.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 24.lut.2025 00:15:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 22.cze.2016 21:58:15 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
przemik napisał(a):
Zarathustra napisał(a):
Cytuj:
Wszędzie na świecie święta narodowe łączą, tylko u nas Polak napada na Polaka

No widzisz, jakby w 89 sprawe inaczej załatwiono to nie było by teraz tego wszystkiego.

Zmien płyte bo to się już nudne robi.... niewiele z tego wynika, ze to wiemy....

Widać nie dociera to do wszystkich.

EDIT:
Palikot zaorany :)

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 22.cze.2016 22:32:08 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Zarathustra napisał(a):
Roger_35 napisał(a):
Zarathustra napisał(a):
Dobre, niereformowalni :D
Pisze to ten co 5 lat temu głosował na PO i sikał ze szczęścia na widok wodza Tuska :)

Różnica między nami jest taka, że ja mam jaja i potrafię się przyznać do błędów, a Ty??? I skończ te personalne wycieczki, bo są żenujące.

Panie kolego, ja pisałem O SOBIE, a nie o TOBIE, więc ŻADNEJ WYCIECZKI tu nie było.

@
Rodzynek, nie wiem czy Twoje słowa dotyczyły mnie czy nie, ale z mojej strony powiem Ci tylko tyle, że najwyższy czas mówić co jest białe a co czarne. Staram się prowadzić konwersację na poziomie, tak aby nikogo z dyskutantów nie urazić - nie o to chodzi przecież, a to że np. kolega Roger nie zrozumiał mojego posta to jego problem, a nie mój. Wyjaśniłem, mam nadzieję, że nie chowa urazy.

PS. Zapadł 1 wyrok skazujacy w sprawie smoleńska, czekamy dalej..

Nie chowa, nie zajarzył, zwraca honor :D

PostNapisane: 23.cze.2016 08:03:02 
Użytkownik

bloku napisał(a):
Piłeczkę to sobie mogą odbijać rządzący z opozycją a raczej ich zwolennicy. Jedni atakują drugich. I tak dla mnie nikt Pawłowicz nie przebije. Jest dla mnie przykładem "stylu rządzących". Zapyskować i zakrzyczeć tak aby druga strona nie miała możliwości się odszczekać.

Dopóki obie strony sporu nie zechcą normalnie rozmawiać, dopóty będzie niejasna sytuacja. Szkoda tylko, że obie strony robią wszystko aby nie doszło do porozumienia.

Ja czekam na wrzesień - dużo się wtedy wyjaśni. Albo pójdziemy w kamasze albo ktoś ustąpi ze stołka.

nawet Niesiolowski :)?

po co bijecie piane ?
czego sie spodziewaliscie ?
jak mozecie liczyc na to, ze ktos kto siedzi 30 lat w polityce i nigdy nie skalal sie praca fizyczna -nie dotyczyly go problemy zwyklych ludzi ... jak ktos taki ma trzezwo i praktycznie rzadzic ?
i to dotyczy kazdego jednego zawodowego polityka

PostNapisane: 23.cze.2016 08:13:50 
Użytkownik

Internet za darmo hehe starter 5zł i masz internet kiedyś nie było i się żyło jak dla mnie mogli by wyłączyć wcale.

PostNapisane: 23.cze.2016 08:33:12 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
Żeby zluzować atmosferę - mimo mojej lekko mówiąc niechęci do PiS, wyznaję pogląd, że w każdej formacji są ludzie myślący. Wreszcie ktoś się tym zajął i brawa mu za to http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... Id,2222761

PostNapisane: 23.cze.2016 08:55:53 
Moderator

Megster napisał(a):
Żeby zluzować atmosferę - mimo mojej lekko mówiąc niechęci do PiS, wyznaję pogląd, że w każdej formacji są ludzie myślący. Wreszcie ktoś się tym zajął i brawa mu za to http://motoryzacja.interia.pl/wiadomosc ... Id,2222761

