.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 10.mar.2025 12:45:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Uprzejmy szef pewnego serwisu Boscha
PostNapisane: 19.sie.2004 16:43:43 
Użytkownik

Mialem taką historię.Kupiłem nowy napinak paska alternatora i.t.d.Pojechałem do serwisu który mi polecono.Fajnie koszt wymiany 130 zl proszę wymieniać.Powymianie okazało się że silnik na wolnych obtotach zaczął coś postukiwać i to dość głośno.Diagnoza;ma pan krzywe sprzęgło wiskozowe.Faktycznie było po wymianie drgania znikną Sprzęgło 500 robota 150 postanowiłem wymienić sam,wymieniłem a stuki są jak byly.Jadę do fachowców i mówię panowie po wymianie miało byc ok.I co słyszę:ostry ton szefa-Proszę pana to w taki razie my już żadnych informacji.nie udzielamy proszę zostawic samohcód my usterke usuniemy a jak nie to zegnam pana.Krew we mnie zawrzała obruciłem się na pięcie i pojechłem.Ponieważ unikam zostawiania niuni w warsztatach wjechalem na kanał zapaliłem silnik i macam obserw€ję ,nasłuchuję i co się okazeło:ta mała chłodnica do schładzania oleju wypadła z zaczepów i stukała o podłóżnicę.A ja założę się że wymienili by mi poduszkę pod silnikiem powiesili chlodnicę i nieżle mnie skasowali........Jak myślicie czy sie mylę.Cy w serwisach jest cwaniactwo??

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2004 17:21:37 
Moderator

No pewnie , że w serwisach jest cwaniactwo.Nawet ostatnio wyniknęla afera z Fiatem , gdzie w ASO wsadzali stare cześci zamienne :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2004 18:47:15 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
To a prospos sewidów - w Oplu nie umieli mi wymienić korektorów siły hamowania bo się troszkę zapiekły. Ale o tym dowiedziałem się dopierorok później przy okazji wymiany hamulców...we własnym zakresie...

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2004 19:47:32 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
/ZAŁAMKA >>> warto by było nauczyć pare osób jak sie powinno obchodzić z klientem i niuniami :diabel: > zburaczały gość :<

no cenatralnie koleś sobie skasował kase za robotę ktrej nie powinien zupełnie robić !!! /rzeczoznawca powninien mieć pełne ręce roboty :</

poza tym zastanawiam sie kto powinie w takim razie znać sie an autach :galy: bo tu sie raczej kasuje klienta...

sam unikam nieznanych zakładów i nie zostawam fury

naszczęscie jest AKP :diabel: :diabel: :diabel: !

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 20.sie.2004 08:48:50 
Użytkownik

Cześć :!:
Kolejny objaw buractwa :(: :(: :(:
Dlatego wole przy autku grzebać sam, a jak juz cos to najpierw zwiedzam kilka zakładów zanim coś zaczna robić, a broń boże zostawic autko bez opieki.
A swoja droga MAXEL napisz, który warsztat żebym wrazie czego autka tam nie zostawił.

PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 20.sie.2004 09:28:24 
Użytkownik

Opowiem wam historyjkę jak pracowałem w serwisie Citroena jako pomocnik mechanika parę ładnych lat temu. Przyjechała Pani Saxo coś jej piszczało w przednim kole i tak też było. Panią ładnie zaproszono na kawę a samochód na podnośnik. Zobaczyliśmy iż blacha osłaniająca tarczę z zaciskami ociera o tarczę hamulcową. Obcęgi w rękę ogieliśmy tą blachę piszczenie ustało. Posiedzieliśmy z godzinę. Samochód oddaliśmy właścicielce i zaprosiliśmy do kasy. Kosztowało to około 150 zł, na fakturze wymiana tego i owego czyszczenie itd. Tak się pracuje w serwisach. Ja omijam ASO wszystkich marek z daleka i polecam to wszystkim. To samo jest z Boschami to niby też takie dobre zakłady.

Tytuł:
PostNapisane: 20.sie.2004 10:02:53 
Moderator

BOSH to naj widac najwieksze gowno.
ja tez sie na nich przejechale (na szczescie nic mi nie napsuli)
bylem w wawie, nowiutko sprowadzone auto - mowie zrobcie co tam trzeba powymieniac, bo nie wiem jaka ma historie. ok, chca robic olej w silniku, ok. mowia, ze olej w skrzyni tez trzeba wymienic. ja sie nie znalem wiec tez mowie ok. a okazuje sie ze wcale nie trzeba. co wiecej nie zrobili tego tylko dlatego, ze nie mieli klucza do skrzyni. jak zaczeli ciagnac jakimis obcegami to sie wq.. i pojechalem.

Zlodzieje i glupki!

Tytuł:
PostNapisane: 20.sie.2004 10:38:00 
Użytkownik

hmmmm Bosch to bardzo dobry serwis :D W Cz-wie :D

Bosch Service Mucha jest moim ulubionym elektromechanikiem. Zawsze wszystko fachowo i na czas. Tyle, ze nie jestem tam klientem z ulicy. Ceny sa wysokie ale da sie przezyc ;-) Zwykle poprawiaja to co ASO spie....

Bosch Service Gora Diesel Service jest tak naprawde jedynym serwisem pomp wtryskowych z prawdziwego zdarzenia w Cz-wie i kazde ASO robi u nich. Wiec jesli w miescie ktos chce wymieniac wtryskiwacze to lepiej jechac prosto na Bugajska do niego bo taniej wyjdzie.

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł:
PostNapisane: 20.sie.2004 16:32:38 
Użytkownik

Ten serwis Boscha znajduje się na trasie tuż przed browarem Tychy na osiedlu domków jednorodzinnych :/

Strefa czasowa: UTC + 1