Zimowy spot/płomyk/grill u mnie na rancho
Propozycja jest przeznaczona dla osób które nie boją się wyzwań i niewygód ale za to cenią sobie miły klimat i pogaduszki przy flaszkach.
Do rzeczy:
http://maps.google.pl/?ie=UTF8&ll=51.71 ... 7&t=h&z=19
Termin:
7 Styczeń od 19:00 mniej więcej
Wady:
-Dom na odludziu - kolonia wiejska, odwiedzany raz na 2-4 tygodnie w zimie, od utwardzanej drogi 250m, ale spróbuję odśnieżyć, poza tym specjalnie kupię sobie łańcuchy - może pomogą
-Dom jest na zimie odcięty: nie ma wody (bo by rury rozwaliło) i ogrzewania
-Jest piec i centralne z zimowym płynem (do -35), uruchomię wcześniej, być może się uda osiągnąć w domu około +10 - +15, potem wiadomo im dłużej tym cieplej (na dzień dobry dom wyziębiony)
-Dojazd od głównej drogi (hah główna: Hordzież Czarna - 3ciej klasy boczna) cieżki, 250 m dróżką (jak to na wiejskiej kolonii), może zasypać na amen, w 2010 było miejscami z metr śniegu ubitego
-Gospodarz potrafi na trzeźwo i tym bardziej po pijaki pierdo*ić bez sensu o tym jak lubi Syberię zimą przez wiele godzin
Zalety:
-Jest chata, jest stodoła, jest opał można zrobić grilla lub ognicho
-Jest Ursus C-360 oraz Władimiriec do pomocy w odśnieżaniu jakby co
-Jest 2ha łąki do zimowych driftów, caaałe połacie pustego sniegu
-Jest rzeka w odległości 200m do kąpieli (mówię serio, ja się zimą kąpałem ostatnio 1-go stycznia 2011)
-Są 4 łożka do ewentualnego przekimania (ale zapewne pod kocem i bez pościeli)
-Jest szansa na dodatnią temperaturę w domu pod koniec ogniska
-Do najbliższych sąsiadów 200 m (moich teściów)
Tyle, czy sa szaleńcy gotowi na taki hardcore?
PS: Informuję też Białą...
PS:
Wyposażenie obowiązkowe:
-łopata / szpadel
-linka
-flaszka
-popitka?
Wyposażenie dodatkowe:
-grill
-jakieś żarcie
-sanki?
-muzyka?
-ktoś może ma jakąs kolumne glośnikową pod ręką?
[big]
I NAJWAŻNIEJSZE:
Proszę o informacje - bodaj SMS-a czy ktoś przyjedzie.
Mam net do środy 05.01.2011 do max 14:30 potem jestem na urlopie i jedyny kontakt na tel.: 693 582 014, więc prośba o SMS/Tel. jakby co
[/big]
Pozdrawiam i zapraszam