.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 19.lut.2025 22:13:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 22.mar.2016 16:58:45 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
giganteusz_997 napisał(a):
Pamiętacie jak pisałem w poprzednim wątku o zamachach ? mówiłem że będą wzbogacać kulturowo i ups wybuchło
http://niezalezna.pl/77990-eksplozje-na ... si-sie-dym

ostra jazda się zaczyna.

Brzydko to wygląda ...
Ktoś próbuje wywołać panikę w Europie - jak na razie na zachodzie Europy ...
Czekam na oficjalne wieści ale czuję w moczu że winni siedzą wysoko ...

PostNapisane: 22.mar.2016 20:03:46 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Projekt destabilizacji Europy w toku i ma się dobrze.. Putin i Obama zacierają ręce.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 22.mar.2016 20:46:39 
Użytkownik

Auto: A8 V8 Manual Quattro.
No niech się zdecyduja bo nie wiem czy na wschód czy zachód emigrować :)

PostNapisane: 22.mar.2016 21:21:00 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Zarathustra napisał(a):
Dlaczego tak nie lubisz Kaczyńskiego? w czym on jest gorszy od Tuska, Millera, Palikota, Schetyny czy Kamysza?

Powodów bez liku, ale przykładowo - "Na tą koalicję czekała cała Polska" - o Samoobronie i LPR. Jakbym dostał w pysk. Nie czekałem ani na Kaczora, ani tym bardziej na tych dwóch.
Jestem gorszego sortu, moi krewni stali tam gdzie zomo, nie jestem prawdziwym Polakiem-Patriotą, sprzedaję swój kraj i oddaję suwerenność obcym mocarstwom, nie uznaję L.K. za wybitnego męża stanu.
Można mnożyć...

Ilość inwektyw rzucanych przez J.K. na swoich rodaków przewyższa to, co jest w stanie zrobić dobrego. A wątpię, aby poza skłócaniem umiał zrobić coś dobrego. Człowiek bez własnej rodziny, bez konta, bez auta, bez osiągnięć osobistych uzurpuje sobie prawo do oceny wszystkich i zarzucania konkurentom/krytykantom wszystko co najgorsze. Człowiek niezdolny do żadnego kompromisu, kierujący się tylko swoją chorą ambicją i wolą zemsty czy też zniszczenia wrogów politycznych.

I kto to jest Andrzej Du.a?[/quote]

Pozostawiam Twojej domyślności.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 22.mar.2016 21:35:58 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
Mi się znowu nasuwa inne powiedzenie: "jeszcze się taki nie narodził, coby wszystkim dogodził..."
Malkontentom proponuję zamknąć oczy na 4 lata, potem je otworzyć i porównać sytuację...Póki co, głos przy urnie można oddać, nie ma pomysłów na wprowadzenie monarchii...
Dajcie rządowi - rządzić, a opozycję wspierajcie tylko merytorycznie, poważnie...punktując rząd...
Bo póki co, jakichś konkretnych zarzutów nie widać...

Swoją drogą, uważanie, że polscy piloci są bylejacy, kierowcy - bylejacy, maszyniści - bylejacy, że w ogóle Polska jest bylejaka jest .... smutne... :/ :/

konkretne zarzuty ?? ależ proszę bardzo podam tylko kilka:

nie rozliczona afera jego piczki (porozumienie centrum jeśli ktoś nie wie) związana z aferą spółki telegraf i wielomilionowym przekrętem WIELOMILIONOWYM w tamtych czasach

