.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lut.2025 22:23:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 03.maja.2016 21:19:50 
Użytkownik

Zarathustra dobrze napisane o tych "biznesmenach".

PostNapisane: 03.maja.2016 21:51:41 
Użytkownik

uprzedzam że będą przekleństwa

wildstain został odznaczony Orderem Orła Białego

same wakaty w kapitule to se dudka zagrał polkę czy jak to nazwać w przypadku tego odznaczonego
Skład Kapituły:
1. Prezydent RP Andrzej DUDA - Wielki Mistrz Orderu, przewodniczy Kapitule
2. Kanclerz Orderu – wakat
3. Sekretarz Kapituły – wakat
4. wakat
5. wakat
6. wakat

już mnie zaczyna wkurwiać to dudo granie poparte szydełkowaniem na życzenie kfaszysty

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 03.maja.2016 21:59:28 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Lepszy Wildstein niż Bielecki czy Michnik..

Ale fakt, skład kapituły nieco ubogi ..

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 03.maja.2016 22:00:16 
rozumiem, że od teraz wystarczy się zaanonsować :
Buba napisał(a):

i można walić z grubej rury. Czy jak ?

PostNapisane: 03.maja.2016 22:03:26 
Użytkownik

ni weź że nie pitol
wildstain
za całokształt pracy dziennikarskiej ??
no rzesz kurtka na wacie to tak jak by odznaczyć pisuar
ja wiem, ja rozumiem TKM (teraz k...a my - stare porzekadło polityków utarte przez Krzaklewskiego bodajże) w pełnej krasie pod wodza kfaszysty
no ale rzesz motyla noga miejmy umiar i nie traktujmy wszystkich jak jełopów

PostNapisane: 03.maja.2016 22:04:37 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
rozumiem, że od teraz wystarczy się zaanonsować :
Buba napisał(a):

i można walić z grubej rury. Czy jak ?

ujmijmy to tak : pagony pozwoliły
poza tym grzecznie przepraszam i obiecuje poprawę

PostNapisane: 03.maja.2016 22:06:32 
Moderator

Panie Buba, a Michnik to za co dostał nagrodę? Za wkład w rozkład Polski chyba, razem z Bieleckim.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 03.maja.2016 22:08:16 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Zarathustra napisał(a):
przemik napisał(a):
Skoro nie rozumiesz.... to tym gorzej dla Ciebie.
Znow posługujesz się jakąś ogolnie dostępną wiedzą.... gdzie tu choć jeden dowód na to, ze ITI czy TVN założyli i finansowali UBecy ????
Ze co - ze trzech gości prowadzilo firme. Zaloz telewizje i glos jedynie słuszną prawde.... to wolny kraj.

ITI nie ma już nic wspólnego z telewizją TVN.... nie musze Ci dawać linka... umiesz znaleźć "takie rewelacje" znajdź i to.
Masz pobiezną internetową wiedze... na poziomie każdego przeciętnego klawiaturowego stukacza.... który dorwał się do łącza, przeglądarki
i googla.

Na wstępie chciałem napisać, że szanuję Cię za całość Twojej pracy na forum, wiele razy pomagałeś bezinteresownie ludziom, mnie również. Dziękuję Ci za to, jednak chciałbym, abyś szanował również mnie i nie dezawuował do poziomu internetowego trolla. Nie życzę sobie tego.
Odpowiadając dalej:

Cytuj:
]Skoro nie rozumiesz.... to tym gorzej dla Ciebie.

Czy gorzej? nie wiem, nie chcesz wyjaśnić - Twoja sprawa, nie wnikam. Jak napisałem wcześniej, jeżeli poczułeś się urażony - przepraszam, nie miałem tego na celu.

Cytuj:
Znow posługujesz się jakąś ogolnie dostępną wiedzą.... gdzie tu choć jeden dowód na to, ze ITI czy TVN założyli i finansowali UBecy ????

