.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.kwi.2025 22:00:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Żądam przywrocenia wątku: kiedy nastąpi obywatelski sprzeciw
PostNapisane: 19.lut.2016 19:28:37 
Jak w temacie zamykajcie ale nie kasujcie!!!
Co to k..a ma być??!! Bo emgiemu coś nie pasowało?? Mam w du..e jego kompleksy. Jak wątek wam ( jemu nie pasował) zamknąć!! Nie kasować!!

Tytuł: Re: Żądam przywrocenia wątku: kiedy nastąpi obywatelski sprz
PostNapisane: 19.lut.2016 20:48:25 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Poprzedni wątek został zamknięty, a chcę powiedzieć jeszcze dwa zdania nt zaistniałej sytuacji, chyba mogę?
Jak powszechnie wiadomo źródłem prawa na forum jest REGULAMIN forum, co jest tam wskazane:

" Na forum nie panuje zasada demokracji ani wolnosci slowa prawo stanowi ten regulamin"

Rozumiem, że zasadom, które opisane są w REGULAMINIE podlegają WSZYSCY użytkownicy forum, czy też nie? Czytając REGULAMIN nie znalazłem punktu, w którym wskazane jest, że moderator może usunąć cały wątek, ponieważ treści tam znajdujące się nie są zbieżne z jego odczuciami i poglądami na sprawy polityczno - obyczajowe. W REGULAMINIE wskazane są okoliczności, w których moderator/administrator może usunąć podpis lub post o treści:

Cytuj:
a. Zawierające mocne i nagminne wulgaryzmy (art. 3 Ustawy o języku polskim z dnia 7 października 1999r.)
b. Propagujące środki odurzające, narkotyki (art. 1 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii z dnia 24 kwietnia 1997r.)
c. Obrażające osoby publiczne (art. 23 Kodeksu cywilnego); obrażające inne narodowości, religie, rasy ludzkie (art. 23 Kodeksu cywilnego oraz art. 194 - 196 Kodeksu karnego)
d. Zawierające informacje obarczające niesprawdzonymi zarzutami inne osoby (art. 23 Kodeksu cywilnego);
e. Przyczyniające się w zamyśle do łamania praw autorskich (nie jest zabronione cytowanie) (Ustawa o prawie autorskim i prawach pokrewnych z dnia 4 lutego 1994r.)
f. Atakującą bezpośrednio innych użytkowników forum;
g. Zawierające reklamy
h. Odbiegające od tematu dyskusji, nie związane z tematem wątku bądz traktujące ironicznie dany wątek.
Ponadto osoba umieszczająca powyższe treści powinna liczyć się z sankcjami.
i. Zawierające mocno kontrowersyjne wypowiedzi, z brakiem poczucia dobrego smaku i wyczucia.
j. Posty zawierające treść o działaniach niezgodnych z prawem, skierowanych przeciw majątkowi oraz dobrom osób trzecich, namawiające do oszustwa czy naginania prawa.
k. Posty napisane z rażącym brakiem poszanowania dla zasad ortografii i interpunkcji. Recydywa w tej kwestii będzie skutkowała przyznaniem ostrzeżenia.
l. Posty nie podlegające pod powyższe punkty podlegają indywidualnej ocenie moderatora/administratora.

Więc mowa jest tutaj o postach, a nie o wątkach! Stosowanie powyższych zasad + tych:

Cytuj:
§4 Sankcje

1. Na forum działa system kartek. Post, który według Ciebie łamie niniejszy regulamin lub netykietę należy zgłosić poprzez odpowiedni przycisk (niebieski) do moderatorów. Podejmą oni wówczas odpowiednie działania tj. upomnienie lub ostrzeżenie.
2. Ostrzeżenie jest przyznawane użytkownikowi, który złamał regulamin. Sygnalizowane jest to informacją pod nazwą użytkownika z podaną ilością ostrzeżeń.
3. Najwyższą sankcją forum jest BAN. ADMIN może nałożyć BANA na użytkownika, jego IP, jeżeli ten w bardzo rażący sposób nie stosuje się do regulaminu, nie zwraca uwagi na prośby moderatorów i admina, wszczyna FLAMEWARS i kłótnie. Admin nakłada BANA na wniosek moderatora lub użytkowników forum. Trzecie ostrzeżenie automatycznie BANuje!!
4. Jeśli nie zgadzasz się z przyznanym ostrzeżeniem skontaktuj się z adminem a on rozstrzygnie decydująco sprawę.