tchórzostwo najzwyklejsze : próba kierowania rządem i prezydentem z tylnego siedzenia : BEZ ODPOWIEDZIALNOŚCI KARNEJ I KONSTYTUCYJNEJ !!
czy jest to zrozumiałe ? Jeśli nie wyjaśniam : każdy urzędnik państwowy (nawet Andrzej Guma Duda czy Beata Ręcznie Sterowane Szydełko) ponosi ewentualną odpowiedzialność karną za swoje czyny (sądy, Trybunał Stanu) a tym czasem obie te funkcje są o rzesz do jasne ciasnej w rękach szeregowego posła, który nie pełni żadnej funkcji w rządzie i jest TYLKO szeregowym posłem pełniącym jedynie funkcje partyjne, nie ponoszącym JAKIEJKOLWIEK odpowiedzialności za swoje rządy.
Bo chyba szanujemy swoją inteligencję i nikt nie ma wątpliwości że wyżej wspomniany Duda czy Szydło są samodzielnymi politycznie bytami ? Te dwie osoby samodzielnie mogą się jedynie wysikać.
Ta kwestia chyba nie ulega jakiejkolwiek wątpliwości i nie trzeba jej ponownie podnosić ??

zamach na konstytucję związaną z TK i to jeszcze bardziej nieudolna niż zamach na TK przeprowadzony przez POpaprańców. Zacząłem nawet sądzić że w szeregach tej partii są sami idioci skoro zdecydowali się na wybór sędziów którym nie skończyła się kadencja. Strzał w kolano nic więcej i to niestety nasze

Do tego dodajmy nacjonalizm przykryty patriotyzmem, podzielenie społeczeństwa na lepszych czyli obchodzących miesięcznice (hahahahahahahahahahahahahah) i tych gorszych czyli KOD-owców (tylko k**** gdzie jest moja grupa bo ja nie jestem ani pisiorakiem ani popaprańcem ani KODowcem) i ciągoty dyktatorskie no i mamy miernotę z kotem bez konta w banku który chce mówić ludziom jak mają żyć i wychowywać dzieci

jeśli dodać do tego skok na sądy, policję no i wojsko to mamy plan opanowania kraju (szczególnie że raz mu się nie udało)

Idźmy dalej : ja dobrze pamiętam jako szef firmy jak się pracowało za rządów pisioraków. To samo dzieje się teraz : naczelnicy US dostali BEZDYSKUSYJNY rozkaz : ściągać, karać, ściągać i jeszcze raz karać (mam jeszcze trochę znajomych w US więc wiem z pierwszych ust). Po kilku dniach spóźnienia w zapłacie podatków następuje natychmiastowy wjazd na konto bez jakichkolwiek dyskusji. Bo taki przyszedł rozkaz z góry. Za to że spóźniłem się z podatkiem VAT 3 razy po 8 dni zostałem wezwany do US (na niedługo ledwie 4 - 5 godzin) no i oczywiście ukarany grzywną w postaci 400 PLN za SIC : uporczywe uchylanie się od płacenia podatków) No w końcu trzeba uzbierać na 500 +.
O odprawach policjantów na komendach gdzie wyznaczane są limity mandatów nawet nie mówimy bo przecież szeregowe psy sobie tego nie wymyślają

A i jeszcze jedna małą kwestia : CI durnie wymyślili plan 500 + który początkowo miał być skierowany do ludzi biednych. I tu mały drobiazg. Idioci nie wzięli pod uwagę że biedni ludzie mają długi i kłopoty z komornikami. Bogatym posłom nie przyszło do głowy że należy tych ludzi bronić w kwestii 500 + i nie zabezpieczyli tego dodatku przed zajęciami komorniczymi tak jak np. część pensji wyższej niż najniższa krajowa czy też pensja w postaci najniższej krajowej. Tym samy cała masa pieniędzy trafi bezpośrednio do komorników a nie do ludzi potrzebujących. Super deal dla komorasów czyż nie ?? Bez roboty czysta kaska prosto z budżetu państwa HAHAHHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHHAHH :D
pomijam już kwestię związaną z konsekwencjami dla rynku pracy bo 4 pracowników do mojej firmy szukałem 13 miesięcy ! A szukałem mężczyzn a co mają zrobić Ci którzy szukają kobiet do pracy ?? Po co przeciętna kobita np z 2 lub 3 dzieci ma pójść do roboty nawet za 2000 - 2500 ?? ( to i tak kosmiczne pensje w Brzydgoszczy) Koszty dojazdów do pracy, kanapek, zorganizowania opieki dla dzieci jeszcze nie uczęszczających do szkół czy też nie dostających się do przedszkoli zawalonych naszą super reformą 6 latków) jak dostanie 1000 - 1500 za free ?? Przecież na chłopski rozum to się jej nie będzie opłacać. Nikt o tym nie pomyślał dążąc do wygrania wyborów. Pomijam oczywiście fakt żę żęby dać te 500 zabierze się 700 co jest przecież oczywiste i proste jak konstrukcja cepa.

