Według mnie to problemy z wyszukiwarką są z jednej strony po naszej stronie z drugiej po stronie 'szukajki'.
1. Różnie nazywamy tematy ale o tym niżej
2. Nie ma możliwości szukania samych nazw tematów, trzeba szukać po nazwach tematów i treści postów, wpisując quattro ktoś szuka informacji o quattro jak ja szukałem, musiałem przejrzeć 10000000000 tematów w których ktoś używał słowa quattro typu "ps. audi bez quattro to nie audi" no na przykład coś takiego.
3. Też warto ustalić w faq czy regulaminie
jak na przykład forum mazda speed "foto relacja" - to określenie w temacie będzie opisywało sposób na wymianę bądź zmianę jakieś części w mazdzie. Dodatkowo jest pozycja "dodatkowy opis tematu" w którym z zasady podają tam o jaki samochód chodzi. To bardzo ułatwia sprawę wyszukania informacji jakie potrzebujemy.
Co do punktu 1. przykład z dzisiaj dział Kupujemy audi i tak:
"chce kupić audi coupe gt b2 2.200 KV"
"Opinie A3 1,8 5V"
"KUPNO A6 C4 QUATTRO"
i każdy z nich chce kupić audi. Wydaje się banalnym problemem, ale to nie prawda. Gdyż szukajka nie ma funkcji z punktu 2. i nie każdy musi znać 100synonimów i ich odmian. Powinno się ustalić np. "Kupno Audi ...." wpisuje w szukajkę najlepiej z opcja z punktu 2. "kupno audi a3" i wyskakują mi tylko interesujące dla mnie tematy. A nie że mam wpisać "kupno audi a3" następnie "kupuje audi a3"
"chce kupić audi a3"
"opinie na temat audi a3"
"audi a3 sportback"
"co powiecie o audi a3"
"czy audi a3 jest dobre"
i tak dalej... tu może pomóc google gdyż wpisując CHYBA
"audiklub.org+kupić+audi+a3" wyszuka google "kupić, kupno, kupuje itp" jednak przeszuka także posty gdzie w temacie "najlepszy vag - testy" ktoś np. napisał post "w zeszłym tygodniu kupiłem audi a3 sprawdziłem vagiem XYZ firmy ABC, niezły sprzęt bo wykazał dużo błdów o których nie wiedziałem kupując auto, szkoda że nie miałem vaga ze sobą, polecam ten vag", zresztą ta 'szukajka' zrobi to samo. Wyszuka ten post jako post na temat audi a3
Chociaż nie chcę się czepiać działu "Kupujemy audi" gdyż z dnia na dzień zmieniają się opinie o tych autach, chodź by przez samych użytkowników, bo wychodzą im problemy, także przez to że zmieniają się ceny części, ilość aut na rynku, czy de facto ceny wybranych modeli.
Jednak w innych działach fajnie byłoby jakby 'szukajka' miała możliwość wyszukiwać po nazwach tematów. A działów jest mało, przydałyby się działy jak "warsztat, opinie, albo skonkretyzowane na a3, a4, a5, a6, q7, a8, quattro, gaz/lpg, audio, itp...
Myślę że coś pominąłem ale i tak dużo tu napisałem,
z góry sorry admini za taką krytykę, część tych spraw to wina autora forum phpBB2, część mogła nie być potrzebna, gdyż forum nie miało na początku takiej ilości użytkowników, chociaż jak zakładałem forum wziąłem to pod uwagę
Pozdrawiam