.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 26.lut.2025 22:45:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 19.gru.2016 21:37:28 
Użytkownik

orsetto napisał(a):
2rafal7 napisał(a):
Ludzie ogarnijcie się, szarpiecie się między sobą jak te pajace w sejmie i pod sejmem również. Jeden mądrzejszy od drugiego. Prawda jest taka, nie ważne czyjej strony bronicie, czy pisu czy tzw. opozycji , TO JEST JEDNO TO SAMO ŚCIERWO. Oni naprawdę mają głęboko w dupie wasze wywody i przemyślenia, im tylko i wyłącznie chodzi o władzę, nie o jakieś śmieszne wolne media czy inne tego typu "hasztagi". Patrzą tylko na czubek własnego nosa, dopóki nie zaczniecie myśleć i nie zagłosujecie na kogoś innego to nic nigdy się nie zmieni, a to co się dzieje w sejmie to jest błazenada, bawią się i załatwiają swoje interesy za nasze pieniądze, a Wy jeszcze liczycie na to, że oni to robią w "Waszym interesie, dla narodu".

Masz sporo racji. Ale tak jest na całym świecie.

To na kogo głosować? Dla mnie teraz żadna z partii w Sejmie nie zasługuje na mój głos.

A kto Ci karze głosować na tych kocmołuchów co są w sejmie? to jest właśnie błąd ludzi, że jak przychodzi czas wyborów to wybierają tylko z tych co są aktualnie w sejmie...

- Audi A6 Avant BES 2.7T manual + soft - ukradli :(
- BMW 528iA Touring 97r
- BMW 540i6 Touring technoviolett - 95r
- Lexus GS430

PostNapisane: 19.gru.2016 21:39:57 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
orsetto napisał(a):
tomeksopot napisał(a):
tak,tak ja wiem,że Polak to specjalsta od wszystkiego,a od polityki ło Panie same tęgie łby u cioci na imieninach po jednym głębszym to już same profesory hehe. Wujek google i wikipedia to nie wszystko...

Co do jednego się zgadzam myślenie nie boli....

To, że każdy może się wypowiedzieć jest właśnie istotą demokracji. Jedni mówią sensownie, inni mniej. Ale każdy może. Wiem, że niektórzy uważają to za przejaw lewactwa, wegetarianizmu, cyklizmu i innej zarazy. Skoro internet jest dla Ciebie niewystarczającym źródłem informacji, to zdradź swoje źródła. Gwiazdy, szklana kula, Chuck Norris?

nie chodzi mi o kwestie światopoglądowe tu dyskusja jest wskazana i jak najbardziej wartościowa bez względu na to gdzie kto stoi... mam tu na myśli raczej że Panowie wchodzicie jak do siebie w kwestiach ustrojowych,funkcjonowania państwa, prawnych, regulaminowych, myśli politycznej, ideologicznych nawet kwestia TK jest dla Was prosta i oczywista. Tymczasem większość niema żadnego zaplecza warsztatowego w tym zakresie ani żadnego merytorycznego przygotowania i dlatego tylko tą kwestię podjąłem.
Lubisz jak Ci jakiś dyletant wchodzi na "Twoje podwórko" i kocopoły opowiada?? W warsztacie jak klient mądrzejszy od mechanika?? choć nie wie jak śrubke odkręcić...i do czego jest ta śrubka.. wie tylko, że auto ma jechać...

Peace. Basket ma rację. Idę upalać quattro, póki śnieg leży.

PostNapisane: 19.gru.2016 22:15:29 
Moderator

Auto: Audi S4
tomeksopot napisał(a):
[Panowie wchodzicie jak do siebie w kwestiach ustrojowych,funkcjonowania państwa, prawnych, regulaminowych, myśli politycznej, ideologicznych nawet kwestia TK jest dla Was prosta i oczywista. Tymczasem większość niema żadnego zaplecza warsztatowego w tym zakresie ani żadnego merytorycznego przygotowania i dlatego tylko tą kwestię podjąłem.
Lubisz jak Ci jakiś dyletant wchodzi na "Twoje podwórko" i kocopoły opowiada?? W warsztacie jak klient mądrzejszy od mechanika?? choć nie wie jak śrubke odkręcić...i do czego jest ta śrubka.. wie tylko, że auto ma jechać...

