Roger_35 napisał(a):
bloku napisał(a):
W całej tej sytuacji Bolek jest tylko przykrywką. A raczej cała wyciągnięta sprawa. Zasłona dymna na działania obecnego rządu - choćby "odszkodowanie" dla ojca dyrektora. Choć mnie bardziej martwi fakt, że może to być nagonka ze strony wschodniej. Tworzenie zamętu w PL aby nas skłócić.
Czy tyko ja mam odczucia, iż sprawa dokumentów Kiszczaka to zasłona dymna dla innych ważnych dla rządu spraw niekoniecznie jasnych dla obywateli?
Oczywiście, że jest przykrywką, z tym Jaro piecze dwie pieczenie przy jednym ogniu. Primo, dowala Wałęsie wedle zasady "mówiłem Ci marny elektryku, że kiedyś się zemszczę" (inna sprawa, że dla Kaczek każdy robol to gorszy sort, patrz "spieprzaj dziadu"), secundo, przykrywa datek na tacę dla wielebnego z Torunia w kwocie 20 baniek (a może więcej). Dodam tylko, że Kraków, który z tej samej puli wnioskował o kasę na walkę ze smogiem, się obszedł tylko smakiem...
w kwestii Jarka to nie uważam,że robi to z tego powodu,który to wspominasz... taka optyka ni jak się ma do obecnej sytuacji. Nikt nikomu nie dowala tylko pojawiły się dowody,które niedowiarkom powinny oczy otworzyć. Wałesa to nie żaden bohater tylko zwykły donosiciel,który na tym patencie zrobił karierę,a do tego w między czasie zrobił się bohaterem samotnie obalającym komunizm oczywiscie nie byłoby to możliwe bez wsparcia pewnych środowisk i te środowiska dziś go zaciekle bronią...
Co do datku dla rydzyka to też bym chciał,aby ktoś się temu przyjrzał tak dla jasności..., ale z tego co słyszałem to nie przyznanie mu tych dotacji przez poprzedni rząd było decyzją czysto polityczną (do czego przyznał się ktoś z peeselu) i sprawa trafiła przed sąd. Doszło do ugody,która zakłada wypłatę kwoty chyba ze 27 baniek (mało nie jest),ale przegrana strony rządowej,a wszystko na to właśnie wskazywało,skutkowała by koniecznością wypłaty chyba ponad 40 baniek....
Buba napisał(a):
myszon90 napisał(a):
Z tego wszystkiego wynika jedno: że komunę obalili komuniści...

jedna z bardziej sensownych wypowiedzi w tym wątku.
przecież to nie byli idioci i zorientowali się że system musi upaść
a następnie się do tego przygotowali między innymi dzięki Wałęsie bo to był człowiek z dużo niższej ligi więc łatwo nim było sterować przynajmniej do pewnego czasu.
Prosty i skuteczny myk
Gdyby poprzedni wątek istniał to mógłbyś to przeczytać w jednym z moich pierwszych postów tylko trochę szerzej