Byk napisał(a):
Przykład który dał *Robi* to jeszcze nic. On przynajmniej napisał witam. "Najlepsze" pierwsze posty są w stylu: "Potrzebuje to, to i to. Wysyłać na e-maila"
Już nie raz takie widywałem. Również popieram pomysł Cysztofa.
Na przykładzie kilku forów nowy użytkownik po zarejestrowanie się musi odpowiedzieć w co najmniej pięciu tematach (napisać pięć postów) i dopiero po tym może stworzyć swój własny temat. Różnie to bywa, sam raz zrobiłem wiochę na forum japońskim (fakt że języka nie znam) napisałem pięć odpowiedzi w różnych miejscach gdzie powiało angielszczyzną typu "yes you have right" "tak masz racje" "tak zrób to" itp. dopiero potem mogłem założyć temat. Tutaj też się to może sprawdzić. Szczególnie że moderatorzy pilnują i my zawsze możemy mieć zamknięty tematu "info dla medaratorów" i jak ktoś z starszych bywalcy zauważy że ktoś napisał pięć postów typu "tak, nie, siema, yo, pozdro" i nic więcej to w tamten temat się wklei nick tego brzydala i posty polecą z jego tematem, nie ma co banować.A w tedy jak komuś zależy weźmie się w garść odpowie z sensem jeśli potrafi, przywita się (to byłby dział otwarty dla nowych). I założy nowy temat. A puki odpowie może weźmie w ręce "szukajkę" i puki zada pytanie przejrzy forum
A tak btw. jak już temat o zmianach jest, to byłby za usuwaniem osób które się zarejestrowały i od dwóch lat tutaj nie były (jak mój starszy
). Oraz dodanie możliwości wyszukiwania użytkowników ale nie tylko po "nicku" - loginie ale także po miejscowości, czy innych kryteriach. Czasem myślę o kupnie auta z np. ostatnio w oczko mi wpadła Audiczka z Wisły. Chciałem napisać do kogoś z wisły czy może zna to autko, albo jest jego właścicielem. To przeszukanie tyluuuuu użytkowników sortując nawet po miejscowości (co mogłoby być wymagane, dużo jest osób bez wpisania miejscowości) to zajęło mi 5minut (a znam tricki które to przyśpieszają) normalna osoba męczyła by się około 20minut porażka... Najlepsze jest to że z Wisły jest 5 osób z czego jedna dwa razy się rejestrowała, nie ma tam podanych żadnych danych prócz nick'a i cudem wpisane miasto, ale od dłuższego czasu te osoby tutaj nie bywały. Po co tutaj 20tys użytkowników skoro bywających niech jest do tysiąca a to nadal b. dużo?