Widzę, że 25 lat indoktrynacji robi swoje...
Na skróty:
Cytuj:
"Na tą koalicję czekała cała Polska" - o Samoobronie i LPR. Jakbym dostał w pysk. Nie czekałem ani na Kaczora, ani tym bardziej na tych dwóch.
Powstała taka, a nie inna kolacja, bo reszta to byli agenci z porozumienia okrągłostołowego i magdalenki. Co do hasła, to tylko hasło - jak każdej innej partii, rządu itp. PO też chciało by żyło się lepiej...
Cytuj:
Jestem gorszego sortu
Z tego co pamiętam to Kaczyńskiemu chodziło o Polaków, którzy w czasach powojennych zdradzali Polskę i dążyli do własnych partykularnych celów (a nie o ludzi o innych poglądach politycznych). Jeżeli się z nimi identyfikujesz to Twoja sprawa.
Cytuj:
moi krewni stali tam gdzie zomo
Przykro mi, moi nie stali.
Cytuj:
nie jestem prawdziwym Polakiem-Patriotą
Nie mnie to oceniać
Cytuj:
sprzedaję swój kraj i oddaję suwerenność obcym mocarstwom
Głosując na byłych agentów w pewnym stopniu pewnie tak, jednak myślę, że nie wynika to z celowości działania, a z niewiedzy - ale to tylko moje zdanie.
Cytuj:
nie uznaję L.K. za wybitnego męża stanu.
Ja też nie, znam lepszych.
Cytuj:
Ilość inwektyw rzucanych przez J.K. na swoich rodaków przewyższa to, co jest w stanie zrobić dobrego
Ja nie czuje się obrażany przez niego, może to kwestia dokładnego zrozumienia co ma do przekazania?
Cytuj:
wątpię, aby poza skłócaniem umiał zrobić coś dobrego
Jak oczyści kraj z postkomunistów i agentów we wszystkich aspektach państwowości to będzie wystarczające. Będzie można budować Polskę dla Polaków, a nie dla wybranej "elity" - beneficjentów III RP.
Cytuj:
Człowiek bez własnej rodziny, bez konta, bez auta
Czy te atrybuty kwalifikują go jako dobrego polityka i praworządnego człowieka?
Cytuj:
bez osiągnięć osobistych
tzn jakich?
Cytuj:
uzurpuje sobie prawo do oceny wszystkich i zarzucania konkurentom/krytykantom wszystko co najgorsze
każdy ma prawo do własnej oceny otaczającej go rzeczywistości - wszak to domena demokracji
Cytuj:
Człowiek niezdolny do żadnego kompromisu, kierujący się tylko swoją chorą ambicją i wolą zemsty czy też zniszczenia wrogów politycznych
Fakt, minusem jego jest to, że trudno się z nim dogadać, ale być może przyświeca mu ważny cel > utworzenie IV RP, wolnego kraju gdzie nie rządzą służby tylko wybrany w wyborach rząd
Cytuj:
kierujący się tylko swoją chorą ambicją
Powyżej napisałeś, że to człowiek bez żadnych osiągnięć, tacy ludzie raczej nie cechują się ambicjami, jedno z drugim się kłóci.
Cytuj:
wolą zemsty czy też zniszczenia wrogów politycznych
Układ III RP przez 25 lat niszczył takich ludzi jak JK, jestem mu w stanie to wybaczyć. W obecnej sytuacji Polska potrzebuje silnej ręki. Inne kraje to widzą i jęczą z tego powodu (Niemcy najgłośniej, bo im się kolonia gospodarcza wymyka z pod rąk).
Cytuj:
I kto to jest Andrzej Du.a?
Pozostawiam Twojej domyślności.
Kolego doskonale wiem co chcesz przekazać poprzez ten zaszyfrowany przekaz. Przypominam tylko, że zgodnie z REGULAMINEM forum obrażanie osób publicznych jest niedozwolone.
@Buba
Cytuj:
nie rozliczona afera jego piczki (porozumienie centrum jeśli ktoś nie wie) związana z aferą spółki telegraf i wielomilionowym przekrętem WIELOMILIONOWYM w tamtych czasach
Masz jakieś materiały o tym (linki)? Z chęcią poczytam.
Cytuj:
tchórzostwo najzwyklejsze : próba kierowania rządem i prezydentem z tylnego siedzenia : BEZ ODPOWIEDZIALNOŚCI KARNEJ I KONSTYTUCYJNEJ !!
Buba, a jak wyobrażasz sobie możliwość wygrania wyborów przez PIS z twarzą JK? Przez 25 lat zdołano z niego zrobić takiego potwora i zarazem oszołoma, że wygrana mogłaby być trudna, a to że on kieruje to chyba każdy zdrowo rozsądkowy Polak o tym wie.
