.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lis.2024 00:22:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z nowymi klubowiczami
PostNapisane: 30.sie.2008 09:56:24 
Użytkownik

Ostatnio na forum przybywa coraz to wiecej osób z czego sie cieszymy ze ekipa AKP rośnie w siłe :) .
Ale wiekszośc tych osób wchodzi na forum z butami.
Niechce im sie czytać regulamin itd.
Wchodza odrazu w dział i piszą co maja za problem omijając dział Newbie.
Nawet nie pomaga przypomnienie przez ktoregos starszego klubowicza o panujących tu zwyczajach.A często zaczyna sie słowna przepychanka.
Mam pomysł i moze on byłby odpowiedni,proszę reszte ekipy o rozmowe.
->
Jeśli nowa osoba zaloguje sie i nie przywita w dziale Newbie a odrazu przejdzie w dział np "Kupujemy Audi" i zacznie sie rozpisywać,to proponuje aby takiej osobie nie odpisywać.Nawet nie pisac aby sie przywitała. <-
Poprostu traktować ten temat (osobe)jak powietrze.
Zapraszam do dyskusji.

To, że twoje auto potrafi jechać szybko.Nie znaczy że ty również ....
Audi S6 4.2 avant quattro
Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 10:10:44 
Klubowicz

Coś ci powiem , wielu loguje się po to aby uzyskać jakieś informacje na temat auta które chce kupić lub ma jakiś problem ze swoim OOOO. Nie wszyscy czują tego BLUESa pod tytułem AUDI i nie mają zamiaru się wdawać w KLUBOWANIE z różnych powodów , ludzie sa różni , jednych to kręci , interesuje a drugich nie.

Ja z miło chcęcia mogę odpisać nowemu zalogowanemu "członkowi" który chce tylko uzyskać jakieś info.

-> 2010 - 2020 Audi A4 1.6
-> 2013 - 2022 Scenic 1.6
-> 2017 - Espace 3.5 V6 - ...

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 10:23:34 
Użytkownik

bartos napisał(a):
Coś ci powiem , wielu loguje się po to aby uzyskać jakieś informacje na temat auta które chce kupić lub ma jakiś problem ze swoim OOOO. Nie wszyscy czują tego BLUESa pod tytułem AUDI i nie mają zamiaru się wdawać w KLUBOWANIE z różnych powodów , ludzie sa różni , jednych to kręci , interesuje a drugich nie.

Ja z miło chcęcia mogę odpisać nowemu zalogowanemu "członkowi" który chce tylko uzyskać jakieś info.

Nie ważne czy czuje blusa czy chce tylko jakis info.
Zyjemy w takich czasach ze wszedzie gdzie bys nie wchodził mowi sie Dzien dobry itd.
To nie jest czat tylko forum.
Wypada sie przywitac :)

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 10:30:04 
Użytkownik

Moze zrobic selekcje-tzn. dla tych co dopiero sie zalogowali zablokowac wszystkie dzialy poza Newbie tak zeby mogli tylko cytac posty a w Newbie mogli sie przywitac. i dopiero jak sie przywita, przedstawi etc. odblokuja sie pozostale dzialy forum.... oczywiscie niezbedny bedzie taki wpis w regulaminie...
Co wy na to ?

Jest:
M4 Competition
AMG GT S

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 10:43:47 
Użytkownik

To jest dobry pomysł :) ,ponizej przyklad z dzisjaj.Prosto bez Dzien dobry.
-> http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopic.php?t=82599 <-

Audi 80 B1 1975r

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 10:49:45 
Klubowicz

Tak, też to zauważyłem i paru osobom zwróciłem uwagę -> niestety sprawdzając potem czy poskutkowało okazało się że NIE a ludzie dalej odpowiadali na posty. Daremny trud......... :/

Z kolei takie zupełne olanie też nie wydaje mi się fajne. Czasem ktoś wchodzi na szybko, wita się w poście ( więc nie można powiedzieć że nie mówi dzień dobry ), może niekoniecznie ma czas i ochotę czytać regulamin tylko potrzebuje jakieś info na szybko (być może jednokrotnie) i nie koniecznie chce zostać klubowiczem czy nawet forumowiczem.

Jedynym sensownym wyjściem z sytuacji jest pomysł Cysztofa tzn zablokowanie po zalogowaniu wszystkich działów oprócz Newbie do czasu powitania w nim.

BJB Altea Stylance TDI infected by Masters

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 10:53:20 
Użytkownik

designer napisał(a):
Jedynym sensownym wyjściem z sytuacji jest pomysł Cysztofa tzn zablokowanie po zalogowaniu wszystkich działów oprócz Newbie do czasu powitania w nim.

No pewnie-niech maja mozliwosc czytania wszystkiego ale bez mozliwosci odpisywania, niech sobie czytaja itp. moze ktos zacznie uzywac szukajki, a po przywitaniu w Newbie niech zacznie dzialac mozliwosc pisania i chociaz w polowie problem powinien sie rozwiazac....

