Chłopaki , chciałbym jeszcze raz Was się podpytać o poradę . Sprawa tyczy się karty graficznej i jej ustawień . Karta to gigabyte gtx 1080 TI 11 GB - chodzi o ograniczenie liczby FPS , i jej temperatury. Zauważyłem że w panelu sterowania NVIDIA idzie jej manualnie ustawić maksymalną ilość klatek FPS - tak jak w tym poradniku :
https://itigic.com/pl/limit-fps-when-pl ... indows-10/jest pokazana zakładka , jak normalnie idzie ją wysterować ręcznie nawet do poziomu 60 FPS . U siebie chciałbym zostawić to na poziomie 100 FPS. Problem polega na tym , że karta na tym ustawieniu jest odblokowana - co daje takie zjawisko , że sama z siebie wymusza jak największa możliwą ilość klatek FPS- kręci się jak opętana pod jak najlepszy rezultat , a i tym samym idzie w bardzo wysoką temperaturę pracy . Ilość klatek FPS przekracza mi czasami nawet i 200 FPS na sekundę , co rozgrzewa tę kartę i do 90 stopni . W grze w którą gram mam możliwość ograniczyć jej parametr klatek FPS do 100 FPS - mam tam taką zakładkę , gdzie to mogę regulować , i jest wszystko w porządku z temperaturą ma wtedy około 60 stopni na ustawieniu FH , na bardzo wysokich detalach .
Ale na wszelki wypadek chciałbym ją właśnie ograniczyć w głównym sterowaniu , co by mi przez jakiś głupi przypadek nie rozbiegała się przy jakiejś innej grze , albo programie .
No i właśnie nie wiem jak to zrobić w tym panelu NVIDI - poradzicie coś ??