.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 17:54:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Dzień dobry [Żyrardów]
PostNapisane: 06.sty.2008 21:11:56 
Użytkownik

Witajcie,

od 2 tygodni jestem w posiadaniu Audi A6 Avant z silnikiem 2.5 TDI w automacie (Tiptronic) i z napędem quattro. Auto z 2001 roku, więc z tego co się zorientowałem model C5.

Na co dzień zajmuję się ogólnie pojętą informatyką, a na samochodach znam się raczej od strony użytkowania niż diagnostyki i naprawy (rozumiem jak działa większość mechanizmów w samochodzie, ale nie bardzo wiem gdzie się znajdują i jak się do nich dobrać - i może lepiej będzie jak tak zostanie ;-)). Mieszkam w Żyrardowie, a pracuje w Warszawie, więc doliczając wakacje i inne wyjazdy moje auto robi 40-50 tys. km rocznie.

Auto póki co przejechało ze mną 1500 km i sprawuje się nieźle (choć ostatnie oglądanie wskaźnika temperatury cieczy napawa mnie podejrzeniem o awarię termostatu). Wcześniej nie jeździłem żadnym innym Audi ani autem z napędem 4x4 (z wyjątkiem pożyczonego Subaru), nie miałem też diesla (ale podobno przy 2.5 TDI sporo się o dieslu będę miał okazję nauczyć ;-)). Wcześniej jeździłem Wartburgiem, Skodą i Lexusem i wg moich odczuć Audi niespecjalnie ustępuje temu ostatniemu :-)

Strefa czasowa: UTC + 1