jak tam z obietnicą najniższej krajowej ??
W Anglii jakieś niecałe 60 K. W Hongkongu jeśli jesteś w małżeństwie 160 K
u nas dla przypomnienia 3 K a wyborcza obietnica jak się okazuje ostatecznie wygląda tak: kwota wolna dojdzie do 8 K do 2020 roku hahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahah
a lemingi myślały że ręcznie sterowny Dudka z Szydełkiem w ręku na smyczy prezesa spełni swoje obietnice
mój komentarz do tej nadziei :
HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHHHAHAHAHAHAHHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHAHHAHAHAHA

I tak można by więcej i dłużej ale nie chcę mi się w tym babrać

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 22.mar.2016 21:50:30 
Klubowicz

Buba, ale połowa Polaków, sorki, nie połowa, 1/3, albo raczej 1/6, biorąc pod uwagę frekwencję, tego nigdy nie zrozumie. Ta grupa ludzi woli proste recepty i podane na talerzu hasła. Po co myśleć, zastanawiać, że rzeczywistość jest bardziej skomplikowana. Dla nich ważne jest - zniszczyć wszystkich, co nie z nami, zniszczyć wszystko co zbudowane przez obcych, pokazać wszystkim naszą wyższość. I nie da się nikomu wytłumaczyć, że są MNIEJSZOŚCIĄ - jedynie 1/6 Polaków, którzy akurat oddali głos na niePrawo i nieSprawiedliwość.

Liczę, że w tej partii jest grono ludzi, którzy cenią sobie uczciwość i nie będą firmować polityki szefa przestępczości zorganizowanej, mającej macki w kancelarii premiera i prezydenta.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 22.mar.2016 22:15:59 
Użytkownik

http://ndie.pl/odpowiedz-belgow-na-zamachy/ debile

PostNapisane: 22.mar.2016 22:47:06 
Klubowicz

Błędne myślenie idiotów polega na tym, że traktują takie rzeczy jako odwet - odpowiedź dla terrorystów. Szkoda, giganteusz, że tego nie rozumiesz. Nie ma co komentować.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 22.mar.2016 22:48:29 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
giganteusz_997 napisał(a):
http://ndie.pl/odpowiedz-belgow-na-zamachy/ debile

a u nas to inaczej by było ? znicza co najwyżej mógł byś sobie zapalić legalnie na znak protestu .

PostNapisane: 22.mar.2016 22:54:24 
Klubowicz

Nie chodzi o protest! To solidarność z pomordowanymi, właśnie takie nasze zapalenie świeczki czy znicza. W innej, dla mnie ciekawszej formie. Ponadto zwróćcie uwagę na jeszcze jedno - ludzie wyszli z domów, nie pozamykali się, nie wystraszyli, nie uciekli przed groźbami zamachów. Ale trzeba spojrzeć szerzej niż tylko na kredkę na asfalcie.

Gdyby u nas wybuchły bomby, to MOŻE różne grupy zrobiłyby marsze, a narodowcy jak zwykle zdemolowaliby centra miast... Polskich, nie terrorystycznych.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 22.mar.2016 23:06:38 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
tak na marginesie bbc trąbiło coś na temat ,że były przez nich prowadzone działania mające na celu próbę zamachu na elektrownię atomową

PostNapisane: 23.mar.2016 00:05:15 
Moderator

Widzę, że 25 lat indoktrynacji robi swoje...

Na skróty:
Cytuj:
"Na tą koalicję czekała cała Polska" - o Samoobronie i LPR. Jakbym dostał w pysk. Nie czekałem ani na Kaczora, ani tym bardziej na tych dwóch.