W zupełności wystarczyłoby do zachowania odpowiedniego poziomu kultury wypowiedzi. Moderatorzy są od tego, aby prawo stanowione przez REGULAMIN stosować, a nie tworzyć bezprawie. Sam byłem moderatorem na dużej stronie internetowej, że tak powiem z innej branży i nigdy mi do głowy nie przyszło aby wykasować cały wątek z pobudek, jakimi prawdopodobnie kierował się kolega EMGE.

Wracając do meritum, uważam że wykasowanie tego wątku było niezgodne z REGULAMINEM forum, a cała sprawa powinna zostać rozstrzygnięta przez Administratora strony. Musimy określić czy REGULAMIN jest po to, aby go przestrzegać czy po to aby ładnie zdobił forum i był nierównomiernie stosowany... chciałoby się rzec, quo vadis AKP?

PS. Czy jak poruszymy trudne sprawy dla Ciebie Emge w innych wątkach to też będziesz je usuwał ?

Pozdrawiam.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 19.lut.2016 20:49:24 
Klubowicz

Tomek, daj spokój... Komuś się wydaje, że jak forum jest czyjąś własnością, to ludzie też. Niniejszym przestaję tu pisać, niech się kiszą we własnym sosie. Może to kogoś dowartościowuje... Nie wiem...
Bez urazy - nie mam na myśli wszystkich, bo wielu bardzo cenię - myślę, że te osoby o tym wiedzą, albo przynajmniej przeczuwają. Gdyby ktoś potrzebował pomocy w sprawach technicznych, proszę o kontakt na P.W. albo gg.

Tekstów pt. "to zrobiłem ja, Jarząbek" (w domyśle "możecie mnie cmoknąć, bo jestem szefem") szkoda nawet komentować.

Do widzenia, dobranoc :spac:

Edit: Chciałem jeszcze podziękować wszystkim, z którymi rozmawiałem tutaj (co prawda głównie wirtualnie) przez ponad 10 lat. Bardzo często mi pomagaliście, a rozmowy w watkach innych niż techniczne były po prostu przyjemne. Pozdrawiam, trzymajcie się :)

Ostatnio edytowano 19.lut.2016 20:56:26 przez wordeck, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 19.lut.2016 20:53:32 
Moderator

Wordeck, jeśli można podeślij proszę mi swoje GG na PW. Dzięki.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 19.lut.2016 21:11:21 
Czy może łaskawie ktoś z modów czy adminów (emge jako zaangażowany osobiście w moim przekonaniu stracił prawo głosu) by sie w kwestii regulaminowej wypowiedział?? Czy macie nas kompletnie w du..ie??
Logując sie tu zgodziliśmy sie na regulamin...przestrzegajmy go wszyscy!! Nie może być tak,że jak komuś coś nie pasuje (czyt. Emge),a jest zgodne z regulaminem to poprostu może sobie wykasować przeszło 100 stron ludzkich myśli....

Możecie się śmiać i szydzić,ale ja Wam tego panowie szefowie nie odpuszczę.... bo to jest zwykłe ku...two to co zostało tu wykonane. Nie jestem członkiem o najwyższym stażu,ale odkąd się tu zalogowałem to co roku płacę (dobrowolnie i nie są to kosmiczne sumy) jakąś tam składkę na to,żeby to utrzymać i żądam minimum szacunku. A nie żeby jakiś niedowartościowany pseudomoderator wykonywał czynności nie zgodne z regulaminem według własnego widzimisię...
Wordeck nie przestawaj!! oni właśnie na to liczą!! że to ucichnie... NIE UCICHNIE!!

PostNapisane: 19.lut.2016 21:50:43 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Obalić moderatora "bolka", zdrajcę co jeździ zgniłym bemwu :peace:

PostNapisane: 19.lut.2016 22:15:54 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
Wątek jest dla mnie R.I.P. i taki pewnie pozostanie , osobiście mi to wisi mam tylko jedno do powiedzenia , było multum ludzi którym się nie podobał a po mimo tego wchodzili klikali w niego czasem żeby się pośmiać , czasem poszydzić byli tacy którzy się angażowali słabiej lub mocniej ot taka debata na temat poglądów nikt nikogo nie zmuszał do czytania tego , rozumiem ,że były jakieś prywatne wycieczki ale od tego są żółte kartki ,
prawda jest taka , mówcie co chcecie był to jeden z bardziej aktywnych tematów ,
jestem już trochę na tym forum bo jakoś od 2008 i widzę ,że niestety forum powoli przygasa . Pamiętam jakąś akcję z Małym v8 jak o mało nie wyleciał jest jaki jest ale bez niego to nie było by to samo miejsce , ludziska nie zamieniajcie z wiekiem trampek na lakierki bo za sztywno tu będzie i się podusimy .

