.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 23:32:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zmiana regulaminu! par. 1 pkt 2.8
PostNapisane: 24.cze.2007 17:19:27 
Użytkownik

Witam
Informuje że w regulaminie pojawił się nowy punkt.

Kod:
2. Admini oraz moderatorzy będą usuwali komentarze oraz posty z następującą treści:
       8. Odbiegające od tematu dyskusji, nie związane z tematem wątku bądz traktujące ironicznie dany wątek.

Wszystkim tym którzy nie zapoznali sie jeszcze z regulaminem radze go przeczytać.!
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=258

Pozdrawiam
Admin :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 17:44:17 
Użytkownik

Auto: Cabrio V6
No właśnie widziałem jak ładnie pozamiatane w niektórych tematach, np. z dyskusjami o autach do obejrzenia ;)

Czyli teraz trzeba będzie do postów OT dodawać obowiązkowo trochę treści :diabel: (prawie jak blaszka InPost :): )

Audi 100 C4 AAR 1991 sedan zyclam pearl (2005 - 2012)
Audi A6 C4 AEL quattro 1996 Avant aluminium silver (2007 - 2015)
Audi Cabrio 8G ABC 1997 kabriolet brilliant black (2014 - ...) [.: TERAZ MY :.]

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 17:52:21 
Użytkownik

Dodatkowy pkt regulaminu powstał po genialnych odpowiedziach w wątku dot. zdjęcia blokady prędkości w Audi S8.

Ja rozumiem że można pisać nie na temat ale bez przesady.
W całym wątku były bodaj 3 czy 4 odpowiedzi z sensem, cała reszta to ironiczne teksty jak zdjąć blokade samemu.
Chyba nie o to chodzi żeby na pytanie "jak naprawić hamulce" lub "jakie klocki i tarcze najlepiej kupić" pisać "po co Ci hamulce, bez nich szybciej dojedziesz" bo takie porównanie się nasuwa po przeczytaniu tamtych odpowiedzi!.
Nie twierdze że każdy OT i każda dygresja będzie kasowana, jest to jedynie pisemne umożliwienie moderatorom kasowania bardziej bezmyślnych tekstów które same sie nie wykasują (jak na HP). Cała reszta pozostaje bez zmian i lekkie OT w wątkach będzie tolerowane (w zależności od moderatora :): )

Pozdrawiam
Zły i niewdzięczny Simpson :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 18:32:18 
Klubowicz

Auto: Audi A6 C6 3.0 TDI
Chyba pominolem jakies glosowanie nad zmiana regulaminu ;) dziwne ze troche humoru wywolalo kaskade zdarzen podobna do dzialan partii rzadzacej. No coz kolejna samowolka ala licznik .... powoli nie chce mi sie juz tutaj pisac :/

Audi A6 C6 3.0 TDI Quattro Limo 2010 ->
PF 126p 2007 ->
Kia Rio 1.2 XL 2012 ->

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 18:38:46 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Bilo napisał(a):
Chyba pominolem jakies glosowanie nad zmiana regulaminu ;) dziwne ze troche humoru wywolala kaskade zdarzen podobna do dzialan partii rzadzacej No coz kolejna samowolka ala licznik .... powoli nie chce mi sie juz tutaj pisac :/

Bilo: Wsród wielu postów głupiej treści ( często pisanych dla zasady robienia sobie jaj) ciężko wyłapać konkretną odpowiedź.
Czasami powstają tematy które ciągną sie na 10 stron a konkretnych odpowiedzi jest 5 lub max 10.

Umozliwienie nam kasowanie takich postów spowoduje ze forum bedzie bardziej przejzyste i sensowne.

Od "opowieści dziwnych treści" mamy HP i tego sie trzymajmy.

Chyba dawno nie byłeś na forum bez Modów. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 18:39:51 
Użytkownik

Same zakazy i inne przykazy ,to jest prywatne rodeo moderatorow.Zrobcie sobie z tego swoje prywatne AKP.Tu juz nic niewolno ,Jeden przez drugiego chce udowadniac jakim jest wielkim znawca ,na tym forum niema wogóle zartu czy jakiejs wiezi tylko zamykanie blokowanie usuwanie .

P.S Bilo mi juz dawno sie tutaj znudzilo tylko ogladam oglaszenia ,moze da sie cos sensownego kupic bo reszta tego przedstawienia to ŻAL.PL

Audi V8 3.6 { Full wypas ]
Audi 90 Quattro 2.3
VW Passat B5FL HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN 4MOTION.

"Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 18:46:15 
Klubowicz

ADAM 12 napisał(a):
Chyba dawno nie byłeś na forum bez Modów. ;)

Tu masz racje ;) zasiedzialem sie tu jakos te 4 latka i poprzednie 3 na starym forum :peace: Akurat w tamtym watku odpowiedz byla jedna czyli tuning sterownika i byla oczywista... a ze troche swobodnej tworczosci polecialo :P no coz mam nadzieje ze przynajmniej bylo smiesznie bo przeciez nie chcemy tworzyc sztywnej kolnierzykowej grupy. Tu sa na tyle odpowiedzialni ludzie ze sie samoograniczaja w sprawie smiecenia. Martwi mnie tylko szybka "tworczosc" ustawodawcza modow. Jakie jeszcze punkty regulaminu moze sobie mod sam napisac? Ta cala sytuacja mi raczej lata ale skoro juz w tym uczestniczylem to pozwolilem sobie zajac stanowisko ;)

PF 126p 2007 ->
Kia Rio 1.2 XL 2012 ->

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 18:49:47 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
szwagier napisał(a):
Same zakazy i inne przykazy ,to jest prywatne rodeo moderatorow.Zrobcie sobie z tego swoje prywatne AKP.Tu juz nic niewolno ,Jeden przez drugiego chce udowadniac jakim jest wielkim znawca ,na tym forum niema wogóle zartu czy jakiejs wiezi tylko zamykanie blokowanie usuwanie .

P.S Bilo mi juz dawno sie tutaj znudzilo tylko ogladam oglaszenia ,moze da sie cos sensownego kupic bo reszta tego przedstawienia to ŻAL.PL

Temu Panu przyznam racje, sami nie wiecie co macie wymyśleć...to chyba jest forum dyskusyjne a nie zamknięty katalog dobrych rad? Ja będe dalej nawijał co mi się podoba , więc będzie sporo roboty dla zacnych moderatorów :(:

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 18:57:29 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
szwagier napisał(a):

Temu Panu przyznam racje, sami nie wiecie co macie wymyśleć...to chyba jest forum dyskusyjne a nie zamknięty katalog dobrych rad? Ja będe dalej nawijał co mi się podoba , więc będzie sporo roboty dla zacnych moderatorów :(:

Nikt na siłe nie bedzie usuwał wam postów.
Jeśli ktoś odpowie na konkretne pytanie konkretną odowiedzią i doda do tego coś od siebie nic sie nie stanie.
Ale jeśli ktos bedzie ewidentnie nabijał się z czegoś lub kogos i do tematu wniesie wielkie "0" zostanie potraktowany tak jak się należy.

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 19:03:09 
Użytkownik

Ja bym tylko chcial zeby ten zapis był egzekwowany.
Moim zdaniem to i tak Forum AKP to jedno z najsłabiej MODOWANYCH for. Oczywiście bez urazy ale Moim zdaniem to tu conajmniej jedna osoba dziennie zasługuje na OST. A dwa Bany w tygodniu to powinna być norma.

Co z tego że sa zapisy w reulaminie że

1. Prosimy o bezwzględne przestrzeganie na tym forum zasad etykiety (http://rtfm.bsdzine.org/) - nie dublowania tematów, używania szukaczki przed wysłaniem nowego postu - (być może już odpowiedziano na Twoje pytanie) nie spamowania, nie wysyłania reklam na innych forach niż ogłoszenia, nie obrażania innych, wysyłania postów na właściwych forach. Tematy postów muszą oddawać istotę problemu. Na forum istnieje obowiązek kontynuacji postów jeśli istnieje już temat na który masz zamiar pisać - musisz go kontynuować.

skoro dziennie pojawiaja sie dwa trzy posty o 1Z że nie ma mocy a modowie przechodzą obok tego obojetnie.
Powinno być OST odrazu. Bo jeżeli mamy zamiar budować tu kompendium wiedzy o AUDI to powinniśmy odrazu eliminować osoby którym nie chce sie użyc szukajki. Bo on nie chce nic zbudować tylko wyssać info. Może nie powinienem ale czuje sie częścia tego forum i mam swój wkład w to i owo. Choćby przez same odpowiedzi w TECH. I nie podoba mi sie że wpadają tu narwańcy i klepią posty tak jakby byli pępkiem świata.

Jezeli liczba członków tego forum zmniejszy się do 500 to to będzie tylko krok ku lepszemu.
Proponuje zaglądnąć na FREELINKZ i poczytać jak tam modowie radza sobie z publiką. Dziennie OSTów jest po 50 i wiecej i jakoś wiary jest tam coraz wiecej zamiast coraz mniej.

A i takie moje spostrzeżenie że już przestaje sie dziwić że oni walą te posty o braku mocy bo nawet jak użyja szukajki to im wywala miliard postów w tym temacie i samemu by mi się nie chciało tego przeglądać.

Zamiast dopisywania nowych punktów do reg. powinno sie najpierw wyegzekwować stare. I byłby porządek.

Osobiście ten zapis nie uderza we mnie wiec mi nie przeszkadza. Znam modów którzy walą takie OT że jako pierwsi odczuja skutki swojego zapisu.

