.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 04:08:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Naprawa w ASO z ubezpieczenia AC.
PostNapisane: 19.sty.2010 20:22:05 
Użytkownik

Miałem kolizje S8 z 2000 roku, policja uznala ze to moja wina i bede naprawial ją z AC w PZU. Moje pytanie jest nastepujace: czy PZU bez problemu zaplaci za naprawe w ASO bo samochod ma jednak 10 lat? Dodam ze posiadam AC o wariancie warsztat.

Tytuł: Re: Naprawa w ASO z ubezpieczenia AC.
PostNapisane: 19.sty.2010 20:41:06 
Użytkownik

tomaszek1382 napisał(a):
Miałem kolizje S8 z 2000 roku, policja uznala ze to moja wina i bede naprawial ją z AC w PZU. Moje pytanie jest nastepujace: czy PZU bez problemu zaplaci za naprawe w ASO bo samochod ma jednak 10 lat? Dodam ze posiadam AC o wariancie warsztat.

Najpierw rzeczoznawca zrobi ci oględziny powypadkowe - i jak masz mocno rozwalone Auto to może być szkoda całkowita.
Jak nie będziesz szkody całkowitej to jedziesz do ASO dajesz protokół oględzin zrobiony przez rzeczoznawcę z ubezpieczalni, podpisujesz kwitek że jak ubezpieczalnia nie zapłaci to pokrywasz z własnych pieniędzy :) i zostawiasz auto. ASO robi własne oględziny - wysyła do ubezpieczalni co będzie robione i tracisz kontakt z autem na 3 tygodnie :)
Gerneralnie w miediacji ASO - ubezpieczalnie nie ma problemów.
chyba że trafisz na głupiego rzeczoznawce, który będzie upierał się że zderzaki się naprawia a progi klepie a Aso zderzaki wymienia a progi wycina.

Strefa czasowa: UTC + 1