Jest:
M4 Competition
AMG GT S

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 11:09:40 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Na wielu forach (np Elektroda) obowiązują sztywne schematy zachowań. Najmniejsze odstępstwo zagrozone jest sankcjami.
Niestety u nas pobłażliwość dla nietypowych zachowań jest wysoce niepokojąca o czym pisałem wielokrotnie.

Sądzę że Mq & reszta adminów rozwiążą jakoś ten problem i rookie będzie musiał przejść zgodnie z naszymi zwyczajami etap "dzień dobry" i dostosować się do przyjętych u nas zwyczajów.

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 12:42:25 
Klubowicz

Przykład który dał *Robi* to jeszcze nic. On przynajmniej napisał witam. "Najlepsze" pierwsze posty są w stylu: "Potrzebuje to, to i to. Wysyłać na e-maila" :peace: Już nie raz takie widywałem. Również popieram pomysł Cysztofa.

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 13:01:51 
Użytkownik

Byk napisał(a):
Przykład który dał *Robi* to jeszcze nic. On przynajmniej napisał witam. "Najlepsze" pierwsze posty są w stylu: "Potrzebuje to, to i to. Wysyłać na e-maila" :peace: Już nie raz takie widywałem. Również popieram pomysł Cysztofa.

Na przykładzie kilku forów nowy użytkownik po zarejestrowanie się musi odpowiedzieć w co najmniej pięciu tematach (napisać pięć postów) i dopiero po tym może stworzyć swój własny temat. Różnie to bywa, sam raz zrobiłem wiochę na forum japońskim (fakt że języka nie znam) napisałem pięć odpowiedzi w różnych miejscach gdzie powiało angielszczyzną typu "yes you have right" "tak masz racje" "tak zrób to" itp. dopiero potem mogłem założyć temat. Tutaj też się to może sprawdzić. Szczególnie że moderatorzy pilnują i my zawsze możemy mieć zamknięty tematu "info dla medaratorów" i jak ktoś z starszych bywalcy zauważy że ktoś napisał pięć postów typu "tak, nie, siema, yo, pozdro" i nic więcej to w tamten temat się wklei nick tego brzydala i posty polecą z jego tematem, nie ma co banować.A w tedy jak komuś zależy weźmie się w garść odpowie z sensem jeśli potrafi, przywita się (to byłby dział otwarty dla nowych). I założy nowy temat. A puki odpowie może weźmie w ręce "szukajkę" i puki zada pytanie przejrzy forum :)

A tak btw. jak już temat o zmianach jest, to byłby za usuwaniem osób które się zarejestrowały i od dwóch lat tutaj nie były (jak mój starszy :P). Oraz dodanie możliwości wyszukiwania użytkowników ale nie tylko po "nicku" - loginie ale także po miejscowości, czy innych kryteriach. Czasem myślę o kupnie auta z np. ostatnio w oczko mi wpadła Audiczka z Wisły. Chciałem napisać do kogoś z wisły czy może zna to autko, albo jest jego właścicielem. To przeszukanie tyluuuuu użytkowników sortując nawet po miejscowości (co mogłoby być wymagane, dużo jest osób bez wpisania miejscowości) to zajęło mi 5minut (a znam tricki które to przyśpieszają) normalna osoba męczyła by się około 20minut porażka... Najlepsze jest to że z Wisły jest 5 osób z czego jedna dwa razy się rejestrowała, nie ma tam podanych żadnych danych prócz nick'a i cudem wpisane miasto, ale od dłuższego czasu te osoby tutaj nie bywały. Po co tutaj 20tys użytkowników skoro bywających niech jest do tysiąca a to nadal b. dużo? ;)

BMW 330i. M54 (rwd na gwincie) ... bylo
VW Passat B5 Kombi 1.9 TDI 110KM (bezawaryjny dieselek) ... bylo
VW Polo MK4 3dr 1.4 TDI Highline (twarda rakietka) ... bylo
Seat Leon 1.4 TGI ST (komfortowe, bezawaryjne, oszczedne [3.6kg/100 :D], rodzinne wozidlo) ... jest
TGI => https://www.seat.com/car-terms/t/tgi-technology.html

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 13:12:57 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
siema panowie co do blokowania forum ok tyle ze polowa osob w rozpaczy wpada na forum bo w ich audicach cos padlo i rozpaczliwie szuka pomocy ,taki szok poprostu ,zapomina sie o wszystkim ,wiec blokowac i przypominac o powitaniu, badzmy my przynajmniej ok ,ja sam namoczylem bo w newbie odpisywalem koledze z akp ze ja to ja i mojego powitania juz nie ma mod mi usunol ,sory za brak polskich literek uk laptop

