.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lis.2024 19:22:36

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2006 19:47:05 
Klubowicz

Auto: Q7 4M
widze ze wreszcie zaczela sie merytoryczna dyskusja... ;-)

tak BTW to na wiekszosc zlotow i tak jezdza ci sami wiec w rownaniu dotyczacym frekwencji jest jednak jakas stala :P
jest tez stala grupa aktywnych-niejezdzacych ;-)

jest:
Q7 4M 3,0 TFSI 419 PS/512 Nm
było:
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2006 20:01:56 
Użytkownik

Bilu napisał(a):
jest tez stala grupa aktywnych-niejezdzacych ;-)

... i wiecznie żałujących z powodu nieobecności, którą naprawią następnym razem :diabel: :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2006 20:34:25 
Użytkownik

Lokalizacja: Gorace klimaty :) Wiek: zawsze 18-tka i trochę więcej ;)
Buba napisał(a):
Pamiętajmy jednak że planowanie imprezy poprzedzone zostało wielokrotnymi rozmowami z klubowiczami i to jeszcze przed jak i w trakcie Kielc. Zainteresowanie było o wiele większe niż aktualna frekwencja. W trakcie organizacji braliśmy pod uwagę iele uwag i sugestii klubowiczów.

Identyczna sytuacja była po zlocie w Warszawie.... wiele rozmów było na temat klubowego Sylwestra, ilu to chętnych było g:D połowa klubu mi się zadeklarowała.... ale nie było komu zabrać się za organizacje. Długo nie czekałam i podjęłam się tego tematu. Prawie wszystkie pensjonaty w Zakopanym obdzwoniłam i super miejsce załatwiłam... co się okazało, że tylko Ja z Kowiczem byliśmy chętni... pozdrawiam Kowicza :peace: więc ja już dobrze znam te całe gadanie, że jak będzie "coś" to ja się pojawię hihihi

Żałuję, że mnie nie będzie na zlocie ale siła wyższa... 8 sierpnia przeprowadzka w ciepłe kraje g:D

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2006 23:22:02 
Użytkownik

dla czego skrocilem termin ??
ano odpowiedz jest prosta ... jesli bedziemy musieli uiscic wszystkie oplaty zwiazane z organizacja, a opoznienie odwolania tylko zwiekszy takie prawdopodobienstwo, bedziemy w plecy jakies minimum 3000 zlotych do podzialu na pare osob. Czy "klub" dał by radę wyrównać tę stratę ??
a kwestia czy bedzie to 7 czy 10 sierpnia nie wnosi do sprawy dokładnie nic

I powoli zaczynam odnosic wrazenie ze my jestesmy winni, ze mielismy czelnosc podjac sie organizacji zapewniajac sporo zabawy no i w koncu ze bezczelnie zmieniamy plan imprezy bo nie dopisala frekwencja ....

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 05.sie.2006 23:46:38 
Klubowicz

maciu napisał(a):
mały (ale nie V8 :): ) żarcik

baskecik napisał(a):
Hans - najprościej jest znaleźć sponsora i niech wyłozy kasę , tutaj masz rację, ale do diaska, to jest nasz zlot czy sponsorów ?
Dlatego jestem od poczatku przeciwnikiem sponsoringu...Osobiście jestem przeciwnikiem wielkich imprez z TV, Papieżem i sponsorami , tuaj duch zostaje zatracony i mamy komercyjkę do sześcianu ...

piotr napisał(a):
baskecior napisał(a):
Takich imprez nie robi nawet M-Power Club z Torunia. Taka impreza wymagałaby lotniska , straży, ochrony, pogotowia etc.
Żaden z nas nie jest na to przygotowany, musiałaby to zorganizować firma zewnętrzna zajmująca się profesjonalnie imprezami. Może czas o tym pomyśleć ?