Powstała taka, a nie inna kolacja, bo reszta to byli agenci z porozumienia okrągłostołowego i magdalenki. Co do hasła, to tylko hasło - jak każdej innej partii, rządu itp. PO też chciało by żyło się lepiej...

Cytuj:
Jestem gorszego sortu

Z tego co pamiętam to Kaczyńskiemu chodziło o Polaków, którzy w czasach powojennych zdradzali Polskę i dążyli do własnych partykularnych celów (a nie o ludzi o innych poglądach politycznych). Jeżeli się z nimi identyfikujesz to Twoja sprawa.

Cytuj:
moi krewni stali tam gdzie zomo

Przykro mi, moi nie stali.

Cytuj:
nie jestem prawdziwym Polakiem-Patriotą

Nie mnie to oceniać

Cytuj:
sprzedaję swój kraj i oddaję suwerenność obcym mocarstwom

Głosując na byłych agentów w pewnym stopniu pewnie tak, jednak myślę, że nie wynika to z celowości działania, a z niewiedzy - ale to tylko moje zdanie.

Cytuj:
nie uznaję L.K. za wybitnego męża stanu.

Ja też nie, znam lepszych.

Cytuj:
Ilość inwektyw rzucanych przez J.K. na swoich rodaków przewyższa to, co jest w stanie zrobić dobrego

Ja nie czuje się obrażany przez niego, może to kwestia dokładnego zrozumienia co ma do przekazania?

Cytuj:
wątpię, aby poza skłócaniem umiał zrobić coś dobrego

Jak oczyści kraj z postkomunistów i agentów we wszystkich aspektach państwowości to będzie wystarczające. Będzie można budować Polskę dla Polaków, a nie dla wybranej "elity" - beneficjentów III RP.

Cytuj:
Człowiek bez własnej rodziny, bez konta, bez auta

Czy te atrybuty kwalifikują go jako dobrego polityka i praworządnego człowieka?

Cytuj:
bez osiągnięć osobistych

tzn jakich?

Cytuj:
uzurpuje sobie prawo do oceny wszystkich i zarzucania konkurentom/krytykantom wszystko co najgorsze

każdy ma prawo do własnej oceny otaczającej go rzeczywistości - wszak to domena demokracji

Cytuj:
Człowiek niezdolny do żadnego kompromisu, kierujący się tylko swoją chorą ambicją i wolą zemsty czy też zniszczenia wrogów politycznych

Fakt, minusem jego jest to, że trudno się z nim dogadać, ale być może przyświeca mu ważny cel > utworzenie IV RP, wolnego kraju gdzie nie rządzą służby tylko wybrany w wyborach rząd

Cytuj:
kierujący się tylko swoją chorą ambicją

Powyżej napisałeś, że to człowiek bez żadnych osiągnięć, tacy ludzie raczej nie cechują się ambicjami, jedno z drugim się kłóci.

Cytuj:
wolą zemsty czy też zniszczenia wrogów politycznych

Układ III RP przez 25 lat niszczył takich ludzi jak JK, jestem mu w stanie to wybaczyć. W obecnej sytuacji Polska potrzebuje silnej ręki. Inne kraje to widzą i jęczą z tego powodu (Niemcy najgłośniej, bo im się kolonia gospodarcza wymyka z pod rąk).

Cytuj:
I kto to jest Andrzej Du.a?

Pozostawiam Twojej domyślności.

Kolego doskonale wiem co chcesz przekazać poprzez ten zaszyfrowany przekaz. Przypominam tylko, że zgodnie z REGULAMINEM forum obrażanie osób publicznych jest niedozwolone.

@Buba
Cytuj:
nie rozliczona afera jego piczki (porozumienie centrum jeśli ktoś nie wie) związana z aferą spółki telegraf i wielomilionowym przekrętem WIELOMILIONOWYM w tamtych czasach

Masz jakieś materiały o tym (linki)? Z chęcią poczytam.

Cytuj:
tchórzostwo najzwyklejsze : próba kierowania rządem i prezydentem z tylnego siedzenia : BEZ ODPOWIEDZIALNOŚCI KARNEJ I KONSTYTUCYJNEJ !!