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 13:18:31 
Użytkownik

mariuszj0808 napisał(a):
siema panowie co do blokowania forum ok tyle ze polowa osob w rozpaczy wpada na forum bo w ich audicach cos padlo i rozpaczliwie szuka pomocy ,taki szok poprostu ,zapomina sie o wszystkim ,wiec blokowac i przypominac o powitaniu, badzmy my przynajmniej ok ,ja sam namoczylem bo w newbie odpisywalem koledze z akp ze ja to ja i mojego powitania juz nie ma mod mi usunol ,sory za brak polskich literek uk laptop
No zgadzam się z tym :) Jak mi coś się w aucie stało, to pierwsze co wleciałem do domu nie załatwiając się na komputer i napisałem temat :peace:
Ale teraz już tego nie zrobię, doświadczenie uczy :P

Seat Leon 1.4 TGI ST (komfortowe, bezawaryjne, oszczedne [3.6kg/100 :D], rodzinne wozidlo) ... jest

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 13:23:30 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
z forum jest jak z czytaniem i pisaniem trzeba sie go nauczyc ;) ;)

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 14:10:32 
Użytkownik

Mnie osobiście brak "dzień dobry" w noobie nie przeszkadza. Sam rzadko tam zaglądam. Myśle, że znalazłoby się znacznie więcej denerwujących grzeszków na forum, jednakże porównując AKP z innym podobnym tematycznie forum (210x297mm) to nasze jest bliskie doskonałości! Serio mówie, to nie żadna ironia! A nawiasem mówiąc, ostatnio byłem zmuszony zadać kilka pytań na forum rowerowym, nie przywitałem się w oddzielnym dziale, bo newbie nie mieli, ale trochę się zeschizowałem czy czasem nie popełniłem jakiegoś fopa... Na szczęście wszystko było ok - pierwszy post>pierwsza konkretna odpowiedź>dyskusja :) kwinesencja forum :)

E38 740i (I 2011 - 2018)
Teraz: bmw E60; cbr1100xx

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 14:41:00 
Użytkownik

Forum bardzo bliskie doskonałości http://www.nokia-e51.net/ !

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 15:45:29 
Użytkownik

Auto: noo... ford :]
Byk napisał(a):

U nas na spotach zdarzało się już, że wpada gosciu i ani czesc, ani pocałuj mnie w... tylko pierwsze słowa "kto ma vaga?" albo czasem dostaje PW od delikwenta który nigdy posta na forum nie napisał "czesc, bede w niedziele na spocie weź vaga" :|
Oczywiscie każdy taki beszczelny dostaje adres do serwisu, gdzie mają vaga.
Pamiętam jak Pi-jay kiedyś jednego na spocie ustawił, wiecej go nie widziałem :>

JEST: F Explorer, A8 D2 i 80 B4
ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 16:33:41 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
toms001 napisał(a):
Byk napisał(a):

U nas na spotach zdarzało się już, że wpada gosciu i ani czesc, ani pocałuj mnie w... tylko pierwsze słowa "kto ma vaga?" albo czasem dostaje PW od delikwenta który nigdy posta na forum nie napisał "czesc, bede w niedziele na spocie weź vaga" :|
Oczywiscie każdy taki beszczelny dostaje adres do serwisu, gdzie mają vaga.
Pamiętam jak Pi-jay kiedyś jednego na spocie ustawił, wiecej go nie widziałem :>

Hehe, jakichś czas temu na naszym łódzkim podwórku takie zachowania były normą. "Bierz VAG`a i diagnozuj" ...
A won ...
:D

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 20:49:00 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
roboty sie złap Robi a nie duperelami dupy zawracasz.

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 20:59:05 
Użytkownik

Panowie ... a czy kazdy z was kupujac telefon kom. na abonament np. w orange przeczytal caly regulamin eee jakis 10 stron ?? No wlasnie :) To ze ktos sie nie przywital wynika z faktu iz o tym nie wie ze trzeba tak robic ..

PeeSem jestem zarejestrowany na kilku forach i to jest jedyne gdzie trzeba sie witac :)

Tytuł:
PostNapisane: 30.sie.2008 21:53:03 
Użytkownik

Rower napisał(a):
Panowie ... a czy kazdy z was kupujac telefon kom. na abonament np. w orange przeczytal caly regulamin eee jakis 10 stron ?? No wlasnie :) To ze ktos sie nie przywital wynika z faktu iz o tym nie wie ze trzeba tak robic ..

PeeSem jestem zarejestrowany na kilku forach i to jest jedyne gdzie trzeba sie witac :)
Ja jestem na kilku i na dwóch trzeba się witać :) Ale jak się nie przywitasz nikt o to afery nie robi tutaj też... do czasu :) Ale robią aferę gdy ktoś napisze "Cześć to mój pierwszy post więc witam wszystkich" w tedy mają dowód i pretekst żeby takiemu powiedzieć co im leży na sercu :)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 87 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1