Leo napisał(a):
no nie zmusisz ludzi do przesiadki do komunikacji tam, gdzie tej komunikacji nie ma
A w Polsce każdy radzi sobie jak może.... kto pierwszy bez winy niech rzuci kamieniem. Oboje wiemy jak jest, może tylko Ty byś chciał więcej przepisów, a ja bym chciał zmiany mentalności ludzi.
O przeglądach nic nie powiem, bo fakt, że tam błąd ludzki siedzi i podbija te pieczątki. Bo to Polska a nie Niemcy, gdzie czarne jest czarne a białe jest białe
Ja nie chcę większej ilości przepisów, tylko usunięcie śmietników zagrażających zdrowiu i życiu z dróg, a przy okazji też jak Ty zmiany mentalności ludzi. I przestań mi wmawiać, że jak ktoś usuwa DPF'a, EGR'a czy inne bzdety robi to z braku kasy... Robi to bo ma w dupie serwis auta jeśli nic mu nie grozi... Tego bidaka co nie ma pieniędzy, nie stać na takie auto. A jeździć sobie może jakimś SPRAWNYM starszym benzyniakiem z LPG, ekologicznie i bezpiecznie. Do TeDeIka starego też niech sobie wsiada, ale nie takiego za którym muszę zamykać obieg w aucie, bo wytrzymać się nie da. A co dopiero stać obok niego...
bloku napisał(a):
A nie sądzicie, że ta antyreklama ma działać na korzyść? Nie kupujcie diesli, kupujcie benzyniaki. Rozwiązania technologiczne w bezyniakach turbo są już tak zaawansowane, że TDIki to już mamuty.
To tylko moja sugestia.
Sam jesteś mamutem.
Postęp w obu tematach idzie podobnie, tylko ten benzyniak jak bardzo go lubię, nigdy nie będzie narzędziem równie ekonomicznym w firmach. Jest już nieźle, ale nadal to nie to. Zasadnicze pytanie jest jak bardzo masz to w dupie.
Zresztą niebawem elektryki zlikwidują całą tą dyskusję...