Buba, a jak wyobrażasz sobie możliwość wygrania wyborów przez PIS z twarzą JK? Przez 25 lat zdołano z niego zrobić takiego potwora i zarazem oszołoma, że wygrana mogłaby być trudna, a to że on kieruje to chyba każdy zdrowo rozsądkowy Polak o tym wie.

Cytuj:
zamach na konstytucję związaną z TK i to jeszcze bardziej nieudolna niż zamach na TK przeprowadzony przez POpaprańców. Zacząłem nawet sądzić że w szeregach tej partii są sami idioci skoro zdecydowali się na wybór sędziów którym nie skończyła się kadencja. Strzał w kolano nic więcej i to niestety nasze

Moim zdaniem powinni rozwiązać TK i powołać na nowo głosami narodu. Obecna sytuacja dobitnie pokazuje kto rządzi w kraju i dlaczego tak zaciekle PO walczy o TK.. (nie w obronie demokracji).

Cytuj:
Do tego dodajmy nacjonalizm przykryty patriotyzmem, podzielenie społeczeństwa na lepszych czyli obchodzących miesięcznice (hahahahahahahahahahahahahah) i tych gorszych czyli KOD-owców (tylko k**** gdzie jest moja grupa bo ja nie jestem ani pisiorakiem ani popaprańcem ani KODowcem) i ciągoty dyktatorskie no i mamy miernotę z kotem bez konta w banku który chce mówić ludziom jak mają żyć i wychowywać dzieci

Odnośnie JK i jego spraw osobistych pisałem już w odpowiedzi do kolegi Rodzynka, w odniesieniu do pozostałych kwesti. Jesli ktoś chce chodzić na miesięcznice niech chodzi, jesli ktos chodzi na KOD, niech chodzi. Ja nie chodzę ani tu, ani tam i nie czuję że jestem lepszy czy gorszy. Co do ciągot dyktatorskich to uważam że w obecnym czasie przydałby się Polsce silny przywódca, nie koniecznie Kaczyński. Też nie lubię ustrojów etatystycznych, ale co zrobić jak moja opcja nawet do sejmu nie weszła ...

Cytuj:
Idźmy dalej : ja dobrze pamiętam jako szef firmy jak się pracowało za rządów pisioraków. To samo dzieje się teraz : naczelnicy US dostali BEZDYSKUSYJNY rozkaz : ściągać, karać, ściągać i jeszcze raz karać (mam jeszcze trochę znajomych w US więc wiem z pierwszych ust). Po kilku dniach spóźnienia w zapłacie podatków następuje natychmiastowy wjazd na konto bez jakichkolwiek dyskusji. Bo taki przyszedł rozkaz z góry. Za to że spóźniłem się z podatkiem VAT 3 razy po 8 dni zostałem wezwany do US (na niedługo ledwie 4 - 5 godzin) no i oczywiście ukarany grzywną w postaci 400 PLN za SIC : uporczywe uchylanie się od płacenia podatków) No w końcu trzeba uzbierać na 500 +.
O odprawach policjantów na komendach gdzie wyznaczane są limity mandatów nawet nie mówimy bo przecież szeregowe psy sobie tego nie wymyślają

Hmm.. ja mam podobne doświadczenia tylko że za rządów PO - PSL..
Co do policjantów to tak było do dawien dawna (mam znajomych w Policji) - może teraz czas na zmiany?

Cytuj:
pomijam już kwestię związaną z konsekwencjami dla rynku pracy bo 4 pracowników do mojej firmy szukałem 13 miesięcy ! A szukałem mężczyzn a co mają zrobić Ci którzy szukają kobiet do pracy ?? Po co przeciętna kobita np z 2 lub 3 dzieci ma pójść do roboty nawet za 2000 - 2500 ?? ( to i tak kosmiczne pensje w Brzydgoszczy) Koszty dojazdów do pracy, kanapek, zorganizowania opieki dla dzieci jeszcze nie uczęszczających do szkół czy też nie dostających się do przedszkoli zawalonych naszą super reformą 6 latków) jak dostanie 1000 - 1500 za free ?? Przecież na chłopski rozum to się jej nie będzie opłacać. Nikt o tym nie pomyślał dążąc do wygrania wyborów. Pomijam oczywiście fakt żę żęby dać te 500 zabierze się 700 co jest przecież oczywiste i proste jak konstrukcja cepa.

