metyoo napisał(a):
A co było szkodliwego w caracalach? Służby zamiast latać "bumami E60", miałyby latać "golfami 3"? To jest wg. Ciebie korzyść? W imię czego? Kolejnego wskakiwania bez wazeliny hamerykańcom w odbyt? hameykańce sami z resztą stwierdzili, że większość produkcji będzie w hameryce i nam figa z makiem!
berczyński był takim koniem trojańskim i już spierdzielił do swojej nowej ojczyzny!
Ad.2: W którym miejscu pisałem, że realizacja programu wyborczego jest zła? To, że realizują swój program, wcale nie musi oznaczać, że ten program jest dobry, a że wygrali wybory, nie oznacza, że właśnie dla tego akurat punktu programu...
Co do generalicji: prawda - powinni być czyści jak łza, ale czy są dowody na to, że tak nie jest? Są też doowody, że nowe przydupasy antosia są czyści? Na razie dowody są takie, że to zwykli karierowicze, którzy zrobią wszystko dla stołka, czego jakby nie patrzeć nie można powiedzieć o tych nie koniecznie "czystych", którzy sami ustąpili...
Ad.1 W samych Caracalach nic szkodliwego nie jest, ale w zamówieniu prowadzonym przez poprzedników już tak. Kwota zamówienia bardzo wysoka i brak offsetu to główne zarzuty. Skończyło by się tak jak z Pendolino, swoją drogą ciekaw jestem kto miał przytulić kasę na ten przetarg i jaka rola była tam Pana Kierwińskiego.
Ad. 2 Nie pisałeś o tym wprost, ale trudno nie wyciągnąć takiego wniosku z Twojego toku myślenia. Już pisałem, że mają swój program, który Ci się nie podoba, ale znaczącej większości Polaków, którzy na nich zagłosowali się spodobał - takie prawo demokracji. Więc co, teraz mają go nie realizować, bo przeciwnikom Pisu się nie podoba ten program? Nie uważasz, że to jest śmieszne? Do każdego swego postulatu z programu wyborczego mają robić referendum? Tak jak pisałem, program był znany, ale go akceptujesz i głosujesz na daną partię, albo nie i na nią nie głosujesz - proste jak budowa cepa.
Inna sprawa by była w przypadku Nowoczesnej - oni nie mieli programu wyborczego przed wyborami, więc jakby rządzili to w zasadzie każda zmiana powinna być wtedy konsultowana ze społeczeństwem np. poprzez referendum...
Co do generalicji, dowodów na to że współpracowali z zaborcą (Rosją) nie ma, a oportuniści wszędzie się znajdą i nie pisz proszę że gość, który służył interesom obcego Państwa może sprawować prawidłowo swój urząd w wojsku. Tacy powinni być na samym początku wyeleminowani.
@Rko
Witam kolegę, po dłuższej przerwie. Pięknie żeś to opisał, zapomniałeś tylko dodać, że nie mieli rządu większościowego, a w sytuacji, kiedy PO, PSL, SLD są spadkobiercami Magdalenki trudno z nimi zawrzeć konstruktywną koalicję, więc musiano ją zawrzeć z LPR Giertycha, który teraz nagle stoi w zupełnie innym miejscu (ciekawe co mają na niego) i Samoobroną Leppera.
Dobrze że się pojawiłeś, bo nie dokończyliśmy jednego tematu, pisałeś że wybór Le Pen na prezydenta Francji będzie szkodliwe dla Europy i Polski z uwagi na fakt, iż jest finansowana przez siły zewnętrzne - Rosję (Putin), czy tak?
EDIT:
Interesujący wywiad:
http://www.wnp.pl/wiadomosci/298503.html