Panie kolego, większość polskich milionerów, którzy zaczynali interesy za komuny to byli ubecy lub agenci którzy dorobili się w III RP dzięki układom okrągłostołowym (poczytaj o WSI i interesach Kulczyka, Krauzego, Waltera i innych). Mechanizm grabieży Polski był dość prosty, polegał głównie na tym, że dzięki różnym dziwnym spec ustawom majątek pańśtwowy został sprzedawany za bezcen wyselekcjonowanej grupie odbiorców - beneficjentom III RP. W przypadku, gdy ktoś z poza układu chciał się dorobić i robił to poprzez własną pracę i przedsiębiorczość był "katowany" podatkami, sprawami karno - skarbowymi, karami itd. Przeciętny Kowalski miał nikłe szanse na zrobienie dużych pieniędzy w III RP. Przez 25 lat Polska poprzez ten mechanizm została sprzedana grupie postokomunistów, którzy mieli odpowiednie wpływy w czasie transformacji. Dzięki temu to oni tak naprawdę trzymają wszystkich za mordy, bo mają pieniądze i wpływy - Polska to ich własność. Dla przykładu można przytoczyć ostatnią aferę z prywatyzacją Ciechu, znasz temat? Takich prywatyzacji w PL było mnóstwo - temu służyła III RP.
Pełną władzę wyselekcjonowana grupa postokomunistów uzyskała, dzięki zachowaniu swoich wpływów
- w polityce,
- w urzędach,
- w sądownictwie,
- w służbach specjalnych
…po prostu wszędzie.

Szczególny prezent zrobił im rząd Tadeusza Mazowieckiego, ogłaszając tzw. „grubą kreskę”. To oznaczało, że stare układy pozostają we wszystkich instytucjach. Przychodzą nowi ministrowie, niekiedy dyrektorzy departamentów, ale średni szczebel administracji pozostaje ten sam. Pozostają też te same instytucje. Niektóre z nich trzeba co prawda zreformować, ale też pod kontrolą oligarchii.
Okrągłostołowa transformacja dała oligarchom przejęcie majątku narodowego na własność i monopol na kapitał. Brak lustracji dawał im możliwość kontrolowania polityki poprzez nieujawnionych agentów. „Gruba kreska” gwarantowała im zachowanie kontroli nad administracją i sądownictwem. Władza oligarchii postokomunistycznej stała się niemal absolutna.

W niedługim czasie wejdzie w życie nowelizacji ustawy o IPN, która umożliwi ujawnienie opinii publicznej akt, które mają obecnie status tajnych. Czekam też na ujawnienie aneksu do raportu z likwidacji WSI. To wiele rozjaśni, również Tobie Przemik.

Cytuj:
to wolny kraj

Teoretycznie. Patrz wyżej.

PS. Dla Twojej informacji A. Macierewicz wygrał w sądzie sprawę o pomówienie z ITI. Macierewicz zarzucił ITI, że ta powstała na życzenie Kiszczaka i WSI... any qustions ?

PS. Następnym razem jak chcesz coś zarzucić mi to opieraj się na rzeczowych argumentach, w przeciwnym razie to nie ja wychodzę na stukacza.

+1

PostNapisane: 03.maja.2016 22:13:43 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Ja to właściwie nie wiem czego po 25 latach chcą wszyscy niezadowoleni z tych 25 lat. Chyba tylko rozwiązanie rumuńsko-jugosłowiańskie by ich zadowoliło. Mordobicie połączone z paleniem budynków władzy, samosądy, odbijanie siłą domów partii, posterunków milicji ot, kolejne POWSTANIE. Może ruscy by nie weszli, może wojsko polskie zostałoby w koszarach, może milicja nie strzelałaby ostrymi. Albo byłaby kolejna rzeź. Ale co tam, zawsze to lepsze niż pokojowa droga do zmian.

Może Kaczyńscy na to liczyli? Może to oni graliby wtedy pierwsze skrzypce - róbmy rozpierduchę o Wolną Polskę, zróbmy kolejne Powstanie Warszawskie, zostańmy Kościuszkami i Rejmontami, nikomu nie oddamy naszej ziemi, majątku i suwerenności.

Realnie - było to możliwe? Czy była szansa na Wolną Polskę?