PostNapisane: 19.lut.2016 22:33:14 
Moderator

mariuszj0808 napisał(a):
Wątek jest dla mnie R.I.P. i taki pewnie pozostanie , osobiście mi to wisi mam tylko jedno do powiedzenia , było multum ludzi którym się nie podobał a po mimo tego wchodzili klikali w niego czasem żeby się pośmiać , czasem poszydzić byli tacy którzy się angażowali słabiej lub mocniej ot taka debata na temat poglądów nikt nikogo nie zmuszał do czytania tego , rozumiem ,że były jakieś prywatne wycieczki ale od tego są żółte kartki ,
prawda jest taka , mówcie co chcecie był to jeden z bardziej aktywnych tematów ,
jestem już trochę na tym forum bo jakoś od 2008 i widzę ,że niestety forum powoli przygasa . Pamiętam jakąś akcję z Małym v8 jak o mało nie wyleciał jest jaki jest ale bez niego to nie było by to samo miejsce , ludziska nie zamieniajcie z wiekiem trampek na lakierki bo za sztywno tu będzie i się podusimy .

+1

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 19.lut.2016 22:46:00 
niech będzie, że i RIP,ale nie można tak zwyczajnie wykasować ponad stu stron dyskusji!! na miłość boską!!

mały v8 napisał(a):
Obalić moderatora "bolka", zdrajcę co jeździ zgniłym bemwu :peace:

taaa jest.... emge won!! :fuckyou2:

Dobrze, że chociaż Mały trzyma emocje w ryzach...

PostNapisane: 19.lut.2016 23:08:24 
Moderator

Auto: Audi S4
Zglosilem VOTUM SEPARATUM w tej sprawie.

Nie znam do końca możliwości technicznych forum... ale z tego co mi wiadomo... wątku nie będzie można odzyskać. (na 99%).
Tyle ode mnie.
Jesli ktoś cos - zapraszam na PW.

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 19.lut.2016 23:10:40 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
Nawet nie wiadomo o co poszło i jaka była konkretnie podstawa prawna do usunięcia tematu ? Ktoś nie lubi polityki to się nie wypowiada w takim temacie proste. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Usuńcie jeszcze temat "Wyciąć kotu jajka, czy zostawić go na paswę losu?" bo ma się nijak do forum motoryzacyjnego Audi Klub Polska. Sorry Energy taka sytuacja. Polityki osobiście nie lubię :)

PS. mały v8 to kiedyś wyleciał ale powrócił. :)

Ostatnio edytowano 19.lut.2016 23:16:34 przez KORU, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 19.lut.2016 23:14:17 
Użytkownik

Auto: A4B5
Ludzie podarujcie sobie. Tu sobie pogadajcie http://www.polityka.pl/forum/

PostNapisane: 19.lut.2016 23:24:18 
Użytkownik

dobrze już dobrze
spokój mi tutaj i dosyć histerii
nie ma tu żadnego spisku a sprawa prowadzi prosto do zwykłego misclicka przy moderacji wątku
w historii tego forum zdarzało się to kilkakrotnie i dotyczyło, wierzcie mi, wątków dużo bardziej pożytecznych od politycznego.

Sprawa została zgłoszona na forum modów. Danych nie da się odzyskać i nie będę ukrywał że nie ubolewam nad tym faktem.
Sprawę uważam za zamkniętą.
Winnego moda upomniano w kwestii zachowania przepisów BHP w trakcie obsługo myszki i klikaniu w okienko "are ju siur"
A jeśli chodzi o hasło "AKP to ludzie a nie samochody" to wystarczy wpaść na choćby jeden z dwóch zlotów żeby się przekonać że polityczne pitolenie nie ma z tym hasłem nic wspólnego.

Jeśli zaś chodzi o podsumowanie wątku dotyczącego Wałęsy vel Bolka.
Każdy przeciętny "nie gimbus" interesujący się polityką dokładnie zna tą historię i nic nowego się nie ukazało. Ot taki hihot historii. Ale żeby to wiedzieć należy czytać, czytać i jeszcze raz czytać oraz rozumieć co się czyta. Poza tym nic się nie zmieni i tak wypełnicie pita i będziecie stać w kolejkach do lekarza.

Postanowienia :
Wątek bieżący zamykam
Możecie utworzyć nowy wątek polityczny. Doskonale wiecie że mod czuwa a jeśli chodzi o poziom dyskusji to właśnie on wystawia Wam świadectwo nikt inny
zażalenia oczywiście przyjmuje choć odpowiedź jest publicznie znana : moja decyzja jest nie zmienna.

Oczywiście moja skrzynka PW jest do Waszej dyspozycji. Przyjmuje pochwały oraz skargi, choć niechętnie, mam antyhejtspam na skrzynce więc odpuśćcie sobie taką formę ataku.

over and out !

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1