Basket, cieszę się że nareszcie się zrozumieliśmy... Bo już myślałem że masz zupełnie inne podejście do tego niż ja, ale okazuje się kolejny raz że podobnie myślimy :)
A pomysł z dużym zlotem z zewnętrzną firmą jest OK.... tylko zaraz będą głosy że za drogo wychodzi.... niestety nigdy nie da się dogodzić wszytskim.

piotr napisał(a):
PS. Dzisiaj byłem na imprezie Toyoty (klub LandCruisera) organizowanym przez salon Toyoty na wynajętym torze dla terenowych aut. Fajnie im to wyszło :) Ale kosztowało koło 20 tys. zł, przydaliby się nam jacyś sponsorzy :) Ale tu wraca znów temat bumerang (oficjalny klub) :D

piotr napisał(a):
baskecik napisał(a):
... ale chyba osobiście już nie zdecyduję się na organizację imprezki na taką skalę jak na zlocie zimowym w Łodzi. Prawda Piotrek ?

Święte słowa.... kameralna impreza dla sprawdzonych klubowiczów i już.

panowie zdecydujcie się :P ;)

Po 1.: dopisz daty do tych wypowiedzi i napisz jak to się ma do zlotów które sie odbyły

Po 2. Jakos nie zauważyłem oficjalnego klubu Audi, czy jest coś o czym maciu wiesz a ja nie wiem ????

Po 3. Sponsorzy zawsze sie przydaja ale na zdrowych warunkach, a nie wpuszczać wszytskich an kazdych warunkach jak to nasi modowie i adminowie czasami czynią (vide: gówno w płynie do smarowania aut sprzed jakiegoś miesiąca)

Po 4. Z biegiem lat (bo posty są starawe) i nabyciem nowych doświadczeń człowiek zmienia zdanie czasem, nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawę. W wawce poszliście mądra drogą i odpowiedzialność za tor oddaliście człowiekowi który sie tym zajmuje na codzień, żarcie tak samo itd. a my robilismy to wszytsko sami 2 razy w dwie osoby. Więc mi tu nie wyjeżdżaj z takimi tekstami maciu bo mnie osłabiasz.

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 00:00:02 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro
Buba , nie winni tylko nie owijajac w bawelne daliscie dupy z szacowaniem ilosci osob i wplywow. teraz kiedy nie masz na 100% kasy w kieszeni od ludzi, wymiekasz ... a prawda jest taka ze taka impreza niesie za soba ryzyko poniesienia straty ... poproastu trzeba wylozyc. jezeli sie tej kasy nie ma to sie nie robi takiej imprezy. a teraz po tej calej burzy i lamencie ktory rozpentales pewnie juz malo kto z niezdecydowanych podejmie sie wyprawy w ciemno na zlot ...a uwierz mi takich jest stosunkowo duzo jak z reszta pokazywaly wczesniejsze zloty. mi jak cos nie wychodzi to nie winie innych ani nie mam burzacego na slowa krytyki tylko probuje wyciagnac wnioski z porazki ... pamietaj ze co nas nie zabije to nas wzmocni ... grunt zebysmy nie popelniali tych samych bledow bo to poprostu naiwnosc

A4Q '03 1.9 - 15-

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 00:26:23 
Użytkownik

nie no Jarek rajtuzy mi opadly do samych kostek
chcesz mi powiedziec ze jako organizatorzy mamy wylozyc powiedzmy 5000 - 6000 zlotych i czekac moze sie zwroci a moze nie ???
w tych czasach ??
zapytam szczerze OSZALALES ??
I o jakim lemencie mowisz ?? po prostu stwierdzilismy fakt ze czesc atrakcji nie moze sie odbyc (glownie tor) z prostej przyczyny : MALEGO ZAINTERESOWANIA
I powiedz mi jeszcze czy plan zakladajacy obecnosc 60 - 70 aut to znowu tak wielka impreza i mzonka jednoczesnie ??
I wskaz mi jeszcze prosze jakakolwiek osobe ktora bedzie w stanie zorganizowac taka impreze wykladajac z wlasnej kieszeni tyle pieniedzy ?? dawniej tak bywalo ale jak sami widzimy czasy sie zmienily