Nigdy nie byłem za rozdawnictwem z budżetu Państwa i nigdy nie będę. Na dobrobyt trzeba zapracować. Podzielam Twoje zdanie w 100%.
Pytanie czy doczekamy się prawdzwiej prawicy w rządzie i gospodarki liberalnej ? Raczej nie, bo większość społeczeństwa woli dostać "do ręki" 500 zł, a nie widzi jak mu sie wyciąga wspomniane przez Ciebie 700.

ok, sleep mode on

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 23.mar.2016 00:54:34 
Klubowicz

W tym kraju nigdy nie będzie dobrze. Bo tu ludzie nie potrafią się porozumieć. Nie mają ochoty na kompromis. Nie widza, że wszyscy żyją w jednym kraju, są swoimi sąsiadami, są powiązani zależnościami. Tu każdy chce lepiej dla siebie, najlepiej kosztem innego. Tak robią kierowcy na drogach, tak robią ludzie w kolejkach, tak robią politycy w sejmie i spółkach państwowych. Tych, którzy chcą kompromisem dojść do ładu nazywa się oszołomami. W tym kraju tylko silny ma rację bytu. Miał rację koleś - chory kraj.

Jeżdżę po Europie, widzę tam (wożę tam) wielu rodaków. I nikt nam nie psuje tak opinii na świecie, jak my sami - mali, podli, zawistni, z kompleksami i żądaniami lepszego traktowania.

Mam nadzieję, że moje 15-miesięczne synki będą umierać w normalnym kraju, kiedy już kilka pokoleń PRLowskich i kilka kolejnych wymrze. Musimy myśleć o innych, tylko wtedy nam będzie lepiej. Ale przed nami długa droga, bo tu każdy zagarnia pod siebie. Póki może, potem idzie krzyczeć że mu źle i się należy.

Zrobię tak jak z poprzednim wątkiem - przestanę to w ogóle czytać, bo wolę myśleć o użytkownikach forum AKP jako o przyjaznych duszach, a nie jak o wrogach politycznych. Czyjeś przekonania polityczno-obyczajowe nie są mi potrzebne do rozmowy o autach. A nawet do życia. Da się bez tego.

Mode - off.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 23.mar.2016 08:35:17 
Użytkownik

szybka odpowiedz

Masz jakieś materiały o tym (linki)? Z chęcią poczytam.

http://polskieafery.pl/afera/21/major/short

Buba, a jak wyobrażasz sobie możliwość wygrania wyborów przez PIS z twarzą JK? Przez 25 lat zdołano z niego zrobić takiego potwora i zarazem oszołoma, że wygrana mogłaby być trudna, a to że on kieruje to chyba każdy zdrowo rozsądkowy Polak o tym wie

Chyba rozumiesz że polityk a w szczególności szef partii powinien być taką osobą z której nie można zrobić oszołoma i potwora. Najwyrazniej sam sobie na to miano zasłużył. Bo jeśli by tak o nim mówiono przez rok, dwa, pięć to mogli się mylić ale skoro człowiek daje się poznać w taki sposób przez 25 lat ?? Sam sobie odpowiedz. Znam takich co wbrew setkom tysięcy kierowców uważają laguny za auta bezawaryjne.
Poza tym wspomniana przeze mnie odpowiedzialność karna i konstytucyjna. On nie ponosi za nic odpowiedzialności !! rozumiesz to czy nie ?? Nawet szef najmniejszej firmy ponosi odpowiedzialność za swoje czyny a tutaj koleś rządzi KRAJEM !! Totalnie bez jakiejkolwiek odpowiedzialności no chyba że przed historią. A co jeśli temu zakompleksiałemu konusowi (mogę bo nie jest osobą publiczną) wpadnie do głowy wprowadzenie obowiązkowego ślubu w obrządku katolickim a brak chrztu dzieci będzie karany więzieniem ? Też będziesz się cieszył ? Wszak nic mu nie zrobisz bo to nie on tylko oni. Zdajesz sobie chyba sprawę że ten mały człowieczek może jednym posunięciem palca odsunąć i dudkę i szydełko oczywiście nie musi tego robić bo i tak ON JEST GŁÓNYM SPRAWCĄ ZDARZEŃ. Wybrany w wyborach prezydent ma gówno do gadania. Wybrany przez niego premier ma gówno do gadania !
Pytam się raz jeszcze : fajnie czy nie fajnie ??

