Wcześniej pisałeś Robi o Cieszynie, dlatego miałem taki zamiar przez to przejście jechać... Rozumiem że chodzi Ci o wykopki w Tychach
To jeszcze tam nie skończyli
W zeszłym roku byłem tam 2 razy i było to samo
A czy jadąc od Mszany jest jeszcze możliwość zakupu winietki tuż za granicą
Coś słyszałem o Shellu na jakimś rozjeździe 1 czy 2 km za granicą.... Tak wiem, można kupić jeszcze w PL, ale przepłacać 30 czy 50% to trochę bez sensu... W Austrii kiedyś kupowałem na BP tuż za granicą CZ-A jak przejechałem Mikulov a zanim wjechałem do Drasenhofen (takie miasteczko z winnicami
) W Cieszynie kojarzę, że są budki po obu stronach z winietkami i kantory.
Drogi w SK czy HU mam opanowane, jeździłem różnymi wariantami, wiem gdzie jest LPG (zresztą nawet ta wiedza nie jest potrzebna bo i tak gdzieś się trafi stacja - jedynie do planowania postojów się przyda), ale znudziła mi się już ta trasa/trasy
A-SLO zwykle omijałem ze względu właśnie na cenę/dostępność LPG i winietki... Teraz postanowiłem znowu pojechać wariantem CZ-A-SLO-HR..... Tankowanie w Jastrzębiu, później kilka km przed Mikulov'em, postój po winietkę w A, następnie ogień aż do SLO. Tam przed granicą zjeżdżam na Mureck, kieruję się na Lenart i jadę do Ptuja. Olewam stację z LPG w Ptuju (0.75 euro) i przełączam na Pb - czyszczenie układu paliwowego
Dojeżdżam do granicy w Macelj i 25 km od granicy mam stację z LPG ok.1 od autostrady. Stamtąd jadę A2 do Zagrzebia, następnie A1 do Karlovac'a i kieruję się landówką na Plitvice