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 00:34:54 
Klubowicz

Buba napisał(a):
I wskaz mi jeszcze prosze jakakolwiek osobe ktora bedzie w stanie zorganizowac taka impreze wykladajac z wlasnej kieszeni tyle pieniedzy ?? dawniej tak bywalo ale jak sami widzimy czasy sie zmienily

Bywały takie czasy i zastanawianie się do południa ile wtopiliśmy :)

Nie przewidzisz ile osób przyjedzie nie wpłacając na konto kasy... a ludzie są niechętni płaceniu z góry i wielu nie wpłaci a przyjechała by na zlot.....
Tak jak nam druga Łódź (zima) wyszła gdzie przy założonej przez nas ilości (i zadeklarowanej) dołozylibyśmy kasę bo sie nam obliczenia jakos popitoliły i nie zsumowalismy wszytskiego... a parę ładnych tysięcy wyłożyliśmy. I nie było innej rady. A przypominam że jedyny zlot z zaliczkami (Kielce) nie zakończył się pod tym względem najlepiej....

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 09:07:31 
Klubowicz

Bilu napisał(a):
jaka jest wg was definicja zlotu? jakie sa niezbedne czynniki do jego organizacji?
nie ma toru - nie ma zlotu ... to jest jakies chore.
rozumiem chec uatrakcyjnienia zlotu, ale uzaleznianie zlotu od wynajecia toru jest nieporozumieniem (no chyba ze to nie mial byc zlot tylko zawody w czyms tam AKP).

Nie bilu, ale tor byl zawsze tradycja zlotow i zawsze taka atrakcja byla obecna - w takiej czy innej formie. Dlatego stalo sie to dla mnie nieodlaczna czescia takiej zabawy, tak samo jak wspolna impreza wieczorna, przejazd w kolumnie do osrodka itp. itd.
Dla mnie to akurat zajefajna zabawa i mysle, ze dla czesci osob rowniez. Przy okazji bylo duzo smiechu z siebie i innych, okazja do rozjezdzenia sie wozem, nauczenia czegos, dodatkowe emocje, pokrecenia sobie filmikow ktore bedziesz ogladal jak bedzies stary z wnukami i powiesz "zobacz dziadek z....lal audi quattro !!!". A swoje zdjecia w stanie wskazujacym na duze spozycie im chyba nie pokazesz :) :) :) :) Niewazne, kazdy oczekuje czegosc innego...moze rzeczywiscie przesadzam, lubie sie z Wami nawalic wspolnie, ale uwazam ze sprowadzanie "zlotu" do jednej mega imprezy to nie wszystko i tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 10:38:04 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
maciu napisał(a):
baskecik napisał(a):
@Maciu - zorganizuj zlot i wyłóż pare tysi z własnej kieszeni wtedy podyskutujemy. Nie masz argumentów - nie prowadź pustej polemiki.

nie to żebym się chwalił ale jak mi zabierasz kawałek uczciwej pracy
przy legionowie - to na to nie pozwolę!

Nie zabieram Ci nic z twojego kawałka chwały przy Legionowie, pytam tylko ile wyłożyłeś tam kaski z własznej kieszeni, a później ile nocek nie przespałeś bojąc się ile będziesz w plecy , hę ?

Nie jęczę , a tym bardziej nie żałuję tego co było i jak było, prowadzę dyskusję mając w tej materii doświadczenie, ale chyba nie zrozumiałeś tego co napisałęm doi Ciebie.

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 10:43:19 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
piotr napisał(a):

Po 4. Z biegiem lat (bo posty są starawe) i nabyciem nowych doświadczeń człowiek zmienia zdanie czasem, nie wiem czy sobie zdajesz z tego sprawę. W wawce poszliście mądra drogą i odpowiedzialność za tor oddaliście człowiekowi który sie tym zajmuje na codzień, żarcie tak samo itd. a my robilismy to wszytsko sami 2 razy w dwie osoby. Więc mi tu nie wyjeżdżaj z takimi tekstami maciu bo mnie osłabiasz.