Moim zdaniem powinni rozwiązać TK i powołać na nowo głosami narodu. Obecna sytuacja dobitnie pokazuje kto rządzi w kraju i dlaczego tak zaciekle PO walczy o TK.. (nie w obronie demokracji).

OKI panie kolego ale mamy konstytucje jaką mamy i TYLE ! Albo jej przestrzegamy albo nie. Też uważam że ograniczenia prędkości są dla deskorolek i w związku z powyższym żądam obalenia kodeksu drogowego.

PostNapisane: 23.mar.2016 14:18:45 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Jeśli "piczka" wyłudziła x milionów, to dlaczego rządy SLD, potem PO-PSL tego nie rozliczyły??
Brak dowodów??, czy może działanie na granicy prawa, ale mimo wszystko w jego obszarze...

Buba, ja się notorycznie spóźniam z Vatem po 2-3 a nawet 4 m-ce, dostaję najpierw telefon od pani Ani, potem upomnienie za 8zł...nikt nigdy mnie nie wzywał na dywanik... dochodowy: przez cały rok nie wysłałem grosza zaliczki, teraz zapłaciłem, naliczyli odsetki i cześć..
Może przenieś firmę w inne miejsce, do bardziej przyjaznego US...

Z Korwina też zrobiono oszołoma, niestety osoby wyraziste są na to narażone, a jak się ma media w rękach to z każdego można zrobić debila...

Mnie inwektywy również nie obrażają, nazywanie rzeczy czy ludzi po imieniu mi się akurat podoba, nie lubię ciotowatego, poprawnie politycznego nazewnictwa.... a wyrwane z kontekstu zdania, zawsze i każdego mogą obrazić..

Nie sądzę również, żeby Pani Premier czy Pan Prezydent byli takimi głupcami, żeby nie zdając sobie sprawy z konsekwencji wykonywali rozkazy prezesa bez wiary w słuszność decyzji...za długo się na Komorowskiego napatrzyłeś ;) ;)

Jeśli chodzi o TK, nie wychodzę z założenia, że jak kolega wyrucha mi żonę, to ja powinienem wyruchać kolegę... mi również nie podoba się obecna sytuacja, ale mam ją w dupie...mi TK do niczego nie jest potrzebne, potrzebne jest tylko politykom...

Myślę, że ten temat jest również po to, aby łączyć ludzi...to ciężki temat, bo my Polacy za dużą wagę przywiązujemy do polityki...
ale wymiana poglądów, nawet skrajnie różnych zawsze jakiś pożytek przynosi...
Mamy taką historię a nie inną, jedni wpajają nam swoje racje inni swoje, a ja uważam, że grunt to mieć swoje zdanie i robić swoje...a o reszcie sobie pogadać i na końcu wrzucić głos do urny...

rodzynku - ja z racji swojej pracy, również tułam się po europie i mam zgoła inne zdanie o rodakach, są pewni siebie, zaradni i nie schodzą na drugą stronę chodnika...każdy jak widać, to samo widzi inaczej...

zdrówko.. ;) ;)

PostNapisane: 23.mar.2016 17:49:18 
Moderator

W zasadzie podpisuję się pod tym co kolega Myszon napisał.
Ja wszsytko rozumiem Darku, jednak uważam, że w obecnym czasie potrzeba Polsce silnej ręki, wolałbym inną rękę ale cóż.
Rządy mniejszościowe, koalicje .. to było i nic nie przyniosło dobrego. Od 25 lat żyjemy w biedzie i pracujemy za 2 aby rodzinie dać chleb (z wyłączeniem "elity" - beneficjentów 3 RP)