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 19:14:00 
Klubowicz

Flavios wybacz ale ja tu nie widze zbyt duzego balaganu. Wiekszosc uczestnikow tego forum potrafi pozostawic takie posty jak podales w przykladzie w spokoju. Nie chce tu uchodzic za osobe tozsama z Malym czy Szwagrem bo nasze swiatopoglady rozmijaja sie w duzej odleglosci. Jestem po prostu zwolennikiem kameralno-luznego stylu forum przynamniej na innych forach niz techniczne. Poza tym popieram protest pielegniarek ;)

PF 126p 2007 ->
Kia Rio 1.2 XL 2012 ->

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 19:21:55 
Użytkownik

regulamin jest po to by go łamac :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 20:02:20 
Użytkownik

barylkaq napisał(a):

:/

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 20:15:25 
Klubowicz

będziesz go łamał , będziesz nagradzany
między innymi przez takich userów i takie wypowiedzi poziom forum się zaniża :(

regulamin był zmieniony nie przez moda ,a ADMINA
sory ale nie było ewidentnego zapisu o kasowaniu takich rzeczy jak OTY czy spam dlatego to własnie na moją sugestję zostało to dopisane , choć wspomniane o tym w ptk 1 par 1 można było to dwojako rozumieć

ja rozumiem troszkę humoru ale bez przesady

kolo pyta czy może ktoś z klubowiczów zna takowe auto , a oni zamiast odpowiedzieć to przez 2 strony nabijają siez tuningu jaki był na tym aucie :( żenada

merytoryka tego forum troszkę się zaniża , w miare możliwości będę temu przeciw działał , a czy to się komuś podoba czy nie to już pozostawiam jemu do oceny (generalnie nie interesuje mnie to)

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 20:17:52 
Użytkownik

Moim zdaniem lepiej kasowac bensensowne tematy bo w nich zazwyczja pojawiaja sie glupie odpowiedzi... z ktorych chociaz sie mozna posmiac :peace:

BYŁO:
Audi Coupe 93r. 2.0 115 KM
http://audicoupe.sol.pl/galeria/view_al ... me=album68

AlsoKnowAs Labek

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 20:58:13 
Użytkownik

Auto: A6Q C5/CQ B2/A3 8L
Simpson napisał(a):
Dodatkowy pkt regulaminu powstał po genialnych odpowiedziach w wątku dot. zdjęcia blokady prędkości w Audi S8.

A Ty tam nie spamowałeś bez sensu :?: :P :): :diabel: :peace:

Mi tam egal, ta zmiana w regulaminie :)

@ Bilo nie narzekaj na regulamin i tak jest liberalny, zarejestruj się na przykład na elektroda.pl, tam Cię dopiero przetrzepią z zasad netykiety :diabel:
U nas z racji odmiennego charakteru tematyki, mam nadzieje tak nie będzie

'98 Audi A3 1.8 20V Ambiente (AGN), 2013-? Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 21:02:48 
Użytkownik

jeżeli ktoś uważa, że tutaj sa same zakazy i przykazy to niech zajrzy na www.bractwo-suzuki.com.pl ..tam zobaczy co to jest "wielki brat" każdy post bezsensownej lub nie na temat tresci jest kasowany...kazdy post na krawędzi smaku i tematu jest upominany...i własnie to prowadzi do porządku i wyeliminowania bzdur z rozmow....niech ktoś zauważ y ,że admini i moderatorzy narzucaja sobie trochę robotki przez to ...a nikt nie narzuca sobie wiecej pracy jak mu na czyms nie zależy...bractwo-suzi stworzył moj wujek i znam to troszke od strony stworcow...uwierzcie ,żeby wszystko grało musibyć twardy regulamin.. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 21:04:45 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Tak swoją drogą to myślę, że powinniśmy się zastanowić nad tematem oceny pracy moderatorów. Ja mam swoje zastrzeżenia. <-

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 21:08:10 
Klubowicz

no to Desu wal albo tutaj albo na klubowym

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł:
PostNapisane: 24.cze.2007 21:10:05 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
barylkaq napisał(a):

Zasady sa po to zeby je lamac. :P Powiedzial to pewnie ktos komu sie one nie spodobaly.
Nie ma porzadek musi byc i tyle zadnej samowolki. Na Forum Streetracing .pl tam dopiero jest rygor wlasciwie to modowie i Admin to monarchia absolutna. Ktos napisze glupiego posta od razu ma ostrzezenie. Nie przesadzajcie bo u nas na AKP Forum jest jeszcze znosnie. Oczywiscie sa osoby ktore nie znosza jakichkolwiek ograniczen czy zakazow ( to osoby spod znaku Barana :diabel: ) Wlasnie w poscie o blokadzie predkosci w Audi S8 akurat tam zarty sa nie na miejscu, bo sciaganie blokady nie jest takie smieszne. :D Simpson dobrze zrobiles modyfikujac regulamin. Mnie tam regulamin nie przeszkadza bo go nie lamie. ;)

Szwagier ty nigdzie nie odchodz bo fajnie jest poczytac twoje posty i malegov8 tez :):

Ostatnio edytowano 24.cze.2007 21:17:15 przez KORU, łącznie edytowano 6 razy

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 33 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1