@ Maciu - miałem Ci odpisać , ale Piotrek zrobił to za mnie. To byłoby na tyle.

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 11:08:31 
Użytkownik

Jesli chodzi o mnie to:

1. chce sie spotkac przede wszystkim z ludzmi i zobaczyc troche roznych audi w jednym miejscu

2. toru nie wymagam choc zima to powinien byc bo faajna zabawa a latem niekoniecznie

3. chetnie posiedze przy grillu czy ognisku (wolsztyn, pieczyska, lodz) ... nawet w Kronach nie podarowalismy sobie grilla :-)

4. przespac moge sie pod namiotem po pokoik w domku czy osrodku ( chociaz w w-wie to i na przestrzeni ladunkowej sie spalo)

5. ze swojej strony moge podjac sie organizacji KARAOKE, przy piwku i ognisku to zajefajna zabawa (w pieczyskach sprawdzona)

6. troche materialow pamiatkowych trzeba nakrecic ... zeby dziadek wnukom mogl pokazac bo inczej to powiedza ze ... ty dziadek to chyba tylko na forum siedziales....

pozdrawiam

Audi A4 1.8 ADR 1995 Right Hand Drive 10.2006 -> 02.2008
Audi A4 1.9 Tdi Avant AFN 1998 Right Hand Drive 02.2008 -> 04.2011
Audi A6 2.0 Tdi Avant BRE 2007 Right Hand Drive 04.2011 ->

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 12:12:35 
Użytkownik

baskecik napisał(a):
piotr napisał(a):

@ Maciu - miałem Ci odpisać , ale Piotrek zrobił to za mnie. To byłoby na tyle.

wam to trzeba pisać żart chyba dwa razy bo raz na początku to za mało :P

wróbel zadnej odpowiedzialności tam nie miał nie wiem skąd to info
on miał zapłacone za atrakcje dla gości - ustawienie toru i
uprzyjemnienie jazdy fachowymi wskazówkami - to wszystko

argument o tym ze były tylko 4 osoby organizujace zlot w łodzi
to nic tu nie wnosi bo nikt wam nie kazał ograniczać się tylko do 4ech
nikt tez wam nie kazał organizowac zarcia samemu

jak to mawiał jeden z moich szefów: nie sztuka się narobić tylko zrobić

baskecik napisał(a):
maciu napisał(a):
baskecik napisał(a):
@Maciu - zorganizuj zlot i wyłóż pare tysi z własnej kieszeni wtedy podyskutujemy. Nie masz argumentów - nie prowadź pustej polemiki.

nie to żebym się chwalił ale jak mi zabierasz kawałek uczciwej pracy
przy legionowie - to na to nie pozwolę!

Nie zabieram Ci nic z twojego kawałka chwały przy Legionowie, pytam tylko ile wyłożyłeś tam kaski z własznej kieszeni, a później ile nocek nie przespałeś bojąc się ile będziesz w plecy , hę ?

Nie jęczę , a tym bardziej nie żałuję tego co było i jak było, prowadzę dyskusję mając w tej materii doświadczenie, ale chyba nie zrozumiałeś tego co napisałęm doi Ciebie.

basket a czy ja ciebie o pieniądze pytam? każdego sprawa ile
wkłada na zlot i co z tego wychodzi i jak bardzo się bał liczy się rezultat

jak piszesz do mnie żebym zorganizował
zlot i wyłozył na niego kasę i wtedy będę mógł z tobą podyskutować
a nie masz zielonego pojęcia ze tak było po czym piszesz że wcale mi
tego nie zabierasz to przeczysz sam sobie