Czemu teraz kreatury pokroju "prof." Pawłowicz niszczą każdego człowieka, którego autorytet wykuwał się przez 50, a czasem i więcej lat? Jakie ta cholera ma zasługi dla PL i co ją upoważnia do takich ocen? I niestety, ona nie jest jedyna, jej całe środowisko polityczne (i wielu na tym forum) robi to samo. Nic sami nie zdziałali, ale za to roszczą sobie prawo do surowego osądu innych. Beznadzieja.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 03.maja.2016 22:24:08 
Moderator

Tak, Rodzynek, lepiej siedzieć cicho na du**ie i być dymanym dalej...
dziś święto 3 maja, poczytaj o skutkach jej wprowadzenia i odnieś tamte wydarzenia do dzisiejszych, coś Ci się nasuwa?

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 03.maja.2016 22:30:53 
Klubowicz

Idziesz wieszać wszystkich, którzy w 89 roku mieli skończone 18 lat?

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 03.maja.2016 22:39:14 
Moderator

16 lat i mieli pieprzyk na skroni.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 03.maja.2016 22:41:20 
Klubowicz

Sorki, nie zgadza się, czynne prawo wyborcze Polak ma dopiero po 18 latach. I niezależnie od posiadanych pieprzyków.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 03.maja.2016 23:28:06 
Moderator

Auto: Audi S4
Zarathustra napisał(a):
Panie kolego, większość polskich milionerów, którzy zaczynali interesy za komuny to byli ubecy lub agenci którzy dorobili się w III RP dzięki układom okrągłostołowym (poczytaj o WSI i interesach Kulczyka, Krauzego, Waltera i innych). Mechanizm grabieży Polski był dość prosty, polegał głównie na tym, że dzięki różnym dziwnym spec ustawom majątek pańśtwowy został sprzedawany za bezcen wyselekcjonowanej grupie odbiorców - beneficjentom III RP. W przypadku, gdy ktoś z poza układu chciał się dorobić i robił to poprzez własną pracę i przedsiębiorczość był "katowany" podatkami, sprawami karno - skarbowymi, karami itd. Przeciętny Kowalski miał nikłe szanse na zrobienie dużych pieniędzy w III RP. Przez 25 lat Polska poprzez ten mechanizm została sprzedana grupie postokomunistów, którzy mieli odpowiednie wpływy w czasie transformacji. Dzięki temu to oni tak naprawdę trzymają wszystkich za mordy, bo mają pieniądze i wpływy - Polska to ich własność. Dla przykładu można przytoczyć ostatnią aferę z prywatyzacją Ciechu, znasz temat? Takich prywatyzacji w PL było mnóstwo - temu służyła III RP.
Pełną władzę wyselekcjonowana grupa postokomunistów uzyskała, dzięki zachowaniu swoich wpływów
- w polityce,
- w urzędach,
- w sądownictwie,
- w służbach specjalnych
…po prostu wszędzie.

Szczególny prezent zrobił im rząd Tadeusza Mazowieckiego, ogłaszając tzw. „grubą kreskę”. To oznaczało, że stare układy pozostają we wszystkich instytucjach. Przychodzą nowi ministrowie, niekiedy dyrektorzy departamentów, ale średni szczebel administracji pozostaje ten sam. Pozostają też te same instytucje. Niektóre z nich trzeba co prawda zreformować, ale też pod kontrolą oligarchii.
Okrągłostołowa transformacja dała oligarchom przejęcie majątku narodowego na własność i monopol na kapitał. Brak lustracji dawał im możliwość kontrolowania polityki poprzez nieujawnionych agentów. „Gruba kreska” gwarantowała im zachowanie kontroli nad administracją i sądownictwem. Władza oligarchii postokomunistycznej stała się niemal absolutna.

W niedługim czasie wejdzie w życie nowelizacji ustawy o IPN, która umożliwi ujawnienie opinii publicznej akt, które mają obecnie status tajnych. Czekam też na ujawnienie aneksu do raportu z likwidacji WSI. To wiele rozjaśni, również Tobie Przemik.

Nadal twierdze, ze to co napisales wyżej to nic odkrywczego. Pod powyższe można by sporo podciągnąć.
Zgadzam się ze okrągłostołowy układ to gangrena, która nas toczy do dziś.
Pytanie tylko jedno.... skoro wiedzą o tym wszyscy to dlaczego nic się z tym nie robi, dlaczego kolejne rządy nic z tym nie zrobily - w tym także PiSu - a przecież tam sami "ludzie honoru", "prawdziwi patrioci".
Już Ci gdzies napisałem.... przypomnę Ci to pod koniec kadencji rządu Jaroslawa..... będziemy dokładnie w tym samym miejscu.