Mialem do nikogo osobiscie nie podbijać... bo to modne w tym wątku.
Ale Ty Tomek wiesz w ogole z kim piszesz ? I kto tu zabiera głos ? :)

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 20.gru.2016 00:17:19 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Mojego stanowiska nie zmieniam, ale jeżeli moje wypowiedzi uraziły kogoś (szczególnie Rogera czy Orsetto) to przepraszam.
Emocje wzięły górę i może przesadziłem.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 20.gru.2016 09:01:22 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Zarathustra napisał(a):
Mojego stanowiska nie zmieniam, ale jeżeli moje wypowiedzi uraziły kogoś (szczególnie Rogera czy Orsetto) to przepraszam.
Emocje wzięły górę i może przesadziłem.

Zwracam honor, również przepraszam, Ciebie, i ewentualnie innych urażonych, o których nie wiem.

Jeszcze raz, Wesołych Świąt, chłopaki!

PS. Zaryzykuję, karkołomną może, teorię, że J.E. prezes po raz kolejny próbował rozegrać opozycję, aby coś przykryć. Reakcja Kuchcińskiego,jak dla mnie, kompletnie nieadekwatna (miał sprowokować i sprowokował). Moje zdanie jest takie, że dziura w budżecie jest już tak wielka, że nijak się ma do tej zaplanowanej, głównie dzięki i przez 500+ (i nawet prezes się przeraził). Inna sprawa, że reakcja opozycji, mam wrażenie, go przerosła (głównie dlatego, że traktował ich jak ciepłe kluchy niepotrafiące się dogadać).

PostNapisane: 20.gru.2016 09:05:16 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Ja już od paru dni bekę mam niesamowitą i z telewizora i z tego wątku, popkorn mi się kończy :)

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 20.gru.2016 11:02:17 
Użytkownik

orsetto napisał(a):
Baskecior napisał(a):
przemik napisał(a):
Głosowanie powinno zostać powtórzone.... błędy formalne i łamanie regulaminu Sejmu było oczywiste.
I nie trzeba być znaffcom... ani siedzieć u cioci na imieninach.
Srednio rozgarnięty uczeń gimnazjum to zauważy.

Ale to już dziś było raczej pewne.... bo polecenie naczelnika brzmiało wyraźnie - W TEJ SPRAWIE ANI KROKU W TYŁ.
Zmiekła mu rura w sprawie mediów. Propozycje Kuchcinskiego są już nieaktualne.
Troche to mi go szkoda - Kuchcinskiego - niby drugi człowiek w państwie a wydaje mu polecenia zwykły poseł. Musi to być dość frustrujące.
Wcale się nie dziwie ze mu nerwy puszczają na sali posiedzeń.

Osobiście nie sądzę że głosowanie zostanie powtórzone. Tutaj jaśnie panujący prezes nie odpuści.
Patrzę na tę całą sytuację i upór jednej i drugiej strony i mogę się tylko domyślać że muminki nadal będą siedzieli w nieogrzewanej sali plenarnej po to aby tweetować i użalać się nie wiadomo na co, marszałek nic nie zrobi bo jest ubezwłasnowolniony a J.E. prezes nie cofnie się ani na krok.
Pikietujący przed sejmem już sami nie wiedzą dlaczego stoją, bo hasła "wolne media" i "wolność , równość, dupokracja" można śpiewać przy byle okazji, a widzę tam paru emerytów którym ewidentnie nudzi się siedzenie w domu i gapienie się w tv.
Dziś kadencję zakończył J.E. prof. Rzepliński i za chwilę zacznie się taka rozpierducha o jakiej nie marzyli nawet gen. Jaruzelski i gen. Kiszczak o tow. Bolku nie wspominając ...
Sądzę że obie strony konfliktu doszły po wielu latach pierdzenia w stołki że wszystko im wolno a literę prawa można mieć tam gdzie słońce nie dochodzi.
Do tego media publiczne agitują PIS a TVN + Polsat opozycję. Do tego włączyła się U.E. (ch... wie po co), za chwilę opinię w tej sprawie wygłosi Car do spółki z kierownikiem Białego Domu a na koniec nadszef wszystkich facetów w czarnych kieckach odmówi abrakadabrę i na wszelki wypadek pobłogosławi obie strony i wyrecytuje stos słów o miłości, tolerancji i wzajemnym poszanowaniu Kaczyńskiego do Schetyny i vice wersja ...