Cytuj:
zamach na konstytucję związaną z TK i to jeszcze bardziej nieudolna niż zamach na TK przeprowadzony przez POpaprańców. Zacząłem nawet sądzić że w szeregach tej partii są sami idioci skoro zdecydowali się na wybór sędziów którym nie skończyła się kadencja. Strzał w kolano nic więcej i to niestety nasze
Moim zdaniem powinni rozwiązać TK i powołać na nowo głosami narodu. Obecna sytuacja dobitnie pokazuje kto rządzi w kraju i dlaczego tak zaciekle PO walczy o TK.. (nie w obronie demokracji).
Cytuj:
Do tego dodajmy nacjonalizm przykryty patriotyzmem, podzielenie społeczeństwa na lepszych czyli obchodzących miesięcznice (hahahahahahahahahahahahahah) i tych gorszych czyli KOD-owców (tylko k**** gdzie jest moja grupa bo ja nie jestem ani pisiorakiem ani popaprańcem ani KODowcem) i ciągoty dyktatorskie no i mamy miernotę z kotem bez konta w banku który chce mówić ludziom jak mają żyć i wychowywać dzieci
Odnośnie JK i jego spraw osobistych pisałem już w odpowiedzi do kolegi Rodzynka, w odniesieniu do pozostałych kwesti. Jesli ktoś chce chodzić na miesięcznice niech chodzi, jesli ktos chodzi na KOD, niech chodzi. Ja nie chodzę ani tu, ani tam i nie czuję że jestem lepszy czy gorszy. Co do ciągot dyktatorskich to uważam że w obecnym czasie przydałby się Polsce silny przywódca, nie koniecznie Kaczyński. Też nie lubię ustrojów etatystycznych, ale co zrobić jak moja opcja nawet do sejmu nie weszła ...
Cytuj:
Idźmy dalej : ja dobrze pamiętam jako szef firmy jak się pracowało za rządów pisioraków. To samo dzieje się teraz : naczelnicy US dostali BEZDYSKUSYJNY rozkaz : ściągać, karać, ściągać i jeszcze raz karać (mam jeszcze trochę znajomych w US więc wiem z pierwszych ust). Po kilku dniach spóźnienia w zapłacie podatków następuje natychmiastowy wjazd na konto bez jakichkolwiek dyskusji. Bo taki przyszedł rozkaz z góry. Za to że spóźniłem się z podatkiem VAT 3 razy po 8 dni zostałem wezwany do US (na niedługo ledwie 4 - 5 godzin) no i oczywiście ukarany grzywną w postaci 400 PLN za SIC : uporczywe uchylanie się od płacenia podatków) No w końcu trzeba uzbierać na 500 +.
O odprawach policjantów na komendach gdzie wyznaczane są limity mandatów nawet nie mówimy bo przecież szeregowe psy sobie tego nie wymyślają
Hmm.. ja mam podobne doświadczenia tylko że za rządów PO - PSL..
Co do policjantów to tak było do dawien dawna (mam znajomych w Policji) - może teraz czas na zmiany?
Cytuj:
pomijam już kwestię związaną z konsekwencjami dla rynku pracy bo 4 pracowników do mojej firmy szukałem 13 miesięcy ! A szukałem mężczyzn a co mają zrobić Ci którzy szukają kobiet do pracy ?? Po co przeciętna kobita np z 2 lub 3 dzieci ma pójść do roboty nawet za 2000 - 2500 ?? ( to i tak kosmiczne pensje w Brzydgoszczy) Koszty dojazdów do pracy, kanapek, zorganizowania opieki dla dzieci jeszcze nie uczęszczających do szkół czy też nie dostających się do przedszkoli zawalonych naszą super reformą 6 latków) jak dostanie 1000 - 1500 za free ?? Przecież na chłopski rozum to się jej nie będzie opłacać. Nikt o tym nie pomyślał dążąc do wygrania wyborów. Pomijam oczywiście fakt żę żęby dać te 500 zabierze się 700 co jest przecież oczywiste i proste jak konstrukcja cepa.
Nigdy nie byłem za rozdawnictwem z budżetu Państwa i nigdy nie będę. Na dobrobyt trzeba zapracować. Podzielam Twoje zdanie w 100%.
Pytanie czy doczekamy się prawdzwiej prawicy w rządzie i gospodarki liberalnej ? Raczej nie, bo większość społeczeństwa woli dostać "do ręki" 500 zł, a nie widzi jak mu sie wyciąga wspomniane przez Ciebie 700.
ok, sleep mode on