przemik napisał(a):
myszon90 napisał(a):
przemik napisał(a):
Marszałek go wywalił łamiąc regulamin Sejmu... tyle w temacie.
Przemik, marszałek ma prawo wywalić każdego, kogo ma ochotę..o tym, czy złamał regulamin, czy postąpił właściwie decyduje komisja odwoławcza, ale później...
a komisja pod nakazem naczelnika większością uznała, że wywalił go właściwie... Nasza interpretacja nie ma tu nic do rzeczy...
Myszonku
Nic z tych rzeczy. Marszałka zobowiazuje regulamin sejmu i konstytucja. Robic to na co ma ochote to może na urodzinach u naczelnika.
Idąc tym tokiem myslenia może wykluczyć "bo ma ochote" 20 posłów Kukiza albo 10 PSL przed waznym glosowaniem.. a pozniej komisja regulaminowa stwierdzi ze bylo to bezzasadne i co bedzie powtorka glosowania hehe przeciez to nie logiczne.
Wyobraz sobie sytuacje ze mam taką mozliwosc bo mam - i bedziesz banowany we wtorki w piatki. Bo mam na to ochote. Oczywiscie mozesz sie pozniej odwolac do admina.
Nawet juz w samym PiS mają watpliwosci co do postawy Kuchcinskiego.
Druga sprawa zachowanie posłów kolalicji było nawet nie tyle niezgodne z regulaimnem Sejmu ale i z Konstytucją. Chodzi bowiem o sytuacje kiedy poslanka Pomaska i poseł Tomaczyk chcą sie dostac do sali kolumnowej... no bo tam przeciez marszałek przeniosl obrady. Starz marszałkowska zablokowała drzwi wejsciowe i nie chciala ich wpuscic.... zaslaniajac sie poleceniem..... hehe marszałka.
Były tez inne drzwi ktoreymi mozna tam było wejsc.... ale te drzwi zostały zablokowane przez..... posłów PiS. Kiedy poseł Nitras chciał glosowo zlozyć wniosek formalny stojąc w drzwiach.... jeden z posłów PIS mowi do niego .... WYPADAJ !!!.
Mam przeczucie ze dojdzie do powtorzenia tego posiedzenia i reasumpcji glosowania.
Przemiku, o tym czy postąpił właściwie, czy nie, nie nam oceniać, miał prawo i skorzystał...
Ty również masz prawo mnie banować i nie podważam tego prawa, również nie mi jest dane ocenianie tego...mogę się co najwyżej nie zgodzić...i tyle...
Ja osobiście mam nadzieję, że do żadnej powtórki głosowania nie dojdzie, bo opozycja, nie tylko może zablokować mównicę ale i salę kolumnową, bo czemu nie...
Dalsze przenoszenie obrad jest logistycznie trudne do zrobienia...a czasu nie ma...