PS
Jeśli poczules się urazony jakimikolwiek moim stwierdzeniem.... przepraszam.

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 04.maja.2016 00:01:10 
Moderator

Przemik, spoko, nie ma sprawy.

Wracając do tematu, wyłożyłem Ci kawę na ławę, pytałeś o TVN, ITI i genezę powstania - napisałem dlaczego powstała i jaki był i jest nadal jej cel (to samo zresztą z gazetą wyborczą, newsweekiem itp) obalając to co napisałeś, a w zasadzie zasugerowałeś (że nie ma związku między ubekami i agentami a TVN - a związek jest i to oczywisty, ponadto nawet sąd w naszej III RP przyznał rację Macierewiczowi w sprawie o zniesławienie TVN (przypominam, że Macierewicz powiedział o TVN, że powstała na życzenie Kiszczaka i WSI w celu szerzenia propagandy pookrągłostołowej). Napisałem dlaczego twierdzę, że większość polskich milionerów to byli agenci i ubecy, czy zaprzeczasz temu ? Zaprzeczasz takiej rzeczywstosci III RP ? Wystarczy posklejać kilka faktów, doczytać, poszukać i obraz się układa w jedną całość.

Pytanie jest: kto naprawdę rządzi Polską i komu szkodzi Kaczyński, że jest tak mocno atakowany ?

Co do zmian, przypominam, że PIS rządził 2 lata tylko, nie mając większości w sejmie.. to co mógł zrobic? skończyło się aferą gruntową, sprawą kaczmarka i rozpadem rządu, wtedy się udało postkomunistom obrać właściwy dla nich rozwój wydarzeń (rządy PO przez 8 lat). Teraz sytuacja jest inna. PIS ma większość i odcina postkomunę od władzy w PL (i nie mówię tu tylko o PO, NOWOCZESNEJ - to tylko wierzchołek góry lodowej).

Inne rządy nic nie zrobiły, gdyż były one klientami oligarchii postkomunistycznej - tańczyły tak jak oni zagrali.

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 04.maja.2016 07:15:25 
Moderator

Auto: Audi S4
Zarathustra napisał(a):
Przemik, spoko, nie ma sprawy.

Wracając do tematu, wyłożyłem Ci kawę na ławę, pytałeś o TVN, ITI i genezę powstania - napisałem dlaczego powstała i jaki był i jest nadal jej cel (to samo zresztą z gazetą wyborczą, newsweekiem itp) obalając to co napisałeś, a w zasadzie zasugerowałeś (że nie ma związku między ubekami i agentami a TVN - a związek jest i to oczywisty, ponadto nawet sąd w naszej III RP przyznał rację Macierewiczowi w sprawie o zniesławienie TVN (przypominam, że Macierewicz powiedział o TVN, że powstała na życzenie Kiszczaka i WSI w celu szerzenia propagandy pookrągłostołowej)

Najpierw piszesz o ITI teraz o TVN.... zdecyduj się ..... to dwie rożne firmy i światy

Zarathustra napisał(a):
Wracając do tematu, wyłożyłem Ci kawę na ławę, pytałeś o TVN, ITI i genezę powstania - napisałem dlaczego powstała i jaki był i jest nadal jej cel

Ten cel to Twoja interpretacja.... a tutaj każdy może mieć swoją

Zarathustra napisał(a):
komu szkodzi Kaczyński, że jest tak mocno atakowany ?

A przez kogo jest atakowany tak mocno ??

Zarathustra napisał(a):
Co do zmian, przypominam, że PIS rządził 2 lata tylko, nie mając większości w sejmie.. to co mógł zrobic?

Mijasz się z prawdą i manipulujesz faktami.... miał wiekszość

Zarathustra napisał(a):
Teraz sytuacja jest inna. PIS ma większość i odcina postkomunę od władzy w PL (i nie mówię tu tylko o PO, NOWOCZESNEJ - to tylko wierzchołek góry lodowej).

