 130? nie.... z silnika 1.4 Niemcy wykręcili 150 kucyków :D Respect!

TT. Kolejny obiekt doświadczeń warsztatu p. Leszka

Obrazek

Będzie potworek. Auto w tej chwili stoi bez napędu i silnika, wszystko w trakcie modyfikacji.

Hmmm, a tutaj, coś mojego :D Dostałem pocztą diploma z SSS :D Byli tacy mili, że przysłali go do mnie, pomimo tego, że nie było mnie na rozdaniu. Dzięki!

Obrazek

A tutaj ciekawostka. We Wrocku wykorzystują "naszego" pieska...

Obrazek

PODSUMOWANIE

Wizyta w Biedrzychowicach była nader udana :D Pomimo niezbyt przyjemnych wiadomości związanych z moim autem, jednak warto spotkać auta, które nacodzień próżno szukać na polskich ulicach.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Strefa czasowa: UTC + 1