Sam musisz przyznać... kulturka pracy tych najnowszych GTXów to niebo a ziemia w porównaniu do poprzednich generacji.
Wiesiek 1 karty z trybu P8 nie podnosi... 139Mhz na rdzeniu
![Very Happy :D](./images/smilies/002.gif)
Wiesiek III - tam jakieś 50-70% mocy z vsync 60fps. Genialne jest to, że przy takim poziomie wydajności chłodzenie pozostaje totalnie ciche na czym mi zależało.
Cenę miałem tak dobrą, że nie chcieli mi sprzedać po "złożeniu zamówienia". Mniej więcej 300-400PLN wyżej od 1070 z MSI czy ASUSa. Kupiłem referenta bo tak chciałem, ale ZOTAC więc... 5 lat gwary i spokój ducha
![Smile :)](./images/smilies/001.gif)
Inna sprawa, że w sieci jest masa informacji iż autorskie mają problemy - EVGA przegrzewa sekcję zasilania - 20 modeli kart objętych darmowym wysłaniem thermopada :O, Gigabyte i MSI piszczące strasznie cewki... nawet przy słabym obciążeniu. ASUS terkotające wentyle po starcie. Postawiłem na referenta bo to produkt wprost od nVidia a jedynie zapakowany w pudełko ZOTACa/MSI/ASUSA itd. Jakość wykonania powala na kolana... szkoda, że z Geforce Experience wycięli opcję kontroli podświetlenia LED karty bo bije zielonym po oczach a ja tak nie lubię
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
Długo siedziałem na SLI GTX670 i początkowo chciałem SLI z 1070, ale po przeliczeniu kasy i wydajności doszedłem do wniosku, że na tą chwilę jedna 1080 styknie w zupełności do 1080p, a za dwa lata dorzucę drugą i starczy na kolejne 2
Za 2500 mogłem wziąć TitanX z serii 9xx, ale jak poczytałem recenzje ile to bierze prądu i jak się grzeje... odpuściłem na rzecz FinFET 16nm
+200 na GPU +500 na vram i w giercach zawsze powyżej 2Ghz na GPU daje
Genialna karta, monster wydajności i sprawności energetycznej. Od chwili wsadzenia w kompa banan z mordki nie schodzi