Inne rządy nic nie zrobiły, gdyż były one klientami oligarchii postkomunistycznej - tańczyły tak jak oni zagrali.

Wyjasnij mi jak to się stało, ze ta wszechmocna postkomuna, Ci agenci i innej masci ubecja.... wszędzie zapuscila swoje podłe macki - - a ominęła "zieloną wyspe" partie Jarosława i jego akolitów prawdziwych ludzi honoru, jedynych swiatlych i sprawiedliwych i tylko im naprawdę chodzi o dobro Polski. Naprawde chętnie posłucham.

PS
Podaj mi jeszcze źródło tego procesu o zniesławienie ITI vs Macierewicz

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 04.maja.2016 10:56:51 
Użytkownik

Auto: A8 V8 Manual Quattro.
Tak gwoli ścisłości nie ma żadnej wolności. Ani w PL ani w UE nie zaobserwowałem tego zjawiska. Chyba że to sie dzis okresla inaczej-na niby :)

PostNapisane: 04.maja.2016 16:21:28 
Moderator

Cytuj:
Najpierw piszesz o ITI teraz o TVN.... zdecyduj się ..... to dwie rożne firmy i światy

Przemik, chyba wiesz, że TVN powstał z ITI ? to że wydzielono osobną spółkę ma marginalne znaczenie, liczą się osoby w zarządzie, a kto był prezesem do 2009 Grupy TVN ? Podpowiem, że ta sama osoba siedziała w zarządzie spółki ITI, więc nie są to dwa różne światy z uwagi na powiązania kapitałowe i osobowe. Jeżeli rozdzielenie formalne spółki jest dla Ciebie wyznacznikiem wartości to jesteś naiwny.

Cytuj:
Ten cel to Twoja interpretacja.... a tutaj każdy może mieć swoją

Nie moja, aczkolwiek podparta obserwacją.

Cytat:
ITI oraz Wejchert uznali za nieprawdziwe sugestie Macierewicza z wywiadu dla „Rzeczpospolitej”. Gdy prowadząca wywiad dziennikarka zapytała: „gdzie papiery” na poparcie zeznań Grzegorza Żemka, Macierewicz odpowiedział: „Dlaczego zeznania Żemka złożone pod przysięgą przed komisją nie są dla pani wiarygodne? Przypominam: gdyby kłamał, groziłoby mu osiem lat więzienia. A on mówi wyraźnie: były dwie dziedziny wykorzystywane przez wywiad do lokowania agentury na Zachodzie - międzynarodowy obrót produktami rolnymi i media. W związku z tym - zeznaje Żemek - polecono mu znaleźć ludzi, z pomocą których można było stworzyć koncern medialny. Znał Wejcherta, zwrócił się do niego. Zapytał centralę, czy Wejchert może być. Powiedziano mu, że już z nimi współpracuje i jest dobry. Zaczęli tworzyć koncern medialny. To jest nieinteresujące?”

Źródło:
http://express.bydgoski.pl/98598,Macier ... c-ITI.html

Notatka Urbana do Kiszczaka ws. propagandy medialnej:

Sekretarz Stanu przy Radzie Ministrów. Warszawa 22 lutego 1983r.

Rzecznik Prasowy Rządu

Tow.Generał Czesław Kiszczak

Minister Spraw Wewnętrznych

Proponuję utworzenie w MSW oddzielnego pionu ( służby) propagandowej, działającej także w obrębie MO. Znaczna część politycznie ważnych w skali kraju przedsięwzięć polityczni-propagandowych ma związek domeną działalności MSW. Dopóki w kraju toczyć się będzie walka polityczna, MSW będzie planować i realizować przedsięwzięcia o największym znaczeniu z punktu widzenia jej przebiegu. Niezbędny jest, więc poważny, instytucjonalny instrument umożliwiający lepsze wykorzystanie propagandowe tych operacji, bezpośrednie oddziaływanie na społeczeństwo w pożądanym kierunku. (...)

