.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.gru.2024 08:10:48

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: I kolejna stłuczka
PostNapisane: 28.sie.2016 14:28:29 
Użytkownik

Rambo21 napisał(a):
Żeby nie wyszło tak jak teraz postępują ubezpieczalnie. Oczywiście teraz przyjmą do wiadomości Twoje roszczenia tylko znajda próz tego multum innych rzeczy do wymiany np. stwierdzą fałdkę na dachu .I tak jak mówisz wartość samochodu będzie 15 tys. Oni podlicza koszt naprawy 30 tys. (przy cenach ASO to nie problem ). I przyznają bezapelacyjnie całkę (nawet jakbyś się uparł to nie podważysz wartości samochodu do takiej kwoty). Stwierdza również ,ze wartość wraku wyceniają na 13 tys. (powiedzą ,ze jest kupiec na Twoje auto za ta kwotę). Tak ostatnio zrobili kilkoro z moich znajomych .

Jeżeli policzą mi całkę , to ok niech płacą , kupie nowe auto sobie .. ostatnio allroady a6 c5 mi się spodobały ;) Dostane łącznie jakieś 13 tyś .. coś tam dołożę , .. i kupię sobie allroada ... i po sprawie ... tylko jak ja się do klekota przyzwyczaję lol ... ;)... aczkolwiek mam już 3 ładne sztuki na oku .. albo te auto w tym stanie sprzedam za 7-8 tyś .

PostNapisane: 28.sie.2016 14:37:01 
Użytkownik

mositko napisał(a):
Rambo21 napisał(a):
Żeby nie wyszło tak jak teraz postępują ubezpieczalnie. Oczywiście teraz przyjmą do wiadomości Twoje roszczenia tylko znajda próz tego multum innych rzeczy do wymiany np. stwierdzą fałdkę na dachu .I tak jak mówisz wartość samochodu będzie 15 tys. Oni podlicza koszt naprawy 30 tys. (przy cenach ASO to nie problem ). I przyznają bezapelacyjnie całkę (nawet jakbyś się uparł to nie podważysz wartości samochodu do takiej kwoty). Stwierdza również ,ze wartość wraku wyceniają na 13 tys. (powiedzą ,ze jest kupiec na Twoje auto za ta kwotę). Tak ostatnio zrobili kilkoro z moich znajomych .

Po pierwszej wycenie z kosztem rbh nie podniosą juz w górę.Co do częsci to juz ma ceny w pierwszej opini i dojdą następne i może kolega niektóre pozycje sobie wybrać w oryginale bo na pewno wszystko było z zamienników policzone.A jezeli ubezpieczalnia zrobił szkodę calkowitą to w pierwszej opini jest juz wszystko w oryginałach z ceną 150 zł za jedną rbh a nie jak przy szkodzie częsciowej 60 zł.

Dziwię się tylko ,ze kolega nie porusza sie autem zastępczym... :?:

Co do wyceny to troszkę się w miarę pozytywnie zdziwiłem ,... bo fakt kilku rzeczy nie policzyli .. tak jak belki zderzaka , i odbojnika , .. oraz formowania ścianki .. ale wszystko w poprzedniej wycenie prócz czujnika pdc .. było policzone na oryginałach . Fakt że zderzak , dyfuzor zderzaka wzięli od silnika rzędowego bo był tańszy .. , ale była policzona cena z aso .
Dwa jakbym miał brać auto od Kolegi jakiegoś .. to musiałbym przedstawiać rachunki , które oni by sprawdzali .. Kolega by musiał od tego podatek odciągać itp , i to też by wertowali ... czy wszystko jest cacy . Także nie chcę się w to bawić , po za tym sami napisali mi, że mogę skorzystać z auta zastępczego , i podali mi firmę , z którą współpracują .

PostNapisane: 28.sie.2016 21:44:27 
Użytkownik

Auto: a6 CANC i cab AHU
Luki147 napisał(a):
mositko napisał(a):
Rambo21 napisał(a):

Po pierwszej wycenie z kosztem rbh nie podniosą juz w górę.Co do częsci to juz ma ceny w pierwszej opini i dojdą następne i może kolega niektóre pozycje sobie wybrać w oryginale bo na pewno wszystko było z zamienników policzone.A jezeli ubezpieczalnia zrobił szkodę calkowitą to w pierwszej opini jest juz wszystko w oryginałach z ceną 150 zł za jedną rbh a nie jak przy szkodzie częsciowej 60 zł.

Dziwię się tylko ,ze kolega nie porusza sie autem zastępczym... :?:

Co do wyceny to troszkę się w miarę pozytywnie zdziwiłem ,... bo fakt kilku rzeczy nie policzyli .. tak jak belki zderzaka , i odbojnika , .. oraz formowania ścianki .. ale wszystko w poprzedniej wycenie prócz czujnika pdc .. było policzone na oryginałach . Fakt że zderzak , dyfuzor zderzaka wzięli od silnika rzędowego bo był tańszy .. , ale była policzona cena z aso .
Dwa jakbym miał brać auto od Kolegi jakiegoś .. to musiałbym przedstawiać rachunki , które oni by sprawdzali .. Kolega by musiał od tego podatek odciągać itp , i to też by wertowali ... czy wszystko jest cacy . Także nie chcę się w to bawić , po za tym sami napisali mi, że mogę skorzystać z auta zastępczego , i podali mi firmę , z którą współpracują .

Oczywiście ,ze musiałbyś zapłacić podatek....Piszesz z kumplem umowę najmu,wysyłasz do nich i płacą - bo muszą.A co mają wertować ???? jest umowa ,jest najem ,jest zapłata.Nie rozumiem ze masz w d.... 100zł dziennie na rękę i tyle . Likwidacja z naprawą trwa średnio 1,5 miesiąca czyli 4000 - 5000 zł w kieszeni,ale skoro ciebie to nie interesuje to twoja sprawa.Wiesz lepiej - powodzenia. ;)

PostNapisane: 05.wrz.2016 22:03:14 
Użytkownik

Dostałem wycenę po drugich oględzinach ... lol ;)
Przyznali mi 5 tyś z czego ........belkę tylnego zderzaka , jak i odbojnik to jakieś zamienniki z chin ... belka zderzaka tył w aso kosztuje 880 zł .. a oni mi zamiennik chcą wcisnąć za 120 zł ... to nie przejdzie , odbpjnik chyba wzięli od a6 c4 ... tańszy o jakieś 50 zł . Same graty cenowo wyszło w kwocie 4500 tyś .. gdzie jeszcze musi dojść cena za lakierowanie 500 zł , i formowanie tylnej ścianki 1000 zł. Wyliczyłem im na 6500 tyś . Zobaczymy co zrobią :d

Następna kalkulacja po moim odwołaniu wyceny po drugich oględzinach auta .... i mamy już 6 tyś . Nie chcą zapłacić za formowanie tyłu , bo owszem stwierdzili , że jest lekko przekrzywiony, ale napisali , że nie ma konieczności stawiania auta na ramie prostowniczej by to naprostować :P ... to jak to naprostować ..... rzecz jasna idzie kolejne odwołanie od tego .

Panowie mam pytanie . Przy jakich autach przysługuje odszkodowanie z tytułu spadku wartości rynkowej po kolizji ??
Nie chcą mi tego uwzględnić w moim odszkodowaniu , bo błotnik przedni jeden był malowany , i dwa tylne nadkola .

pozdrawiam Łukasz

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1