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 12:15:23 
Użytkownik

Auto: A8D2
hansa wypowiedź mnie rozśmieszyła :D :D :D , mamy z Bubą wyłożyć kase i to sporą jak dla mnie a później się prosić :D , hans w jakich ty czasach żyjesz :!!: czy ty wiesz co ty wogóle napisałeś :?: poprostu będziemy się bawić w miejszym gronie i to tyle, pozdrawiam :)

Audi 200 20VTQ avant, Audi S8 D2, Audi 80 competition 1.8 turbo

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 12:21:48 
Moderator

Buba , Sajmon ... nie rozumiecie o co mi chodzi wiec nie ma o czym mowic ... nie robcie takich imprez poprostu ... powtorze jeszcze raz specjalnie dla was ... jak sie nie ma kasy zeby zrobic zlot za 5 - 6 kola to sie robi zlot za tyle na ile was stac a nie szukacie sponsorow wsrod ewentualnych uczestnikow. ktorzy organizacja nie sa zainteresowani a ktorzy chetnie przyjada na gotowe

Buba , nie mow mi ze wczesniej tak bylo bo zloty w bydzi to odpowiednio 27 i 26 aut i 77 i 49 osob nocujacych ... Lodz zimowa tez niecale 50 nocujacych, jedynie tor byl oblegiwany ale tam nikt nie kazal robic przedplat wiec jednak chlopaki sie dobrze zorganizowali i jakos im to wyszlo , malo tego jakos nikt nie narzekal ....
a warszawa to byla inna bajka z tego co wiem wiec nie ma co porownywac.
wiec nie wiem po co sie uparles zrobic zlot na ktory cie nie stac .... :?:

A4Q '03 1.9 - 15-

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 12:51:50 
Użytkownik

hans wiesz sam jak było w kielcach, my nie jesteśmy świętymi a tym bardziej mikołajami, zlot był już zaplanowany dużo wcześniej i każdy mógł sobie odłożyć troche kasy. jest organizacja zlotu, jest termin wpłat a następnie zabawa, a nie odwrotnie. Jestem ciekaw jak byś miał wyłożyć kase i później by ci nie oddali bo by stwierdzili że ich nie było i nie będą płacić, nie te czasy hans :!:

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 12:55:47 
Moderator

sie chyba wczoraj urodziles ... nie znam Cie ale Ty wide tez niewiele o mnie wiesz ... a juz tymbardziej widze ze wogole nie masz zamiaru mnie zrozumiec wiec zycze milego dnia i mniej stresu ... pa :peace:

A4Q '03 1.9 - 15-

Ostatnio edytowano 06.sie.2006 12:57:13 przez hans, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 12:56:45 
Użytkownik

Nie rozumiem Jarku ??
z Twoich wypowiedzi wynika ze po prostu mamy zasponsorowac impreze tak ?? to chyba nie o to chodzi

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 13:00:34 
Moderator

nie zasponsorowac tylko wylozyc kase ... a jak nie masz kasy to sie nie biuerzesz za impreze ... Bydgoszcz kosztowala pierwsza jakies 1200-1400 pln i zwrot byl na poziomie 1100 pln gdzie 200 na siebie wzial Keyser , 100 ja , drugi kosztowal 1100 i w calosci byl wylozony przeze mnie , zwrot byl na poziomie 1000 pln wiec 100 bylem do tylu. biorac pod uage ze mi sie podobalo , nie pieprzylem ze sie nie zwrocilo ... ale tez nie robilem zlotu za cholera wie ile ... i wyszlo jak wyszlo ... zle bylo ? ... ta dyskusja dla mnie staje sie nudna bo nic a nic nie probujecie sie nauczyc a ja juz mam dosyc powtarzania sie w kolka ... pozdrawiam i milego zawracania 4 liter :):

A4Q '03 1.9 - 15-

Tytuł:
PostNapisane: 06.sie.2006 13:23:57 
Użytkownik

hans to nie jest kwota 100 czy 200 zł na dzień dzisiejszy to jest około pięciu, szejściu tysięcy, kto był by taki chojny i wyłożył.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 301 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1