I to jest dobra zmiana ☺

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 23.cze.2016 14:49:15 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
rodzynek napisał(a):
myszon90 napisał(a):
rodzynek napisał(a):
Ja pier..lę, najpierw gwarantem naszego bezpieczeństwa miała być Wielka Brytania i Francja, potem NATO i USA, a teraz Chiny :D
Bo przecież Polska ma strategiczne położenie i ma Naród Wybrany. Owszem, ma strategiczne położenie - każdy ją olewa i robi z nią co chce. Jedynie w oczach oszołomów i marzycieli coś znaczy. W pojedynkę oczywiście, jako Wielki Suweren.
Przyda nam się nowy pozytywizm i praca od podstaw. Ale wcześniej chyba musimy przejść na protestantyzm...I jeszcze ją doi.
A możesz powiedzieć, dlaczego tak się do tej pory działo/dzieje??
Jeśli kraj sam siebie nie szanuje, to kto ma go szanować i nie olewać i nie doić??
Dlaczego próba zmiany tej sytuacji wywołuje u was pogardę i śmiech??
Tu nikt nie napisał, że teraz będzie lepiej, na pewno będzie lepiej...wklejona została informacja, że coś się zaczyna dziać a wy z góry zakładacie, że nic z tego nie będzie...
Cytuj:
bo nasza wiara nie promuje przedsiębiorczości, a biedę i ubóstwo.

Od stycznia cit z 19% na 15% spada...

Np ten Twój 15% CIT. Wiesz dla kogo? Dla tych, którzy nie przekraczają 1200 tys euro rocznie. A Ci z reguły tak kombinują, że nie płacą w ogóle podatku. Za to pewnie wielcy, płacący 19% zrobią wszystko, aby zejść do tych 1200000. Ale nic to, ważne, żeby w świat poszło, że będą aż 4% obniżki.
Wiesz chyba, że nie będzie powrotu do emerytury po 67 latach? Jak wiesz, to napisz to GŁOŚNO, żeby wszyscy zwolennicy dobrej zmiany to usłyszeli.
Hau, hau, hau..odszczekuję te głupoty, które nawypisywałem...
Cit dotyczy tylko osób prawnych, czyli wszelkiej maści spółek,,,ale od czegoś trzeba zacząc...
Co do wieku emerytalnego nie wnikam, bo jeśli nikt nie zreformuje lub wręcz zlikwiduje zus-u i nie zamieni na np emeryturę państwową jak np w Kanadzie, to żadna reforma nic nie da, czy będziemy przechodzić w wieku 50 czy 60 czy 90 lat...
Żyjemy owszem coraz dłuzej, ale też coraz mocniej schorowani przez choroby cywilizacyjne...
Cytuj:
Myszon, bo Polacy przez takich jak Kaczyńscy są mamieni wielkością narodu i kraju. I zdają się nie myśleć, że od ich przedsiębiorczości, pracy dla siebie i dla kraju zależy dostatnia i bezpieczna przyszłość. Ale Kaczyński i spółka żyją jedynie rozliczeniami, martyrologią i mamieniem obywateli.
Wybacz Stary, ale mnie nie trzeba mamić, że moja Ojczyzna jest warta nieco więcej niż dojna krowa, nie trzeba mi przypominać historii z której jestem dumny i obywateli, z których również jestem dumny, ich zaradności, przedsiębiorczości i zwykłej mądrości... a grzechy trzeba rozliczać, bo inaczej nikt nie będzie czuł bata nad sobą i po jednych złodziejach będą przychodzić kolejni jeszcze gorsi bo bezkarni...

Ostatnio edytowano 24.cze.2016 14:25:14 przez myszon90, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 23.cze.2016 20:21:17 
Moderator

Cytuj:
Wybacz Stary, ale mnie nie trzeba mamić, że moja Ojczyzna jest warta nieco więcej niż dojna krowa, nie trzeba mi przypominać historii z której jestem dumny i obywateli, z których również jestem dumny, ich zaradności, przedsiębiorczości i zwykłej mądrości... a grzechy trzeba rozliczać, bo inaczej nikt nie będzie czuł bata nad sobą i po jednych złodziejach będą przychodzić kolejni jeszcze gorsi bo bezkarni...

Podpisuje się pod tym obiema rękoma :)

:piwo:

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 23.cze.2016 20:47:36 
Użytkownik

Rodzynek, zaslepiony to ty jesteś z nienawisci do Kaczyńskiego.

