mariuszj0808 napisał(a):
ignac112 napisał(a):
mariuszj0808 napisał(a):
cytując post kogoś z naszego forum bez jego zgody naruszam jego prawa autorskie i jeżeli ta osoba zechce może zgłosić naruszenie praw autorskich a tym samym ja ponoszę odpowiedzialność karną , a tym ,że ludziom wciska się buble kłamiąc ,że coś działa w 100% a nie działa czasem wcale nikt się nie zajmuje tylko nazywa się to reklamą to jest ok
jednym słowem będzie można zamknąć każdego z nas bo paragraf już jest gotowy
Nikt tego nie musi zgłosić, wystarczy że będzie podejrzenie o złamaniu praw autorskich.
Ale głownie tu chodzi o konkretne ograniczanie.
Chcą ograniczyć internet, by ludzie mniej wiedzieli. Tępymi łatwiej sterować
załóżmy ,że jestem aktywnym działaczem ,politykiem pnącym się do góry mówiącym ludziom prawdę chcącym coś zmienić ,nie pasującym obecnej władzy
i w tym momencie wpada mi do domu policja znajduje jakieś płyty cd z muzyką i już mam ciepło
, jedno mnie zastanawia w każdym domu są lewe programy ,filmy ,muzyka więc wszyscy jesteśmy na czarnej liście poza tymi co są ponad prawem ,
idz do tuska do domu ,samochodu na pewno coś znajdziesz i co z tego on nie odpowie za prawa autorskie bo jest ponad prawem
To, że masz to nie jest tragedia (warto się upewnić, czy towar jaki chcesz nabyć nie jest kiblem).
Jeżeli to rozpowszechniasz, masz z tego korzyści lub zarabiasz na tym - no to wtedy ciepło się robi.
Ci, którzy rozpowszechniają: wrzucają pliki na różne serwery, korzystają z P2P etc. mogą mieć problemy i pewnie będą, choć Ci co ściągają nie powinni czuć się w 100% bezkarni.
Dokładnie, każdy użytkownik neta coś ściągnął, co do końca nie było legalne.
Czyli w sumie każdego powinni do paki wsadzić