Służba propagandowa MSW powinna mieć możliwość dawania do TV, radia i prasy gotowych programów do druku, albo też dostarczania TV, radiu i prasie półproduktów, którym ostateczny kształt nadadzą redakcje TV, radia i prasy.(..) W przypadku tego rodzaju rozbudowy służby propagandowej, decydujące znaczenie będzie mieć obsada kadrowa. Trudno jednak znaleźć dobrych dziennikarzy, którzy zdecydują się przejść do MSW. Nie mniej mam pewne propozycje, które jak uważam, warto przynajmniej rozważyć:

1. Mariusz Walter nadaje się na głównego konsultanta, jakiegoś szefa propagowania, szefa realizacji programów radiowo-tv - jednym słowem na kierownika pionu propagandy, lecz główną siłę koncepcyjno - fachową. (...) Pozytywnie zweryfikowany w 1982r. Sam się usunął z TV, mając dość nękania go. (...) Walter zwleka z decyzją powrotu, żądając satysfakcji i pognębienia jego wrogów.(...) Walter jest więc w tej chwili do wzięcia i wkrótce będzie za późno, bo ma otrzymać wysokie stanowisko w TV, jak mu się tam oczyści przedpole. (....)

Gdyby udało się pociągnąć Waltera, on zaproponuje dużo młodych, zdolnych ludzi. Ja dalej będę myśleć, rozglądać się, szukać.

Jerzy Urban

Źródło: Biuro Udostępniania i Archiwizacji Dokumentów IPN IPN BU MSW, II 1013, k 36-41, oryginał, mps. Biuletyn IPN 11.12.2006r. str.104-109.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sąd Okręgowy w Warszawie sygn. akt VIIIK37/98 t. IV, akta tajne

Przesłuchanie Grzegorza Żemka

"Odpowiedzialnym z ramienia II Zarządu Sztabu Generalnego WP za lokowanie agentów w sferze mediów był Ryszard Pospieszyński, najpierw pracownik Komitetu Centralnego ZPR, a później dyrektor generalny Filmu Polskiego. Ja dostałem od służb specjalnych wojskowych zadanie po konsultacjach z Pospieszyńskim aby znaleźć za granicą firmę, która mogłaby pełnić rolę "konia trojańskiego", to znaczy która mogłaby służyć do wprowadzenia agentów na obszar na Zachodzie, w dziedzinie mediów. Był to rok 1987.

Jedyną firmą zagraniczną w dziedzinie mediów, którą znałem była firma należąca do Jana Wejherta, ulokowana w Irlandii, na obszarze doków portowych, które stanowiły wydzielony w Irlandii obszar tzw. "raju podatkowego". Mechanizmy działań tego raju podatkowego były analogiczne do tych, które funkcjonowały na Guernsey.

Firma ta nazywała się Cantal , a później zmieniono jej nazwę na I.T.I. Ta firma finansowała się z kredytów banku handlowego International w Luksemburgu.

Zapytałem służb wojskowych czy mogę podjąć kontakt z Wejhertem. Otrzymałem wówczas informację, że on już współpracuje ze służbami wojskowymi, więc będzie to proste. W tym czasie byłem dyrektorem Departamentu Kredytów w BHI. Poznałem w czasie tych rozmów z Wejhertem jego współpracowników m.in. Marcina* Waltera. Zasugerowali mi, że jeżeli jest potrzeba zorganizowania - znalezienia przykrycia dla agentów działających w dziedzinie mediów i ich finansowanie, to najlepiej stworzyć międzynarodowy koncern z udziałem Filmu Polskiego. (...) Przekazałem te sugestie do wojska, ale postawiłem warunek że jeżeli mam się tym zająć to muszę dostać ludzi którzy znają się na mediach i byliby w stanie taki koncern zorganizować. (...) Ten biznesplan przekazałem do WSI oraz Wejchertowi, do oceny.(...)

Przyznaję jednak, że przez cały czas miałem naciski ze służb specjalnych czy to ze strony Pospieszyńskiego żeby jak najszybciej zorganizować ten koncern medialny na zachodzie. W związku z tym rozpoczęła się pierwsza faza tworzenia tego koncernu; muszę przyznać że trochę "na wariackich papierach". (...)