Czyli mówiąc krótko: cyrk za nasze pieniądze trwa w najlepsze i jeśli ktoś myśli że chodzi o nasze (obywateli) prawa - musi odstawić towar lub odgotowaną treść i spokojnie iść do garażu bez dostępu do internetu i tv i zająć się pucowaniem beczwórek czy innych dejedynek ...

+1

+10 :D
Od siebie dodam, że Maleńczuk wczoraj fajnie podsumował zgromadzonych pod sejmem :D

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 20.gru.2016 11:18:58 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Na onecie leci transmisja live z obrad Senatu a tam znów PO robi cyrk ... Braki znajomości regulaminu są na porządku dziennym.
Dodatkowo migawki ze zgromadzenia przed Sejmem. Na pierwszym planie pierwszy alimenciarz R.P...
Kuchciński chyba w końcu wziął się do roboty bo wypieprzył i odgrodził cyrk wokół Sejmu i postawił niebieskie ludziki ...
Mamy nową szefową T.K., która cudownie ozdrowiała ... :D

PostNapisane: 20.gru.2016 11:54:03 
Moderator

Auto: Audi S4
Ja tam znaffcom nie jestem i sie nie wypowiadam wiecej. Poczekam na imieniny u cioci tam cos powiem.

A tu cyt
"Dr hab. Sławomir Patyra, prof. UMCS: - Nawet jeśli przyjmiemy, że posiedzenie Sejmu mogło się odbyć w sali kolumnowej czy w jakiejkolwiek innej, to warunkiem sine qua non jego ważności jest zapewnienie możliwości wzięcia w nim udziału wszystkim posłom. A w tym przypadku tej możliwości nie było. Można się zastanawiać, czy nie doszło do naruszenia ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora. W art. 4 stanowi ona, że parlamentarzystom należy stworzyć warunki niezbędne do skutecznej realizacji obowiązków. Zgodnie z art. 14 poseł ma prawo m.in. wyrażać swoje stanowisko i zgłaszać wnioski w sprawach rozpatrywanych na posiedzeniu. A niektórzy posłowie w ogóle nie mogli wejść do sali, a tym, którym się to udało, nie dano szansy na zgłaszanie wniosków ani poprawek. I to jest moim zdaniem argument przesądzający o uznaniu tego posiedzenia za nielegalne. Dlatego też uważam, że ustawa uchwalona w taki sposób powinna być zaskarżona do Trybunału Konstytucyjnego i zostać uznana za niezgodną w całości z ustawą zasadniczą z powodów formalnych. Można bowiem mieć poważne wątpliwości, czy w ogóle odbyło się trzecie czytanie projektu"

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 20.gru.2016 13:54:23 
Użytkownik

przemik napisał(a):
Ja tam znaffcom nie jestem i sie nie wypowiadam wiecej. Poczekam na imieniny u cioci tam cos powiem.

A tu cyt
"Dr hab. Sławomir Patyra, prof. UMCS: - Nawet jeśli przyjmiemy, że posiedzenie Sejmu mogło się odbyć w sali kolumnowej czy w jakiejkolwiek innej, to warunkiem sine qua non jego ważności jest zapewnienie możliwości wzięcia w nim udziału wszystkim posłom. A w tym przypadku tej możliwości nie było. Można się zastanawiać, czy nie doszło do naruszenia ustawy o wykonywaniu mandatu posła i senatora. W art. 4 stanowi ona, że parlamentarzystom należy stworzyć warunki niezbędne do skutecznej realizacji obowiązków. Zgodnie z art. 14 poseł ma prawo m.in. wyrażać swoje stanowisko i zgłaszać wnioski w sprawach rozpatrywanych na posiedzeniu. A niektórzy posłowie w ogóle nie mogli wejść do sali, a tym, którym się to udało, nie dano szansy na zgłaszanie wniosków ani poprawek. I to jest moim zdaniem argument przesądzający o uznaniu tego posiedzenia za nielegalne. Dlatego też uważam, że ustawa uchwalona w taki sposób powinna być zaskarżona do Trybunału Konstytucyjnego i zostać uznana za niezgodną w całości z ustawą zasadniczą z powodów formalnych. Można bowiem mieć poważne wątpliwości, czy w ogóle odbyło się trzecie czytanie projektu"

