Nie było dodatkowego zabezpieczenia, bo pracuję na zmiany i nie mogłem się z terminem ustawić do elektronika, a jeszcze potem mi wypadł remont mieszkania, bo mnie sąsiedzi zalali.
Co ciekawe, na komendzie jak i u ubezpieczyciela padło pytanie
- Czy autko w przeciągu ostatnich dwóch tygodni było w jakimś warsztacie zostawione ?
Tak, dokładnie 20 maja zostawiłem autko w Krakowie na ul.Macedońskiej do wymiany kompresora klimy, autko stało tam kilka godzin, kluczyk też był do dyspozycji.
Teraz mam mieszane uczucia, co do tego warsztatu, którego nazwa w tym momencie strasznie działa mi na nerwy, bo możliwe ze autko zostało oblukane i wystawione przez któregos z wyrobników tego warsztatu - mimo wszystko trudno to stwierdzić jednoznacznie i tu policja ma pole do popisu.
W autko wsadziłem dużo serca zaraz po zakupie i kasy:
- opony zimowe Uniroyal MS Plus 66 205/55R16 91 H (te mi akurat zostały),
- wszystkie żarówki wymieniłem na nowe,
- ksiażkę obsługi (to też mi zostało),
- klocki i tarcze przód oraz tył,
- nowy akumulator 950 Ah,
- aluminiowy łącznik skrzyni biegów,
- kasetę zamka w drzwiach kierowcy (słynne styczniki) na nową,
- osłony przegubów na nowe,
- kompresor klimy był ostatnią i najdroższą rzeczą w tym aucie.
Teraz ktos będzie się woził zrobionym autkiem, a mnie tu szlag trafia
Jeśi są jakieś propozycje gdzie (jak to już moja głowa) najlepiej przemyśleć zabezpieczenie, to proszę i propozycje na info, bo jeśli autka nie odzyskam (policja jak i ubezieczyciel twierdzą, że mam 0% szans na to) to mimo wszystko będę chciał nabyć kolejne audi, tylko czy A4 czy A6, to czas pokaże.
Na razie czekam na wyniki śledztwa, a potem na kasę (wolałbym swoje auto całe i zdrowe) z ubezpieczenia i znowu tracenie w cholerę czasu na poszukiwanie tego jednego właściwego.
Pozdrawiam zły i rozżalony - S.
P.S. To auto było dla mnie jak garntur na miarę, rewelacyjny i elegancki w każdym calu, no i spełniał moje wszystkie zakładane kryteria.
Teraz szukam czegoś w małopolsce, ale mam ograniczone zaufanie do psrzedajacych, bo nie wszyscy zgadzaja się na sprawdzenie auta w ASO.