UFOtm napisał(a):
-> Kolejna faza rozmow z ktorej wyniknal njuz termin - niezaleznie od tego czy sie podoba czy nie...
UFOtm napisał(a):
Witam ponownie, jeżeli cena nie jest zależna od terminu, najbardziej odpowiadałby nam termin 6-7 luty 2010. W przypadku gdy byłoby inaczej trzeba ciąć koszty i dostosujemy sie do terminu najekonomiczniejszego. Doświadczenia odbytych już zlotów, niestety wskazują, że koszta są najważniejsze, dlatego tez interesują nas podstawy tj.
- dostepność do toru i parkingów na obiekcie dla klubowiczów nie uczestniczących w próbach sprawnościowych, koszt wjazdu na tor
- koszt obsługi toru z udziałem instruktorów jazdy sportowej/bezpiecznej oraz koszt obsługi wyłacznie niezbędnej do przeprowadzania prób sprawnościowych
- cena kateringu w namiocie dla porównania z zaopatrywaniem się na własną rękę,
- zaplecze sanitarne.
Skłanialibyśmy się, o ile to możliwe, do organizacji zlotu w warunkach jak najbardziej zimowych, czyli tor pokryty śniegiem lub mokry !
Uwzględniając dotychczasowe zloty, myśle, że za punkt odniesienia można przyjąć liczbe 50 samochodów (+ - 15aut) uczestniczących w próbach sprawnościowych i ogólna liczbe samochodów na poziomie 80 aut. Liczba osób to 150 z uwzględnieniem dzieci. Z tego też względu interesowałaby Nas możliwość organizacji czasu dla matek z dziećmi w czasie prób sprawnościowych na torze lub udostępnienie podgrzewanego namiotu gdyby nie bylibyśmy skłonni do opcji z cateringiem.
Chciałbym też ustalić czy prowadzicie współpracę z bazą noclegową (hotele, osrodki) w obrebie toru (promień do 5km), czy musielibyśmy organizować to we własnym zakresie. Chodzi głownie o zakwaterowanie na jedną noc (opcjonalnie ze sniadaniem) ze stołowką lub salą konferencyjną dla organizacji wieczoru integracyjnego. Jaki byłby koszt wyszukania takiej bazy, jeśli w ogóle rzecz jasna.
![n ->](./images/smilies/013.gif)
odpowiedz:
ATR (godz 9) napisał(a):
Witam,
Postaram się jak najszybciej przesłać wstępny kosztorys.
Jednak może to potrwać kilka dni ze względu na bazę hotelową i catering.
Postaram się dać państwu odpowiedz w tym tygodniu.
ATR (godz.11) napisał(a):
Witam,
Niestety z przyczyn niezależnych od nas musimy zmienić termin imprezy.
Mam nadzieje, że nie będzie to wielkim kłopotem dla Państwa.
Dostępny termin to 23-24 stycznia.
Proszę o potwierdzenie jak najszybciej, imprezy na dany termin.
Moja rada: powinieneś bardziej naciskać na samoorganizację z naszej strony , tzn:
- żadnych szkół jazdy, doskonalenia jazdy etc ... Mam tutaj na myśli doświadczenia z Kielc. Włodarze toru powinni ograniczyć się do otwierania bramy i ustawiania pachołków. Resztę zorganizujemy sobie sami.
- Wymogiem bezwzględnym jest aby pod żadnym pozorem nie usuwać śniegu z toru, choćby było go nawet pół metra (marzyciel ehh ...
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
)
- Prosimy o ostateczną wycenę , gdyż musimy zebrać informację od naszych klubowiczów. Nie decydujemy się na jazdę w tzw "ciemno"
Reszta ok.
PS: obawiam się Michał , że mimo dobrych chęci ciężko będzie zdalnie zorganizować taką imprezę. Jak Cię nie widzą, tak będą odsuwali w czasie.
Podjechać, porozmawiać, potargować się - zawsze będziesz inaczej postrzegany.