Przeczytaj sobie jeszcze raz co napisałeś o niby nie obrazaniu przez główny sciek drugiej strony, a potem odpowiedz, którą mi napisałeś i pomyśl kto tu odwraca kota ogonem.

Co do rzucania kamieniami na MN, to jakby nie było policji poprzebieranej w kibiców, którzy pierwsi zaczynali zadymy, są filmiki w necie wystarczy pooglądać, jakby nie było minista Sienkiewicza i podpalania budki, to byłby spokój jak w tamtym roku.

Gornicze protesty, to dziecinada w porównaniu z tym, co dzieje się obecnie we francji, tam strajkujacy mają poparcie społeczne, u nas ktoś drogę zablokuje i lemingi toczą piane przez tydzień.

Co do pederastow i innych zboczencow, to przyjzyj się lepiej, kto w takich przypadkach jest agresorem i kto jest popierany w lewackich mediach i chroniony pzez policję.
Pokaż mi jeden przykład skazanego lub choćby zatrzymanego lewaka na takim proteście, o narodowcach niw wspominam, bo wiadomo jak to wygląda w takich sytuacjach.

Myszon brawo za post.

PostNapisane: 23.cze.2016 20:52:58 
Moderator

Co do Sienkiewicza to niedługo dobiorą mu się do skóry.

EDIT:
Debil, po prostu debil, majdan mu się marzy..

http://telewizjarepublika.pl/michnik-w- ... 34968.html

PS, odnośnie zamachu w DE - nadal nikt nie podał kto był zamachowcem, czy coś mi umknęło? Czyżby obawiali się że jak Brytyjczycy się dowiedzą że to ISIS to brexit stanie się faktem?

BMW 5 GT 3.0 N57

PostNapisane: 24.cze.2016 06:52:43 
oczywiście,że nie podali bo tu jest embargo na takie informacje dokładnie tak samo jak podczas zajść w noc sylwestrową w kolonii....najgorsze dla ich polityki byłoby gdyby się okazało,że to jakiś ciapaty był.

Zarathustra napisał(a):
EDIT:
Debil, po prostu debil, majdan mu się marzy..

http://telewizjarepublika.pl/michnik-w- ... 34968.html

Ten to jeszcze nic...jakiś czas temu jeden z funkcjonariuszy frontu ideologicznego powiedział,że mu się marzy,że KOD stanie się takim polskim hamasem :galy: Tym funkconariuszem był oczywiście żakowski....
Ja tam prawnikiem nie jestem,ale mi to śmierdzi nałowywaniem do przemocy w celu np. obalenia legalnie wybranej władzy,a na to są paragrafy z tego co sie orientuję

ps. wstępne dane z WB wskazują,że brexit stanie się faktem.... to będzie niezły burdel...

EDIT:
wszystko podliczone....większość za brexitem.

PostNapisane: 24.cze.2016 07:32:46 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Ja byłem za brexitem :D

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 24.cze.2016 07:37:15 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
myszon90 napisał(a):
rodzynek napisał(a):
myszon90 napisał(a):
rodzynek napisał(a):
Ja pier..lę, najpierw gwarantem naszego bezpieczeństwa miała być Wielka Brytania i Francja, potem NATO i USA, a teraz Chiny :D
Bo przecież Polska ma strategiczne położenie i ma Naród Wybrany. Owszem, ma strategiczne położenie - każdy ją olewa i robi z nią co chce. Jedynie w oczach oszołomów i marzycieli coś znaczy. W pojedynkę oczywiście, jako Wielki Suweren.
Przyda nam się nowy pozytywizm i praca od podstaw. Ale wcześniej chyba musimy przejść na protestantyzm...I jeszcze ją doi.
A możesz powiedzieć, dlaczego tak się do tej pory działo/dzieje??
Jeśli kraj sam siebie nie szanuje, to kto ma go szanować i nie olewać i nie doić??
Dlaczego próba zmiany tej sytuacji wywołuje u was pogardę i śmiech??
Tu nikt nie napisał, że teraz będzie lepiej, na pewno będzie lepiej...wklejona została informacja, że coś się zaczyna dziać a wy z góry zakładacie, że nic z tego nie będzie...
Cytuj:
bo nasza wiara nie promuje przedsiębiorczości, a biedę i ubóstwo.

