Witam Silnik 1.9TDI 105KM BXE, niewłaściwie działa mi EGR, a precyzyjniej to niewłaściwie jest z jakiejś nieznanej mi przyczyny sterowany. Czy EGR jest w trybie ON czy OFF cały czas wskazuje Exhaust Gas Recirculat. (actual) 425 mgr/str i więcej, no i po skasowaniu błędu po przejechaniu z 10km ponownie wyskakuje błąd EGR Ssystem! Wyczyściłem EGR, nic nie pomogło, wymieniłem go na nowy, również nic nie pomogło, błąd cyklicznie po skasowaniu wyskakuje ponownie a wskazania Exhaust Gas Recirculat. (actual) cały czas 425 mgr/str i więcej. Kiedy samochód pracuje na biegu jałowym, po ściągnięciu wężyka z grzybka EGR i dotknięciu opuszkiem palca do końca wężyka czuć ssanie, więc ładnie tworzy się podciśnienie, natomiast w momencie kiedy uruchamiam logowanie 003 Basic Settings to nie zależnie czy zawór jest w stanie ON czy OFF to nie czuć żadnego ssania, brak podciśnienia! Co może być problemem, gdzie szukać przyczyny? Może ktoś z Warszawy bądź okolic pomógłby mi rozwiązać problem? Wężyk idzie do takiej centralki sterującej, a nie pojedyńczych zaworów sterujących, może to ta centralka mi siadła? Ale czy ją mam w ślepo wymieniać, już EGR zbyt pośpiesznie wymieniłem, wolałbym bardziej metodycznie rozwiązać problem, a nie pół auta wymienić i w koszty się zapędzić. Dodam, że mam problem z paleniem na ciepłym, raz dłużej raz krócej muszę kręcić, ale problem jest zauważalny. Może to jedna i ta sama przyczyna?
|