maciu napisał(a):
podpadłeś na rejonie czy pały tak globalnie teraz robią naloty
na ledy?
no wlasnie nie podpadlem ale mam dosc charakterystyczne auto,
dokladnie przygladal sie rowniez moim tylnym ledom i nie wiem czy chcial mnie podladowac pod ... czy sprawdzal czy naprawde mam pojecie o tym co mowie bo pytal sie gdzie jest homologacja na tylne lampy, ja mu powiedzialem ze jest wybita na kloszu jako E13, on do mnie co to znaczy, ja mu na to ze sam powinien wiedziec - to tak apropo durnej mojej rozmowy z policjantem.
hubos21 napisał(a):
wydaje mi się, że jak seryjnie nie wychodziły w tych modelach irocznikach z LEDami to nic Ci nie pomoże
no wlasnie jak wyglada sprawa? czy auto dostaje jako calosc homologacje, czy poszczegolne jego elementy?
czy wogole cos takiego istnieje w serwisie jak homologacja na oswietlenie S6?
ostatecznie podjade na stacje kontroli pojazdow i poprosze o opinie (raz juz bylem po jednej kontroli i koles ze stacji powiedzial ze wszystko jest OK i zgodnie z przepisami).
Simpson napisał(a):
hubos21 napisał(a):
wydaje mi się, że jak seryjnie nie wychodziły w tych modelach irocznikach z LEDami to nic Ci nie pomoże
Jeśli lampa ma homologacje i jest zamontowana zgodnie z przepisami, to dlaczego miałoby być wbrew przepisom?
Analogicznie jest z aftermarketowymi światłami przeciwmgłowymi i ze źródłami świateł np w pickupach czy terenówkach na dachu.
lampa ma homologacje i zostala zamontowana zgodnie z przepisami (zdjecie ponizej),
policjant przyczepil sie dlaczego swieca mi ledy jako pozycyjne, a nie zarowki w lampach, wiec ja do niego czy rowniez nowym modelom audi wlepia mandaty, a on do mnie ze moj to 99rok wiec stary (drugi raz juz slyszalem ten argument).
![Obrazek](http://www.passatkomfort.de/Daten/Zulassungskennzeichnung_S6_TFL.jpg)