Od stycznia cit z 19% na 15% spada...

Np ten Twój 15% CIT. Wiesz dla kogo? Dla tych, którzy nie przekraczają 1200 tys euro rocznie. A Ci z reguły tak kombinują, że nie płacą w ogóle podatku. Za to pewnie wielcy, płacący 19% zrobią wszystko, aby zejść do tych 1200000. Ale nic to, ważne, żeby w świat poszło, że będą aż 4% obniżki.
Wiesz chyba, że nie będzie powrotu do emerytury po 67 latach? Jak wiesz, to napisz to GŁOŚNO, żeby wszyscy zwolennicy dobrej zmiany to usłyszeli.
CIT to podatek liniowy, każdy kto ma własną działalność może z zasad rozliczania tzw ogólnych 18% przejść na liniowy 19% w którym to liniowym nie ma górnych widełek ok 86tyś zł rocznie, po których przechodzi się na stawkę 34% bodajże...
Nie wprowadzaj zamętu, bo cały ten kraj utrzymują właśnie drobni przedsiębiorcy, nie molochy...
Ja skorzystam...
Co do wieku emerytalnego nie wnikam, bo jeśli nikt nie zreformuje lub wręcz zlikwiduje zus-u i nie zamieni na np emeryturę państwową jak np w Kanadzie, to żadna reforma nic nie da, czy będziemy przechodzić w wieku 50 czy 60 czy 90 lat...
Żyjemy owszem coraz dłuzej, ale też coraz mocniej schorowani przez choroby cywilizacyjne...
Cytuj:
Myszon, bo Polacy przez takich jak Kaczyńscy są mamieni wielkością narodu i kraju. I zdają się nie myśleć, że od ich przedsiębiorczości, pracy dla siebie i dla kraju zależy dostatnia i bezpieczna przyszłość. Ale Kaczyński i spółka żyją jedynie rozliczeniami, martyrologią i mamieniem obywateli.

Skoro jesteśmy takim fantastycznym Narodem jak piszesz, to Ci złodzieje to co to? V Kolumna jakaś? Nasi politycy to nasze zwierciadło, czy Ci się to podoba czy nie...Tacy naprawdę jesteśmy, my Polacy...

PostNapisane: 24.cze.2016 08:18:09 
Roger_35 napisał(a):
Nasi politycy to nasze zwierciadło, czy Ci się to podoba czy nie...Tacy naprawdę jesteśmy, my Polacy...

Jeżeli Ty masz takie zdanie o sobie to proszę bardzo...mnie w to bagno nie mieszaj. Politycy są zwierciadłem raczej zdemoralizowania naszego życia publicznego jakie miało miejsce po przemianach roku 89`,wiem Przemik,że to nudne,ale tak uważam. Postkomuna tak się zorganizowała, że teraz własnie mamy to co mamy.

PostNapisane: 24.cze.2016 08:57:32 
Użytkownik

Auto: 80 Avant
No to UK wychodzi z UE... To chyba początek końca :/

PostNapisane: 24.cze.2016 08:59:33 
Użytkownik

i bardzo dobrze teraz czekać na nasze referendum :sylwester:

PostNapisane: 24.cze.2016 09:57:06 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Naszego póki co nie będzie...
A Brexit to oczywiście wina kfaszystów, dudków i szydełka... ;) ;)

PostNapisane: 24.cze.2016 10:15:34 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Hehehe a ja z powodu brexitu sprzedałem z samego rana USD za 4,03

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 24.cze.2016 13:26:47 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Nie ma co straszyć. Może w końcu nasi wrócą do ojczyzny :D :D :D

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 24.cze.2016 15:03:05 
Moderator

Mam nadzieję że poprzez ten fakt polityka UE ulegnie zmianie, jeżeli nie - koniec UE właśnie się rozpoczął.

PS. Polscy politycy odbiciem narodu ... bzdura kompletna.

BMW 5 GT 3.0 N57

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1