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 23.mar.2016 18:23:46 
Użytkownik

Buba czytając twoje posty, czuję się jakbym słuchał tokfm, w czwartkowe (prowadząca paradowska) i piatkowe poranki (prowadzący Żakowski, goscie lis, Wołek i wladyka) nienawiść do pis wylewa się doslownie przez głośniki, jak ja uwielbim ten ich ból pupy haha, coś pięknego.
Jak to Korwin powiedział, jak ten pis jest taki zły, to jaka zła musiała być koalicja po psl, że ludzie dali samodzielne rzady pisowi.

PostNapisane: 23.mar.2016 18:57:35 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
W zasadzie podpisuję się pod tym co kolega Myszon napisał.
Ja wszsytko rozumiem Darku, jednak uważam, że w obecnym czasie potrzeba Polsce silnej ręki, wolałbym inną rękę ale cóż.
Rządy mniejszościowe, koalicje .. to było i nic nie przyniosło dobrego. Od 25 lat żyjemy w biedzie i pracujemy za 2 aby rodzinie dać chleb (z wyłączeniem "elity" - beneficjentów 3 RP)

tylko że nam potrzeba Piłsudskiego a nie kaczki
W dodatku marszałek głęboko gardził politykami zresztą jak ja

PostNapisane: 23.mar.2016 19:10:33 
Użytkownik

jakub33 napisał(a):
Buba czytając twoje posty, czuję się jakbym słuchał tokfm, w czwartkowe (prowadząca paradowska) i piatkowe poranki (prowadzący Żakowski, goscie lis, Wołek i wladyka) nienawiść do pis wylewa się doslownie przez głośniki, jak ja uwielbim ten ich ból pupy haha, coś pięknego.
Jak to Korwin powiedział, jak ten pis jest taki zły, to jaka zła musiała być koalicja po psl, że ludzie dali samodzielne rzady pisowi.

nie znam programów o których mówisz, nazwiska coś mi oczywiście mówią ale nie słyszałem żadnego odcinka z prostej przyczyny ja słucham tylko 1 i 3 program polskiego radia

Ja mam w głębokiej pogardzie pisiorków i popaprańców i kodowców (mówię oczywiście o politykach sensu stricte), kaczkę, dudkę, szydełko i całą resztę bałaganu. Nie uznaje żadnego autorytetu stanowiska prezydenta czy premiera bo to dla mnie zwykłe ... podaruje sobie przymiotnik i żeby nie było niejasności te uczucia nie powstały tuż po wygranej pisiorków tylko wynikają z wnikliwej i wieloletniej obserwacji i analizy. W końcu uczucie obrzydzenia do tego szamba dały mi także studia politologiczne (o ironio) no ale przynajmniej co nieco wiem co mówię :D

Cała ta hołota nawet przez chwilę nie myśli o zwykłych ludziach a o swoich bebzunach problem polega na tym że za to płacimy.
Osobiście od dawna nie mam meldunku i dla tego kraju nie istnieje, nie figuruje, nie pobieram i nie odprowadzam, nie wzywam policji, nie korzystam z lekarzy państwowych. Słowem kochane państwo : odp.... l się ode mnie. Nic od ciebie nie chcę i nie oczekuje. Moja żona płaci podatki i zusy doskonale zdając sobie sprawę że jest to kasa wyrzucona w błoto a jej na starość przyjdzie z państwowej emerytury żreć trawę (dla przypomnienia czy zarabiasz czy nie oddajesz temu choremu krajowi 1000 JEDEN TYSIĄC ZŁOTYCH w śmietnik bez jakichkolwiek korzyści)

co nieco mojej sympatii ma Korwin no ale to z niego robią idiotę w czym sam on niestety pomaga

PostNapisane: 23.mar.2016 19:21:19 
Moderator

I tutaj się z Tobą zgadzam Darku, prawie w 100%.

BMW 5 GT 3.0 N57

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1