Witam co prawda problem dotyczy Skoda Octavia II lift, ale jest to samochód konstrukcyjnie podobny do audi więc skoro mam tu konto zapytam, może ktoś spotkał się z podobnym problemem. Na wstępie podkreślam ze nie jestem mechanikiem, proste rzeczy próbuje sam naprawić i zrozumieć działanie.
Sprawa nie była by dziwna żeby nie to że servo nie dział na postoju i podczas jazdy na wstecznym, do przodu jest wszystko normalnie. Wystarczy tylko włączyć jakikolwiek bieg do przodu popuscic sprzęgło i od razu pedal hamulca zmięknie. Dojeżdżając do skrzyżowania na Tak zwanym luzie tylko pierwsze 2,3 wcisniecia pedału sa miękkie, nic tu nie daje gazowanie itd. Dodam że od roku po wymianie kompletnego sprzęgła z dwumasa czasami raz na parę dni słabo sprzęgła działa lekko ciągnie nie wysprzegla. Nie wiem czy to ma coś wspólnego, i nie mogę zrozumieć w czym rzecz ze do przodu jest,ok. Pozdrawiam
_________________ Audi A6C5 2.5 AKE Q Manual po spawie z tipa do zadań specjalnych SKODA OCTAVIA II FL 2.0 rodzinne auto w codziennej eksploatacji AUDI S4 '99 2.7bi-turbo było VW GOLF 2 1.6GTD BYLO VW GOLF 3 1.9TDI BYŁO MAZDA 323F 1.8 W GAZIE BYŁO RAKIETA AUDI A8 D1 4.2 BYŁO AUDI 90COUPE 2.3 10V BYŁO
|