Marzenie ściętej głowy :)
8/15 sędziów TK to wybrańcy wybrańców narodu, włącznie z prezesówną.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 20.gru.2016 22:27:54 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Roger_35 napisał(a):
PS. Zaryzykuję, karkołomną może, teorię, że J.E. prezes po raz kolejny próbował rozegrać opozycję, aby coś przykryć.
Pewnie, że tak...chciał przykryć ustawę deubekizacyją, strasznie się jej wstydzi...
I jeszcze boi się tego ciamajdanu pod sejmem...

PostNapisane: 21.gru.2016 03:59:30 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
Roger_35 napisał(a):
PS. Zaryzykuję, karkołomną może, teorię, że J.E. prezes po raz kolejny próbował rozegrać opozycję, aby coś przykryć.
Pewnie, że tak...chciał przykryć ustawę deubekizacyją, strasznie się jej wstydzi...
I jeszcze boi się tego ciamajdanu pod sejmem...

Dokładnie.
Wstydzi się również 500+, obniżenia wieku emerytalnego, oraz co dziś wyczytałem - zniesienia tego fantastycznego obowiązku spowiadania się z każdego wyciętego drzewa na własnej działce ...
Wstyd Panie Prezesie ... :D

PostNapisane: 21.gru.2016 09:44:09 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Wojna byndzie, zobaczycie. Wyngiel przywieźli pod blok gdzie mamy centralne ogrzewanie :D

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 21.gru.2016 10:16:31 
Użytkownik

A może to opozycja robi co rusz gownoburze, żeby coś przykryć, np przesluchania w sprawie amber gold.
Puszczają w tvn ie w ogóle relację z przesłuchań? Szczerze wątpię.

PostNapisane: 21.gru.2016 10:18:35 
Moderator

Amber Gold akurat to sprawa na tyle długa i zawiła, że musieliby to ciągnąć przez następne 10 lat aby maskować przesłuchania.

PostNapisane: 21.gru.2016 14:31:08 
Użytkownik

Wiem, wiem, to było w żarcie, do posta Rogera.

PostNapisane: 21.gru.2016 15:14:39 
Użytkownik

bloku napisał(a):
Wojna byndzie, zobaczycie. Wyngiel przywieźli pod blok gdzie mamy centralne ogrzewanie :D

Cytując jednego mojego znajomka: oby twoje słowo w g... się zamieniło.
Nie kracz :(

PostNapisane: 21.gru.2016 15:16:59 
Moderator

Ale niestety obraz sceny politycznej się powtarza i kto wie czy zaraz nie będzie stan wojenny a czołgi na ulicach.

PostNapisane: 21.gru.2016 15:22:28 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
bloku napisał(a):
Ale niestety obraz sceny politycznej się powtarza i kto wie czy zaraz nie będzie stan wojenny a czołgi na ulicach.
bloku, ja rozumiem, że wyobraźnie masz dużą, ale kto przeciwko komu miałby te czołgi wystawić??
Bo widzę, że chyba retoryką opozycji za mocno przesiąkłeś..

PostNapisane: 21.gru.2016 15:33:18 
Moderator

Poczytaj parę postów wyżej od czego zacząłem i miało charakter żartu. Podobnie wyżej.

Ja nie faworyzuje nikogo tylko chcę aby było "dobrze" a nie jak prezes zarządzi czy jak opozycja sobie wymyśli. Obie strony tego sporu to błazenada. Jedni gorsi od drugich!

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 85, 86, 87, 88, 89, 90, 91 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1