Chcę przypomnieć, że w końcu 1988 r. z konta W.K. Nebeling, tj. zaszyfrowanego konta wojskowego w banku International w Luksemburgu (BIL) dokonywano wypłat na konto pana Weinfelda, oznaczone Group Weinfeld, nie pamiętam w tej chwili w jakim banku. Mnie zlecono żebym takie wpłaty przekazywał jako dysponent konta. Wiem, że kwoty przekazywane we frankach belgijskich Weinfeld zamieniał na dolary i przekazywał do Attachatu Wojskowego w Brukseli. Będąc już dyrektorem FOZZ-u też dokonywałem takich operacji , a nawet osobiście zamieniałem pieniądze i zanosiłem do Attachatu Wojskowego przy Ambasadzie Polskiej w Brukseli. Attache był Wojciech Myszak. Chcę sprecyzować wyglądało to tak, że ja przekazywałem do Weinfelda pieniądze z konta wojskowego w BIL a on przywoził mi czek na franki belgijskie. Ja je zamieniałem na dolary i zanosiłem do Attachatu. Wynikało to stąd, że wojsko rozliczało się tylko w dolarach. Informacje o których mówię zawierają również dokumenty w aktach tajnych na k. 113,116. W późniejszym okresie czasu Weinfeld szantażował służby wojskowe , że ujawni operacje gotówkowe prowadzone przez wojsko na terenie Belgii. (...)

* - oczywista pomyłka w imieniu

Dokument znajduje się w Raporcie Komisji Weryfikacyjnej o działalności żołnierzy i pracowników WSI. Str. 302-303 i stanowi aneks nr.9

Czy jakby Walter powiedziałby Ci to w twarz, też byś nie uwierzył?

Cytuj:
A przez kogo jest atakowany tak mocno ??

A Ty nie oglądasz TV, gazet nie czytasz?
TVN, AGORA, NEWSWEEK, PO-PSL-NOWOCZESNA-SLD (choć ci ostatni z racji wyborów i ich wyniku już mniej) i społeczeństwo, którym wmówiono poprzez proceder powyżej opisany że Kaczyński to samo zło i że gorszy od Hitlera jest.

Cytuj:
Mijasz się z prawdą i manipulujesz faktami.... miał wiekszość

Nie miał, tworzył koalicję z LPR i SAMOOBRONĄ... a wiadomo jak to się skończyło. Teraz jest inaczej, bo PIS ma większość parlamentarną i o to mi chodziło.
Cytuj:
Wyjasnij mi jak to się stało, ze ta wszechmocna postkomuna, Ci agenci i innej masci ubecja.... wszędzie zapuscila swoje podłe macki - - a ominęła "zieloną wyspe" partie Jarosława i jego akolitów prawdziwych ludzi honoru, jedynych swiatlych i sprawiedliwych i tylko im naprawdę chodzi o dobro Polski. Naprawde chętnie posłucham.

Widocznie Kaczyńskiemu zależy na Polsce a nie na własnej kieszeni, a oni nie mają haków na niego. Pozatym, z Kaczyńskim jest taki problem ze jest nieprzekupny (tym bardziej po 10 kwietnia).
Kaczyńscy zawsze mieli pod górkę w III RP, poczynając od PC a kończąc na PIS 2016. PO, SLD, PSL to klienci oligarchów, PIS nie - w tym cały problem.

Cytuj:
Podaj mi jeszcze źródło tego procesu o zniesławienie ITI vs Macierewicz

http://express.bydgoski.pl/98598,Macier ... c-ITI.html
http://www.wirtualnemedia.pl/artykul/an ... raszac-iti

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 04.maja.2016 17:35:58 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Brawo Zara za determinację. Kolejny + ode mnie ...

PostNapisane: 04.maja.2016 18:53:17 
Moderator

Nie wiem co Przemik zrobi z tą wiedzą, albo ją zbagatelizuje i odrazu odrzuci gdyż nie pasuje to do wykreowanej rzeczywistości III RP, albo zacznie szukać, czytać więcej, składać pewne fakty w całość i dążyć do prawdy. 2-3 lata temu byłem w tym samym miejscu co Przemik teraz, potem zacząłem otwierać oczy - i to polecam każdemu.

BMW 5 GT 3.0 N57

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1